Szcientológia, avagy a hit börtöne

Bakancslistához adom
Going Clear: Scientology and the Prison of Belief
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai dokumentumfilm, 118 perc, 2015

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Az Oscar-díjas rendező, Alex Gibney dokumentumfilmje a hatvan éve alapított Szcientológia Egyházról szól. A film a Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyve alapján készült, és nyolc kiugrott tag portréján keresztül mutatja meg a szekta külső szemnek láthatatlan működését. A sokkoló vallomásokból kiderül, mennyire manipulatív a több országban hivatalos vallásként elfogadott Szcientológia világa, és hogy mi mindenre képes a szekta nevében ma is a jelenlegi vezető. Megtudhatjuk, hogyan lett az L. Ron Hubbard által kitalált eszmerendszer elképesztően népszerű Hollywoodban, és hogyan váltak olyan elismert és befolyásos filmesek híveivé, mint John Travolta és Tom Cruise, valamint a háromszoros Oscar-díjas Ütközések rendezője, Paul Haggis.
Bemutató dátuma: 2015. november 19. Forgalmazó: Cinefil Co és a magyarhangya

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Gajho Dhar 2021 júl. 31. - 22:23:04 Előzmény meso
Olyasmi, mint az a másik film? (Míg végül semmid sem marad)
filoszemitabélus 2016 máj. 04. - 09:57:23
A gyüli témája érinti ezt a témát is vastagon.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 04. - 09:37:17
És a zsidókról.
10/10
meso 2016 máj. 04. - 00:49:33 10/10
Ezt a filmet mindenkinek látnia kellene, nagyon fontos mû és eszméletlen jól mutatja be a szcientológia hátterében meghúzódó borzalmas világot, mely sokmindenben hasonlít akár a náci birodalomra, akár egyéb diktatúrákra, amit egy elmebeteg vezet.
Nagyon remélem, hogy eljut a film fontos helyekre és minél több emberhez, hogy megszabadulhassanak a tagok ettõl a belülrõl jónak tûnõ, de igazából az életüket és szabad akaratukat tönkretevõ börtöntõl.
Szóval, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze meg, nagyon jól felépített, megcsinált film!