Szelídek

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar tévéfilm, 83 perc, 1996

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Édesanyjuk halála után a három testvér, Eszbé, Dani és Cini útra kelnek. Útközben mindenféle emberrel találkoznak, különböző tragikus és groteszk kalandokat élnek át, pedig ami megesik velük, az valójában nem több és nem más, mint megzavarodott világunk mindennapos történéssorozata...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Medvehab 2014 jún. 28. - 03:00:29 Előzmény kramerallrad
hah
kösz az ajánlást, csakhogy gyakorlatilag elérhetetlen. Valójában láttam annak idején, de nem emlékszem szinte semmire, csak hogy jó volt... a furulyázós jelenetre. És arra, h. azóta szeretném újranézni.
10/10
kramerallrad 2009 jún. 24. - 13:31:14 10/10
Szerintem a 90-es évek elején kialakult országállapotról, a változásról szól ez a road movie, az akkori fiatalok szemszögébõl. Annak a generációnak, akik fiatalon még éppen átélték az átkos végét, utána pedig részeseivé váltak a egyre nagyobb "szabadságnak", "meg kellett tanulniuk repülni". Ez pedig a helyi viszonylatok keretein belül nem lett egészen zökkenõmentes és kockázatok nélküli.
Az amatõr színészek is nagyon jók a filmben, Kovács Lajos zseniális, Balogh Zsolt rendezése kitûnõ, személy szerint nekem tetszik a rengeteg utalás az akkor köztudatban élõ filmekre (pl. Született gyilkosok, Terminátor, stb), a film személyessége, a helyszínek, a dialógusok ( "Szétpattan a fejem a vasúti szabályzattól, gyûlölöm az egész lósz**t"), a mellékszereplõk (drogos homokos, Madonna, Lilla).

És erre még rátesz a film zenéje, ami felerõsíti a road movie hangulatot.

A magyar filmek egyik gyöngyszeme, mindenkinek ajánlom.