Szemet szemért

Bakancslistához adom
Eye for an Eye
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 101 perc, 1996

Értékelés:

78 szavazatból
Szerinted?

Karen McCaan lányát brutálisan megerőszakolják és megölik, a gyanúsítottat, Robert Doobot viszont nem zárják rács mögé, hanem feltételesen szabadlábra helyezik. Karen elkeseredésében bérgyilkosokhoz fordul, hogy azok tanítsák ki a fegyverek használatára. Férje, Mack rájön, mire készül a felesége, és megpróbálja megállítani, de Robert betör a McCaan otthonba, hogy megölje Karent.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Karen McCann
Mack McCann
Julie McCann
Megan McCann
Denillo nyomozó
Dolly Green
Sidney Hughes

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
a bal mellsõ lábam 2016 okt. 07. - 01:24:16 Előzmény tortura
Én annyi értelmes emberrel kommunikálok nap, mint nap, hogy végül is felüdülés egy másmilyennel. Köszi!
tortura 2016 máj. 12. - 17:46:52 Előzmény a bal mellsõ lábam
Végül is nem lep meg.
a bal mellsõ lábam 2016 ápr. 30. - 23:48:07 Előzmény tortura
Csak én nem értem, mi a hsz. oka/lényege, vagy egyikünk sem érti?
a bal mellsõ lábam 2016 ápr. 30. - 23:47:17 Előzmény filoszemitabélus
Egyetértek. Az argentin film pedig az egyik legjobb film volt, amit valaha láttam.
tortura 2016 ápr. 21. - 14:49:18 Előzmény a bal mellsõ lábam
Uhhh...
Látom, használt a pártpropaganda.
filoszemitabélus 2016 márc. 31. - 11:07:57 Előzmény a bal mellsõ lábam
Igazad van. Nem birtokolja senki a bölcsek kövét és én sem tudnék tökéletes megoldást. Lásd móri mészárlás, már rég halott lenne egy olyan bûnözõ, aki ebben az ügyben ártatlan volt. (nem mintha nagy kár lenne érte)
Néha azt hinné az ember, hogy a diktatúrákban jobban mûködnek ezek a mechanizmusok és rosszabbak a bûnözõk esélyei.
De ez sem okvetlenül igaz.
SPOILER
a napokban láttam a "Szemekbe zárt titkok" c. remek argentin filmet. Az életfogytra ítélt brutális gyilkost kiengedték rövid idõ múltán, mert a Peron-diktatúrának szüksége volt kegyetlen és gátlástalan végrehajtókra. A GULAG-on is a köztörvényes gonosztevõknek jobb soruk volt a tisztességes, politikai elítélteknél.

Ezzel együtt az angolszász jogi gyakorlatot néha idiótának találom. Pl. a vádalkuval kapcsolatban az az érzésem, hogy kényelmi szempontok játszanak szerepet. Megegyeznek és elõbb pontot tehetnek az ügy végére. Sokszor még az ártatlant is rábeszélik, hogy inkább vállalja a biztosan rövidebb idõtartamú büntetést, mint ártatlansága bizonytalan bizonyítását és rosszabb esetben egy komolyabb büntetést.
a bal mellsõ lábam 2016 márc. 23. - 02:43:12 Előzmény filoszemitabélus
Bélus, az a baj ám, hogy ekkora rendszerekben, mint a nyugati társadalmak, ilyen összetett és hierarchikusan szervezett szervekkel, automatizmusokkal, sajnos nagy számban fordulnának elõ olyan gaztettek, amelyek lényege, hogy a gonosztevõ konspiratív módon a rendszert használja fel egy ártatlan ember ellen. Közel olyan nagy számban, mint a "hagyományos" gaztettek, amikor ilyen fekete-fehér minden, mint ebben a filmben is. Ha én tudnám, hogy konkrétan és kristálytisztán, végítéletszerûen ki érdemel életet és ki halált, lehet, hogy magam szállnék ki az utóbbi címekre, megelõzvén a nagyobb bajokat. De nem tudom. Te sem tudod. A filmben persze mindegyikünk tudja, hogy Kífer egy gháci, de a film csak fikció. Ráadásul egy töményen provokatív egyoldalú példabeszéd. Kiefer Sutherland alakítását nem szólom le, de nem volt nehéz dolga. Ez egy egyszerû karakter. Egybites, egydimenziós.
a bal mellsõ lábam 2016 márc. 23. - 02:35:33
A kilencvenes évekig bezárólag (?, nagyjából, remélem...) "nagy színésznõ" annyit jelentett, hogy nagy hiszti. Remegõ hang, tétova mozdulatok, zavart pillantások a kiborulás szélén. Nem vagyok egy nagy harcosa a nõi egyenjogúságnak (fõleg azért, mert a nõk nagyobbik hányada nem tud és nem is akar mit kezdeni a jogaival, a többiek nagyobbik fele meg inkább csak kárt és fájdalmat akar/tud okozni a jogaival) de azért attól valószínûleg senki nem lett okosabb, hogy Hollywood gõzerõvel terjesztette ezt a nõideált. Mármint hogy a nõ elsõsorban érez, másodsorban nemes (fõleg anyai) ösztönei által vezetve küzd, és csak néha-néha fut át a kis fejecskéjén egy kósza gondolatfoszlány, amitõl persze azonnal visszatalál a jól ismert érzelmekhez és ösztönökhöz. Azért ezek a nõkarakterek ma már elég irritálóak, túl néhány összetettebb klasszikuson...
tortura 2016 febr. 22. - 19:54:08
Igen, sajnos így van.
Tibag05 2016 febr. 22. - 15:40:10 Előzmény tortura
nem mindig a bátorságon múlik! Filmben akár utána eltûnhetsz, de ha az életben elkapnak, fújhatod a sitten. Az igaz legalább megdöglik a tetves gyilkos.
drProktor 2015 aug. 12. - 00:46:24
kivételesen greghouse véleménye áll legközelebb az enyémhez.
Bár sztem tán mégis segítettek a fiilmen a színészek.
filoszemitabélus 2014 okt. 25. - 13:36:41
Megrázó film. Kiefer Sutherland nagy alakítása. Kevés tenyérbemászóbb, visszataszítóbb bûnözõ van, mint az általa
megformált pszichopata. A film nagy tanulsága, hogy a demokrácia mint olyan komoly problémákkal küszködik. Különösen az USA-ban.
SPOILER

Amikor az elkövetõ jogai felülírják az alapvetõ emberi törvényeket és egy velejéig rohadt gyilkos vigyorogva kisétálhat a tárgyalóterembõl. Itt 100%-os biztonsággal megállapították a DNS vizsgálat alapján, hogy a megerõszakolt és meggyilkolt, fiatalkorú áldozat testében az õ spermája található. Ennek ellenére ejteni kellett ezt a bizonyítékot, mert a védõ szakértõje nem kapott külön az anyagból és az elvégzett vizsgálat felemésztette az egészet. Holott független szakértõ végezte el a vizsgálatot. Ilyenkor elgondolkodik az ember azon is, hogy milyen állatfajta az ügyvéd, aki ilyen lényeket véd és sikernek tekinti, hogy újból rászabadítja õket a társadalomra?
tortura 2014 máj. 16. - 17:32:23 Előzmény King Diamond
Én is Sally Field miatt néztem meg, mert nagyon jó színésznõnek tartom. Az a legszomorúbb a sztoriban, hogy ilyen megtörténhet, sõt, meg is történik a valóságban is, Magyarországon is. Csak sajnos a gonosz nem nyeri el méltó büntetését...
Hányszor könyörögnek tehetetlen szülõk a rendõrségnek, mert valaki zaklatja a lányukat, aztán nem történik semmi. A zaklató meg megöli a lányt. Bizony sok példa van erre is sajnos. Csak nem mindenki annyira bátor, eltökélt és megszállott, mint a filmbéli anya.
Szerintem meg tökéletes hangja volt Sally Fieldnek Kiss Mari. A Lányom nélkül soha c. filmben is brillírozott. Igaz, az könyvben sokkal ütõsebb.
4/10
-greghouse- 2013 szept. 08. - 11:23:21 4/10
Harmatgyenge, könnyen kitalálható forgatókönyv, jó színészek közepes (két jó film kávészünetében leforgatott) játékával. Talán kellett volna egy érdekesebb forgatókönyv. Annyira klisé volt az egész, hogy már fáj. Nem vitte ezt a hátán egyik (egyébként élvonalbeli) színész sem, sem Sutherland (klisé szerep a bûnözõ), sem Field (klisé szerepe az aggódó anyuka), sem Harris (abszolút mellkészerep, jól elvan apukaként Field mellett.) Tehetségpazarlás.
Tibag05 2013 szept. 07. - 16:20:44 Előzmény margocska
helyes! HULLJON A FÉRGESE!
7/10
kettyo 2013 máj. 03. - 12:44:48 7/10
Szerintem Kiefer Sutherland viszi a filmet.
Olyan jól adja a laza gëcit...
8/10
King Diamond 2013 márc. 28. - 22:39:22 8/10
Jó volt újranézni ezt a filmet. Remek thriller/krimi. Emlékszem, annak idején a tékából ezt együtt vettem ki az ugyancsak Sally Field fõszereplésével készült Lányom nélkül sohával, és néztem meg õket. Mindkét film nagyon jó. Remek színészek játszanak itt, Kiefer Sutherland viszi a prímet (brutálisan hozza a negatív figurát), Sally Field is jó persze, valamint Ed Harris és Joe Mantegna sem rossz, sõt, még Beverly D'Angelot is láthatjuk egy kicsit. Durva a történet, nem tudom, mit csinálnék, ha én kerülnék hasonló helyzetbe (de valószínûleg valami hasonlót). Ahogy elnézem, annyira nem ismert a film, pedig csak ajánlani tudom. Ami egy kicsit zavart, az némely karakter szinkronja volt, nem illettek hozzájuk. Amint látom az ISzDb-n, az elsõ szinkronnal láttam, de például Blaskó Péter nem illik Ed Harrishez (még ha kevéske szerepe is van most), valamint Sally Fieldhez is egy másfajta hangot képzelnék el. Ettõl eltekintve ajánlom azoknak, akik egy jó thrillert vagy krimit szeretnének nézni.
8/10
Ford Mustang 2012 jan. 08. - 02:39:05
Nem rossz film, régebben láttam már, de nem emlékeztem a történetre, de feltárultak az események, és emlékeztem már, jó film.
Rika 2012 jan. 07. - 23:28:59
Ez egy elég erõs jelenet volt, konkrétan felforrt a vérem, miközben rátámadott a hapsi szegény lányra.
10/10
mimi169 2011 júl. 08. - 21:14:08 10/10 Előzmény margocska
Köszi a választ.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu