Film

Szenny és düh

/Filth and the Fury, The/
angol-amerikai dokumentumfilm, 2000 15 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Húsz évvel A nagy rock'n'roll svindli (The Great Rock'N'Roll Swindle) elkészítése után Julien Temple rendező újra elmeséli a Sex Pistols történetét - illetve hagyja, hogy a zenekar tagjai maguk meséljenek, ezúttal menedzserük, Malcolm McLaren nélkül.A film a hetvenes évekből származó, korábban sosem látott dokumentum felvételekből, a zenekar tagjaival újabban készült interjúkból, és egy, a csapat basszusgitárosával, Sid Viciousszal - közvetlenül annak halála előtt, még 1978-ban a Hyde Parkban - rögzített hosszú beszélgetés részleteiből áll össze. A Sex Pistols, annak ellenére, hogy alig több mint két évig, 1975 novemberétől 1978 elejéig létezett, egyikévé vált a világ legnagyobb hatású zenekarainak: a korszakos Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols című lemez egész generációjuk elégedetlenségét sikoltotta és köpködte bele a világba.

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 8/10 2018 márc. 20. - 16:25:40
2018 márc. 20. - 16:25:40
Egészen más lett, mint a The Great Rock'N'Roll Swindle. Azaz itt végre nem Malcolm McLaren szemüvegén át látjuk a történetet, bár sok kivágás onnan érkezett. Illetve nem lett annyira művészi alkotás sem, jobban dokumentarista film.

Viszont ez sem mentes a torzításoktól. Itt kicsit Johnny Rotten szemüvegén tekintünk vissza a dolgokra.

Ez a film igazán szép lett, tényleg bemutatja a tagokat, honnan jöttek, hogyan kerültek be a forgatagba, hogyan teljesedtek ki. Még Sid lecsúszását is érzékletesen végigvezették.

Két év őrület, ami fonák módon tényleg svindli volt.