Szentivánéji svéd szexkomédia

Bakancslistához adom
Äntligen midsommar!
amerikai-svéd vígjáték, 86 perc, 2009

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Egy gyönyörű vízparti házban jön össze minden évben Szentivánéj ünneplésére a fiatal svéd társaság. Eddig minden alkalommal újabb párok alakultak ki, ám most van, aki az esküvőjére készül, valaki pedig a gyermekét várja. Sam (Luke Perry) megjelenésével a szolidnak ígérkező buli botrányokba fullad.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Undercover 2016 jan. 01. - 11:21:38
Csak nekem tûnik úgy, hogy a ***SPOILER*** "majdnem-menyasszony" ***SPOILER VÉGE*** csajnak teljesen olyan feje van, mint Reese Witherspoonnak, az a másik pedig, *** SPOILER*** akinek úgy volt, hogy a pasijától nem lehet gyereke, aztán a végén mégis lett ***SPOILER VÉGE**** úgy néz ki, mint Nicolette Sheridan (Született feleségek)? Elõször komolyan azt hittem, hogy õk azok. :) Sõt még a göndör hajú is emlékeztet valakire, ha az itteni elsõ képen nézzük, a haját leszámítva az arca olyan, mint Gwyneth Paltrow-é. Érdekes, nem? :) A pasikon még nem gondolkodtam, talán mert ott nem volt elsõre ilyen szembetûnõ hasonlóság, de ha nagyon akarnánk, talán ott is lenne. Ötlet esetleg? :)
7/10
MaKatka48 2015 jún. 12. - 19:21:35 7/10
Nekem bejött ez a film, bár lehet, hogy csak azért, mert többször voltam Svédországban, volt, hogy épp a "Midsommar" -t is ott töltöttem, ott az tényleg ünnep, hagyomány, nagyon-nagyon régóta. Az én bátyám ott élt 1956-tól és teljes mértékben integrálódott, csak svédek voltak körülötte és én mindig óriási érdeklõdéssel figyeltem a svédek életét, habitusát (ami egyébként nekem határozottan szimpatikus volt), ez a történet a karaktereivel viszonylag jól leképezte ezt. A film helyszínét is ismertem, jártam ott. Hát, ez egy "elfogult" vélemény.
6/10
Nocsak1 2015 jún. 05. - 14:13:16 6/10
Tök véletlenül akadtam rá tegnap este a Galaxyn. A címe és az elsõ néhány perc alapján valami szoftpornóra számítottam, de azért attól nagyon messze volt. :) Nem volt azért rossz film, tipikus nyár estére való. Illetve egész kedvet kaptam ahhoz, hogy ellátogassak Svédországba. :)
7/10
Edmond Dantes 2015 ápr. 10. - 18:03:19 7/10 Előzmény olahmiki1959
off
Véletlen egybeesés, Kossuthkiflirõl jövök, itt is uazt tudnám mondani, na jó, másképp, h rám ne unj: a humornak nincs állampolgársága. Magyar humor: van (a másik topikban még "lánykori nevén" nevezted: pesti zsidó humor, nem ok nélkül és nem alap nélkül!)...ám higgyük el, nem (csak) a magyar humor a bokréta Isten kalapján.

on
Itt van ez a svéd film, tegnap megnéztem. Többet kaptam mint amit vártam, szórakoztatott, üdített, de színvonalasan, jó karakterekkel, szellemesen, követhetõen. Pedig naaagyon svéd (v legalábbis északi) cucc! Ebbõl az egész Szentivánéji izébõl például sztem nem túl sok helyen csinálnak ekkora cécót és sok más egyéb is inkább "haza"beszélt...mégis lekötött, mulattatott, elgondolkodtatott. Pedis tudtommal egy csepp svéd vér sem folyik az ereimben :) És ennyi már elég is. 10/7
olahmiki1959 2015 márc. 25. - 16:08:41
Valószínûleg remake, (nem remek, remake...:) bár az eredetit nem láttam, de most, hogy felhívtad rá a figyelmem, szívesen meg is nézném.
Ennél biztosan jobb, - gondolom, már csak Woody Allen miatt is, - de egyszer ezt is meg lehetett nézni.
A svéd mentalitás, a "valahol minden skandináv frusztrált, és ezért iszik, mint az állat" sztereotípia ebben a filmben is megmutatkozik, azt nem mondhatnám, hogy a szereplõk rokonszenvesek lennének, humort pedig - ahogyan bizonyos termékek címkéjén olvasható, - "nyomokban tartalmazott".

Hajjaj, a magyar humor, az istenáldotta, jó magyar humor!... - de ezt nem fejtem ki bõvebben, mert ezúttal nem szeretnék a tõlem megszokottan magas színvonalú, intellektuális sziporkáimmal felesleges vitákat generálni...:)))
olahmiki1959 2015 márc. 25. - 07:01:13
Az soha nem véletlen, ha egy filmhez még nem érkezett hozzászólás.
Soha nem...:)
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu