Szép kis fürdőhely

Bakancslistához adom
Une si jolie petite plage
francia filmdráma, 87 perc, 1949

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Harmadosztályú fürdőhely harmadosztályú szállodája, ahol a tulajdonosnő állami gondozott gyerekeket dolgoztat éhbérért. Ide érkezik meg a jobb sorsra érdemes Pierre, majd hamarosan egy másik férfi is, aki zsarolni kezdi a fiút.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Kaposi Viktor febr. 01. 00:18:52 10/10
Szerintem Gérard Philipe legjobb filmjei közé tartozik, érdemes utánajárni és megnézni. Én csak francia nyelven tudtam megszerezni, magyar felirattal, de szerencsére felújított változat, gyönyörű minőségben.
Potzner 2016 márc. 27. - 23:51:50
Gerard Philipe mind a mai napig kedvenc filmszínészeim közé tartozik. Filmjeinek nagy része ma is idõtálló, akár regényadaptáció, akár film forgatókönyv alapján készültek. Nagy rendezõkkel és színésztársakkal dolgozott rövid pályafutása alatt. Mindössze 37 évet élt.
A "Szép ki fürdõhely" 1949-ben készült, 27 éves korában. A híres filmjeit láttam, ezt a filmet most elõször. Érdekesnek találtam. A lassú folyású filmben a nehéz gyermekkorú, depresszívitásra hajlamos, szeretetéhes fiatalembert Gerard Phillipe szuggesztíven alakítja. A többi szereplõ is jó karakter, a rendezõ így emeli ki a fõhõs magányosságát, aki eljut a sejthetõ, sötét végkifejletig. Potzner Irén
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu