Szépség Háza

Bakancslistához adom
tévéfilm, 1975

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A 46.Magyar Fodrászversenyre készülő Szépség Háza Szövetkezet lelkes régi dolgozója, Tilda fiatal tanítványával, Viktorral érkezik. Tart attól, hogy a verseny nem őrzi meg tisztaságát, ezért minden zsűritagot és az elnököt már előre felkészíti. Ám Tilda tevékeny, sürgő-forgó magatartását nem tudják elviselni a szakmabeliek. Egy váratlan incidens Tildát ledönti a lábáról.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos1 2018 júl. 18. - 08:21:29
A film olyasmiket mond el, amik akkor és ott aktuálisak, de ma már elképzelhetetlenek és értelmezhetetlenek.
Fodrászverseny, szövetkezetekkel.
**** SPOILER ****
A fodrászversenyt egy luxushotelben tartják. Ez bizonyára teljesen életszerű.
Azt, hogy ki nyerje a versenyt, a zsűritagok jó előre megbeszélik. Ilyesmi a szocializmusban bizonyára volt, de ma már elképzelhetetlen.
A férfi szereplők hajnalban nyüzsögnek a szálloda folyosóján. Mint kiderül, lovagolni mennek. Pusztán azért, mert a szálloda árában benne van a lovaglás is. Ilyesfajta kicsinyesség akkoriban létezhetett, de ma már el sem tudjuk képzelni.
A film úgy kezdődik, hogy a verseny résztvevői utaznak a Balaton felé. A film végén meg utaznak vissza. Ez azt a benyomást adja, hogy nem történt semmi különleges: a verseny a szokott módon lezajlott és minden megy tovább a megszokott kerékvágásban ugyanúgy, mint eddig.
**** SPOILER ****
A főszereplő egyébként szimpatikus: lelkes, energikus, mindent szakmai alapon közelít meg és a verseny tisztaságába vetett hite a naivitás határát súrolja.
Érdekesség a kontinuitás hiánya. A versenyre érkezőket egy piros busz szállítja. Ennek homlokoldalán, az erre a célra szolgáló téglalap alakú mezőben az érkezéskor elmosódva bár, de látható a csupa nagybetűs Szépség Háza felírat. A film végén szintén egy piros buszt látunk, vélhetőleg ugyanezt, de a homlokoldalán nincs semmiféle felirat. Vagy azért, mert valaki megfeledkezett valamiről, vagy azért, mert ezzel akarják kifejezni: olyan események történtek a fodrászversenyen, amiknek következményeként a Szépség Háza szövetkezet ellehetetlenült és megszűnik.
A port.hu hozza a formáját. Pár szereplőt hoz a stáblistán, de ezek a főszereplő Gobbi Hilda kivételével
epizódszereplők, az abc elejéről. Benedek M. pld. a szálloda igazgatója, akinek pár mondata van csak: a zsűrielnökkel a költségeken vitatkoznak. Az ismertető szövegében említett Viktor, azaz Szacsvay L. meg nincs is a listán.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu