Szerelem a Fehér Házban

Bakancslistához adom
The American President
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 114 perc, 1995

Értékelés:

233 szavazatból
Szerinted?

Hamarosan lejár az Egyesült Államok elnökének, Andrew Shepherdnek a megbízatása. A liberális politikus azonban újra versenybe száll a Fehér Házért, készül a választási kampányra. Bár az ellenfelei igyekeznek kikezdeni, még a Sydney Ellen Wade környezetvédelmi aktivistával kibontakozó kapcsolata is az özvegy elnök malmára hajtja a vizet. Egészen addig, míg Sydneyről, aki mélyen megveti a politikát, elő nem kerül egy videofelvétel, amelyen fiatal korában amerikai zászlót éget. Az ellentábor azonnal támadásba lendül, úgy néz ki a következmények sem maradnak el.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Andrew Shepherd elnök
Sydney Ellen Wade
A.J. MacInerney
Lewis Rothschild
Leon Kodak
Mrs. Chapil
Bob Rumson szenátor

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  1996
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  1996
  Legjobb rendező jelölés: Rob Reiner
 • Golden Globe-díj

  1996
  Legjobb forgatókönyv jelölés: Aaron Sorkin
 • Golden Globe-díj

  1996
  Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Annette Bening
 • Golden Globe-díj

  1996
  Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Michael Douglas

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Kozma Zoltán László 2019 márc. 24. - 18:51:31 10/10
Lehet, hogy a történet túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, de ezekkel a színészekkel egész hihetőnek találtam. Csatlakozom otu 28-hoz, bárki legyen is az.
10/10
otu28 2017 okt. 12. - 22:28:38 10/10
Sokadjára néztem meg ma, az egyik legjobb könnyed, romantikus film, kiváló karakterekkel és humorral. Minden kedves jelenetét megmosolygom a sokadik alkalommal is. 10-es film ebben a kategóriában és nagyon szerethetõek szerintem a karakterek benne.
stenmore 2013 júl. 23. - 22:37:11
Mé és a filmben azt égettek? okostóbi.
profanumvulgus 2013 júl. 23. - 16:52:52 Előzmény stenmore
Persze vörös zászlóra nem vonatkozik az égetési tilalom...
9/10
-greghouse- 2013 júl. 20. - 01:02:13 9/10
A film összes "problémája" fikció. A fegyverek korlátozása fel sem merülhet általánosságban, Obama is csak az automata fegyverek vásárlását köti szigorúbb feltételekhez. A híres "20%" egyezményt soha elnök nem terjesztette be, a tokioi nemzetközi egyezményt amely célul tûzi ki az üvegházi hatást elõsegítõ gázok kibocsátását 20 %-kal, a világ minden jelentõsebb állama már ratifikálta, kivéve kettõt: nyert, az USA és Kína. Õk a leginkább felelõsek ezekért a gázokért. Ez még napirendre sem kerülhet ott. A zászlóégetés viszont ugyan nincs törvényben kifejezetten tiltva, de árgus szemekkel nézik, hogy bármilyen más bûncselekmény, akár egy pofon is, kapcsolható-e ilyen tetthez, abban a pillanatban már érvényesítenek egy csomó törvényt rá, különösen a "Patriot Act" után amit a 9/11 esemény után iktattak be (ugyanez ad szabad kezet a Nemzetbiztonsági Hivatalnak engedély nélküli lehallgatásokra, házkutatásokra ha a "nemzet biztonsága" ezt megkívánja). De egyébként tényleg semmi alapja az egész történetnek, csak díszlet egy romantikus komédiához.
stenmore 2013 júl. 20. - 00:42:43
Nálunk meg pont mostanság csináltak törvényt a zászlóégetés koronagyalázás stb büntethetõségérõl.Ez a film nem éppen támasztja alá azt.
stenmore 2013 júl. 20. - 00:39:10
Aha,tényleg kiírja,most már csak az a kérdés hogy egy átlagpontszám az mitõl személyes beállítás ,és a hozzászólás az meg nem.Node ez mán kakeckodás,tényleg a fene se tudja.
9/10
-greghouse- 2013 júl. 19. - 23:34:30 9/10
bocs, csak akkor írja ki, ha ráklikkelsz elõtte egy konkrét mûsorra....
9/10
-greghouse- 2013 júl. 19. - 23:32:47 9/10
Legfelül a piros csíkos menü fölött (a Játék fölött) van nekem szürke emberfej-szimbólum, alatta a nick-kel, és ha rákúszik a kurzor, már kiírja az üzenetet.
..Egyébként tényleg el szokott tûnni a kommentek listája is, most lehet, hogy csak a szavazati pontokat piszkálgatják (javítják, statisztika, stb...) ... vagy a franc tudja a Portnál.
stenmore 2013 júl. 19. - 23:14:54
Köszi ,ugyan nálam nem látható ez a beírás vagy nem találom ,de azért is érdekes ,mert olyankor ahozzászólások sem szoktak látszani.úgy látszik az összes hibafajtát kipróbálja a Port,hogy ne legyen egyhangú:)
9/10
-greghouse- 2013 júl. 19. - 23:04:39 9/10
Ki van írva a szokásos duma, hogy "személyes beállítások jelenleg technikai okok miatt nem érhetõk el", vagy ilyesmi (ha rámész felül a szürke ikonra). Elõfordul.
...Két más dolog.
Sosem gondoltam volna, hogy hiányozni fog Stohl András, de most igen, Michael J. Fox magyar hangja nagyon hozzánõtt nálam.
A másik, hogy jó film ez, de vannak benne bakik, amik zavarók (a francia elnököt mikor bekonferálják, a protokoll szerint a francia himnuszból kell játszani, vagy pl. a házigazda elnöknek a vendég feleségét kell felkérnie táncolni, ha van, stb.)
...Ebben a mûfajban legalább ilyen jó (Love, truly vagy ilyesmi a címe) amikor (igaz, ott csak egy szál a több közül) Hugh Grant a brit miniszterelnök, és szerelmes lesz... az tényleg nagyon vidám film.:-)
filmimádóó 2013 júl. 19. - 22:31:52
Ez egy jó kérdés
stenmore 2013 júl. 19. - 22:26:54
Mé nincs pontátlag?
adamnagysweetmovie 2013 júl. 18. - 09:42:18
Ez a film szól az Ovális Szobáról? :)
1995, az év stimmel.
offtopic
sofi 72 2013 jan. 09. - 19:12:52
Kedves Gy.

Igazából nem értem, hogy mi a problémád? Te nem tudod, hogy ez egy fórum? Te nem tudod, hogy ennek a fórumnak pont az a szerepe/lényege, hogy MINDENKI leírhatja a véleményét, akár "rossz" akár "jó"? (SZUBJEKTÍV) Te nem tudod, hogy az emberek ízlése különbözik? Te nem tudod, hogy...?

Akkor jó! Én is így gondoltam...

Örülök! :)
10/10
Hematit 2013 jan. 08. - 21:35:14 10/10
Csúcs vagy! :)
10/10
Hematit 2013 jan. 08. - 21:32:12 10/10
Sziasztok! :)
Bocsi!
Nekem IS még mindig Tetszik! :)
és
Most is meg fogom nézni :)
Annette Bening nagyon csinos,igazi nõies,helyes,jó a haja,sminkje...........nem utolsó sorban: jól játszik!
Úgy szeretnék abban a bizonyos "tucatban" lenni! :)
én is! :)
További Szép Estét Mindenkinek!
(már megy a film......)
10/10
Hematit 2012 nov. 11. - 14:36:57 10/10
Jó film,már láttam egy párszor,és most is meg fogom nézni.
Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)
sofi 72 2012 nov. 11. - 08:37:37
Nem. A Szerelem a fehér házban nem jó film. Még a legnagyobb jóindulattal sem. Élvezhetõsége, max. egy kiadós vasárnapi ebéd utáni félálomban való szunyókálás mellett valósulhat meg. (ez is csak úgy, ha valami kellemes dologról ábrándozunk a film mellett). Amúgy erre az erõltetett forgatókönyvû, alig-alig botladozó sztorira majd két órát szánni az idõnkbõl, megbocsáthatatlan vétek!!! A karakterek annyira mûanyagok, hogy szinte érezni a plasztik nyikorgását. Óccccsó vásári áru. Nem ad semmit, igaz nem is vesz el, csak az (drága) idõnket. A komolyabb színészek beválogatása, illetve az, hogy hajlandóak voltak szerepelni ebben a vacakban, valószínûleg valami összeesküvés elmélet következménye lehetett, vagy extra gázsi. Az biztos, hogy például M. D. számára igencsak degradáló.

Anette Beningrõl továbbra is tartom a véleményemet, miszerint egy igazi SZTÁROLT "színésznõ", valami hatalmas hátszéllel. (de még ez sem elég ahhoz, hogy túl sokszor szerepeljen a filmvásznon egyéb filmek kapcsán. (legalábbis nekem nem volt "szerencsém" hozzá túl sok mûben). SZERENCSÉRE! Teljesen hiteltelen és erõltetett minden megmozdulása. Persze ez szubjektív... :)

A sztori szerintem abszolút nem nevezhetõ vígjátéknak. Számomra talán inkább a "végjáték" jelzõ a legjobb szó rá. :DDD
Saját ízlésünkbõl adódó tetszést pedig nem szabadna összekeverni a tényekkel, és nyíltan pozitívan propagálni ezt a harmatot, mert esetleg maradandó károsodást okozhatunk olyan egyedekben, akik voltak olyan szerencsések, hogy még nem látták ezt a gyöngyszemet, és bevállalják a pozitív reklámoknak köszönhetõen!

Javaslom (csupán jóindulatból)a felelõsségteljesebb megnyilvánulásokat, mert a végsõ ítéletnél nem mindegy, mennyit és mit olvasnak ránk ott fenn, vagy (rosszabb esetben), ott lent... ;)
9/10
-greghouse- 2012 nov. 10. - 22:09:14 9/10
....még csak annyit, hogy ez esetben talán jobb lett volna, ha nem bulvárosítva fordítják a címet, hanem az eredetit inkább szó szerint. Az eredeti (The American President) hangsúlyozza a látszólag lehetetlen (tényleg Shakespeare-i vígjátékokba illõ) konfliktust, hogy a világ legrégebbi története (szerelem két elvileg nem egymáshoz tartozó ember közt) most itt éppen a Fehér Házban van.
...(Bár a magam részérõl picit túlzottnak érzem, hogy az elnökre többször is úgy hivatkozak a filmben, hogy "a szabad világ elsõ számú vezetõje", ebben azért van jó adag amerikai arrogancia.
De ennek ellenére jó film, amibõl késõbb a West Wing tévésorozat nõtt ki, ahol az itteni "másodhegedûs" Martin Sheen játsza az elnököt. Az tévésorozat, és sokkal árnyaltabb, de sorozatként megteheti. Ez meg vígjáték, tessék szórakozni.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu