Film

Szerelem a hatodikon /Les femmes du 6eme étage/

feliratos, francia vígjáték, 104 perc, 2010 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

79 szavazatból
Szerinted?
Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) az unalmas nagypolgári mindennapokat élik a '60-as évek Párizsában. Az egyhangúságból Jean-Louist az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése rázza fel: a férfi egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe és mindent elkövet, hogy a közelében legyen. Még a hatodik emeletre is felmerészkedik, ahol Maria és a többi cseléd lakik.

Bemutató dátuma: 2012. augusztus 23. (Forgalmazó: Mozinet)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Jean-Louis Joubert
Suzanne Joubert
María Gonzalez
Concepción Ramirez

Linkek:

Vélemény:


2015. február 27. 21:39
Érdekes kérdéskört boncolgatsz!4
Kéne rá a válasz.

2015. február 27. 20:38
Nagyon hangulatos film És francia. Valaha az "átkosban" sok made in CCCP filmet forgattak mozikban a szűkös tv csatornán, de mellette rengetek európai - angol, francia, olasz német stb - filmet láthattunk és nagyon sok kiváló európai színészt ismerhettünk meg. Ma -legalábbis én - több ujjam van, mint amennyi színészt a kontinensünkről ismerek. A tv csatornáin a "matinéban" brazil és egyéb dél amerikai "szivetfacsaró", hihetetlen rossz színészekkel gyártott tákolmányokat, főműsorban jön made in USA, lövöldözés, gyilok, bunyó, kocsis üldözés, horror szórakoztató filmeket láthatjuk. Szinte bárhova kapcsolok. Valószínű, sőt biztos, hogy erre is szükség van, de "nem kell mindennap kaviár".
Én nem akarom azt elhinni, hogy a kontinensünkön megszűnt a filmgyártás, nincsenek jó forgatókönyv írók, jó színészek, rendezők.

2014. május 30. 21:27
Kedves, hangulatos film egy számunkra kevéssé ismert miliőből, a 60-as évek első felének felsőközép Párizsa, a "legfelsőn", mármint a legfelső -manzárd- szinten a (spanyol lányok-asszonyok) cselédsorral. A háttérben (végül az előtérben) pedig felsejlik a kései Franco-korszak Spanyolországa. Remek díszletek, színek, "illatok".Minden szokásos klisé ellenére nem így képzeltem a finálét, mégis jó szívvel ajánlom.

Összes hozzászólás