Szerelem a hatodikon

Bakancslistához adom
Les femmes du 6eme étage
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 104 perc, 2010

Értékelés:

103 szavazatból
Szerinted?

Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) az unalmas nagypolgári mindennapokat élik a '60-as évek Párizsában. Az egyhangúságból Jean-Louist az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése rázza fel: a férfi egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe és mindent elkövet, hogy a közelében legyen. Még a hatodik emeletre is felmerészkedik, ahol Maria és a többi cseléd lakik.
Bemutató dátuma: 2012. augusztus 23. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Szereplők

Jean-Louis Joubert
Suzanne Joubert
María Gonzalez
Concepción Ramirez

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
dandelion83 2020 márc. 28. - 12:52:08 7/10
Végtelenül bájos, tipikus francia film az élet igazán fontos dolgairól. Megkapó történet, szimpatikus szereplők, ezt a filmet csak szeretni lehet :)
tirszin 2020 márc. 21. - 21:48:28 Előzmény szevia
Megoldás: a TV-t, a műsoraival együtt el kell engedni, úgy ahogy van! :)
szevia 2018 okt. 24. - 16:57:59 Előzmény tortura
Én másként gondolom, és másként tapasztalom. Természetesen nem nézem az amerikai dömping filmeket, és nem nézek "kényszerből" semmit, bár a TV műsor eléggé rámkényszerítené a sok gagyit, ha hagynám. Az a szomorú, hogy akinek nincs kialakult ízlése, annak az nem is tud alakulni ilyen kínálati környezetben, és kevéssé fog tudni ellenállni az ízlés terrornak.

tortura 2018 okt. 24. - 16:49:13 Előzmény szevia
Szerintem nincs probléma a filmek dömpingjével. Csodálom, hogy ez manapság valakinek gond lehet. Bőven van választék, nemcsak amerikai filmekből, bármiből lehet ma már választani. Aztán a netről is azt tölt le bárki, amit csak akar.
Én pl. nem kényszerből nézek filmeket. Ha eleve amerikai szarnak titulálok valamit, meg se nézem. Mondjuk szerintem a nagy számok törvénye alapján még mindig ők csinálják a legtöbb jó filmet, így a legtöbb rosszat is.
wolfat 2018 okt. 03. - 08:22:55
Először azon lepődtem meg, hogy a film csupán 8 évvel ezelőtt készült. Arra gondoltam, hogy ilyen ún. szirupos, giccses film csak jóval korábban készülhetett. Még nagyobb volt a meglepetésem, amikor a filmről olvasható ismertetésekben nem az ilyenkor szokásos lekicsinylésekkel találkoztam, (vagy nem csak azokkal, mint pl. sablonos és hasonlók), sőt még azt is leírták, hogy: „A Szerelem a hatodikon jó kis film. Szerény, ízlésesen szolid és egyszerű. Szeretnivaló.” Mindennek a tetejébe az alábbi rövid és velős megállapításban benne van, amit talán a legjobban értékelni lehet a filmben, legalábbis a magamfajta reménytelenül ódivatú szemléletű néző számára: „A legjobb húzás talán ahogy a szokványos melodrámai cselekményváz helyett a lassan kibontakozó, sokszor inkább csak platói értelemben, egy-egy gesztus, apró rezdülés által kibontakozó és megnyilvánuló szerelem jelenik meg.” Akinek ez nem tetszik, maradjon a ma korszerűnek számító, néha romantikusnak is nevezett tucat filmeknél, amelyekben pl. akár a legdurvább kiszólások, vagy a natúr szex jelenetek is szinte megszokottnak mondhatók, (egyben fogadják őszinte részvétem!) Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a „Szerelem a hatodikon” valamilyen extra alkotás, de aminek mutatkozik, vagy amit teljesíteni akar, azt el teljesíti is.
Ami a színészi alakításokat illeti, a cselédlányt alakító Natalia Verbeke is remekül játszik! Pechjére, (vagy szerencséjére), ő nincs annyira exponálva, mint az utóbbi egy-két évtized hollywood-i dívái, ezért is alakíthatta ilyen átéléssel ezt a „figurát”; (míg teszem azt, egy Angelina Jolie-tól nehezen tudnám elképzelni, hogy ezt a szerepet jól eljátssza.)

9/10
Nótárius 2018 szept. 27. - 01:16:11 9/10
Minden eddigi és ezutáni pozitív véleménnyel részletesen egyetértve; valóban, ennek a filmnek is megvan az a mással össze nem téveszthetőn csak a franciákra jellemző, meleg emberségű, derűs életörömöt sugárzó, jellegzetes hangulata, amely a hétköznapi karakterek egyszerű történéseit is feledhetetlen élménnyé teszi!
Az meg, hogy a sajátságos bájú Sandrine Kiberlain nekem miért a "másik" kedvencem? ... ... Arról majd máskor, most inkább rákeresek a további, általam még nem látott "filmjeire".
Lilko03 2018 szept. 26. - 20:24:28 Előzmény szevia
Csatlakozom.
9/10
Greeneyed Lady 2018 jan. 23. - 15:29:43 9/10
Finom humorral átszõtt, lassan hömpölygõ, de kedves történet, kiváló szereplõkkel, szellemesen érzékeny rendezésben.
szevia 2018 jan. 23. - 10:42:13
Ja ez a Tramonto-hoz ment volna, de mindegy is..
szevia 2018 jan. 23. - 10:41:09
Hát igen. A független Magyarország kultúrája ócska amerikai filmek dömpingjével. Azt sem értem minek annyi csatorna, ha mindegyiken ugyanaz megy.Az M5 egy kis könnyebbség, de nem ellensúly, amellett tiszta múltba révedés. Ha a Tv mûsort nézem, úgy érzem, megállt az idõ: csupa olyan film, amit már láttam, vagy amit sosem is akartam megnézni.
9/10
tramonto 2015 febr. 27. - 20:38:16 9/10
Nagyon hangulatos film És francia. Valaha az "átkosban" sok made in CCCP filmet forgattak mozikban a szûkös tv csatornán, de mellette rengetek európai - angol, francia, olasz német stb - filmet láthattunk és nagyon sok kiváló európai színészt ismerhettünk meg. Ma -legalábbis én - több ujjam van, mint amennyi színészt a kontinensünkrõl ismerek. A tv csatornáin a "matinéban" brazil és egyéb dél amerikai "szivetfacsaró", hihetetlen rossz színészekkel gyártott tákolmányokat, fõmûsorban jön made in USA, lövöldözés, gyilok, bunyó, kocsis üldözés, horror szórakoztató filmeket láthatjuk. Szinte bárhova kapcsolok. Valószínû, sõt biztos, hogy erre is szükség van, de "nem kell mindennap kaviár".
Én nem akarom azt elhinni, hogy a kontinensünkön megszûnt a filmgyártás, nincsenek jó forgatókönyv írók, jó színészek, rendezõk.
8/10
Edmond Dantes 2014 máj. 30. - 21:27:17 8/10
Kedves, hangulatos film egy számunkra kevéssé ismert miliõbõl, a 60-as évek elsõ felének felsõközép Párizsa, a "legfelsõn", mármint a legfelsõ -manzárd- szinten a (spanyol lányok-asszonyok) cselédsorral. A háttérben (végül az elõtérben) pedig felsejlik a kései Franco-korszak Spanyolországa. Remek díszletek, színek, "illatok".Minden szokásos klisé ellenére nem így képzeltem a finálét, mégis jó szívvel ajánlom.
7/10
stomachh 2013 jan. 06. - 18:39:05 7/10
A 60-as évek Párizsa. A gazdag családoknál házvezetõnõk dolgoznak, egyre több a spanyol nõ köztük. Egy brókerház tulajdonosa, Mösziõ Zsuber is egy spanyol házvezetõnõt vesz fel, aki fiatal, s szép. (Eyecandy: Natalia Verbeke)
A felesége kissé hideg és unalmas nõ, így hát naná, hogy beleszeret a házvezetõnõbe. Emiatt kicsit többet beszélget a társasház felsõ emeletén lakó többi spanyol cselédasszonnyal, s segíti õket, s jól érzi magát köztük.
Persze a sztori sablonos, semmi meglepetés vagy ilyesmi, egy aranyos francia romantikus film, semmi több. Jóféle 7/10.
10/10
Mandzsi 2012 nov. 01. - 09:56:51 10/10
tökéletes esti szórakozás!!!! nézzétek meg!
Bellavita 2012 okt. 12. - 11:44:51
A franciák tudnak és tudnak és tudnak! Több francia filmet kellene behozni hazánkba!
A szerelem a hatodikon egy férfi szívének újjáéledésérõl szól, ahogy a gazdag, de emiatt merev, élettelen mindennapjaiba újra színt visz egy spanyol háztartásvezetõ kisasszony. Az egyszerûség bája, a tiszta életszeretet tükrözõdik a spanyol lányon,aki elképesztõ terhek és nehézségek nyomása alatt is folyton mosolyog és kedves, míg mogorva felesége jódolgában már nem is tudja, hogy mit csináljon. Nyilván beleszeret....
Nem mondanám, hogy arisztokráciaellenes film, mindenesetre felnyitja a szemünket, hogy a pénz és gazdagság mellett is meg kell tudni õrizni az egyszerûséget, az életszeretet és a mindennapok élvezetét.
A film édes kis limcsi, aranyos, bájos, kedves film! Mindenkinek ajánlom, aki kellemes kikapcsolódást és szórakozást szeretne az amerikai vígjátékok helyett! 9/10