Szerelem az oldalvonalon

Bakancslistához adom
Love on the Sidelines / Amour et plaquages
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai vígjáték, 84 perc, 2016

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Laurel feltörekvő divattervezőként keresi álmai munkahelyét, mikor egy nap a személyi asszisztensek világában találja magát. Danny Holland népszerű focista váratlanul lesérül, így Laurelt küldik, hogy segítsen a férfi mindennapjaiban. Hamar kiderül, hogy nagyon különböznek: Laurel semmit sem tud a futballról, Danny pedig a divatról.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
dandelion83 2020 jún. 27. - 14:27:41 6/10
Könnyed, romantikus kikapcsolódás szerethető karakterekkel. Túl sok mondanivalót nem szabad várni tőle.
5/10
Rojita 2020 ápr. 14. - 19:37:45 5/10 Előzmény proklima@freemail.hu
Hozzászólásomban a mai magyar sportolókról írtam meg a véleményemet, különösen a futballistákról, akik minimális teljesítményért havi millió(ka)t kapnak. Kiöregedve az aktív játékból, jó ha elvégeznek egy fizetős gazdasági, vendéglátói vagy edző szakot. Utána is igyekeznek a dúsan fizetett sport ágazatban, vagy annak közelében maradni.
40+ feletti, volt válogatott, női ….labdajátékost ismerek. Estin érettségizett le, edző szakra nem vették fel és semmi másra se aspirált. Nem csodálom. Egy pár mondatos levelet nem tud megfogalmazni, helyesírása nulla, könyvekből a tizenéves kislányok szerelmes regényeit olvassa, angolul minden nyelvtant nélkülözve szólal meg, bár sokat járt külföldön a csapattal. Most is minden hétvégén jár bulizni, együtt csápol a gyerekekkel vmelyik rock banda előtt és utána, eszem-iszom a hasonszőrűekkel. De mindenben tájékozottnak érzi magát, nagyhangú, erőszakos, - ahogy megszokta a harcot a sportban.
De elég sok ilyen ex-sportolóval van tele életünk, sőt a politikai életünk is. Megcsípni vmi hangzatos beosztást, amihez nem kell különösebb szakmai tudás, csak erőszakosnak kell lenni, ott egy volt sportoló van. Aztán jöhetnek a közös bulik, party-k.
Biztos vannak kivételek, de sajnos az ilyen esetek vannak túlsúlyban.
Korod alapján, bizonyára Te is látod a különbséget a mai és régi magyar sportvilág között. Jó, régen is a válogatott sportolók kaptak egy kis hátszelet az egyetemi felvételinél, meg voltak a csak fizetésért bejáró „sport munkahelyek.” De voltak, akik szerették a testedzést orrba-szájba, nem megélhetési sportolók voltak. Voltak, akik orvos egyetemet végeztek a napi edzések mellett és nem kiöregedve végeztek el vmi „megfizetem a diplomát” – szakot.
Az amerikai sportolóknál valahogy a tehetségük alapján kapnak sport-ösztöndíjat és úgy végeznek egyetemet, ahol gondolom, elméletben is kell teljesíteniük, nem csak a sportpályán. Így kapnak diplomát és biztos, h a tesi tanár-edző – szak mellé tanulnak egyetemes tudományt is.
De Amerikában is azért van egy előítélet a futballistákkal szemben, h a labdán kívül nem nagyon érdekli őket más. Ez a kis limonádéfilm éppen erről szól. Vannak napjainkban AKTÍV futballisták, akik azért szélesebb érdeklődésűek. Nem nálunk, Amerikában.
proklima@freemail.hu 2020 ápr. 14. - 17:35:52 Előzmény Rojita

Hozzászólás az oldalvonalon. Nyilvánvaló, hogy nem ismered ezt a világot (mármint a sportolókét). 20 évig fociztam, fociedző ()is voltam. 3 diplomám van, 3 nyelven beszélek . Ők nem ilyenek. Ott van például Dolph Lundgren (harcművész). 4 egyetemi diplomája van. Hat nyelven beszél: svédül, angolul, spanyolul, németül, japánul és franciául. Erről ennyit...
5/10
Rojita 2020 ápr. 13. - 23:40:22 5/10
Lányregény. Két női forgatókönyvíró terméke. Könnyed, olykor humoros jelenetekkel, kiszámítható végkifejlettel. Esti altatófilm.

Mindenfajta realitást nélkülöző film, vagy csak Magyarországon előítéletesek vagyunk a sportolókkal szemben? Lehet, h Amerikában másmilyenek a futballisták, mint nálunk? Hallottam, h 50 évvel ezelőtt volt orvosdiplomát szerzett, magyar úszó, vívó, sőt futballista is. De napjainkban hol van olyan sportoló, aki elvégzett egy egyetemet (és nem fizetős szakot, megvett diplomával) és utána lesz főállású focista? Akit én ismerek, volt válogatott játékost (és sajnos ilyen történetekkel van tele a közvélemény), tanulatlanok, de erőszakosak, nagyhangúak, mindenük a bulizás, inni-enni nagykanállal és pénzért mindenre kaphatók.
Nem tudok olyan aktív magyar focistát elképzelni, aki szabadidejében Kafkát olvasna, sőt bármi szépirodalmat olvasna. Hogy egy aktív sportoló könyvet írjon, (nem egy bulvár, környezetét kibeszélő könyvet), hanem egy szakkönyvet, mondjuk a kezdőknek tanácsokat adó, pedagógiai tanulmányt írna. Hihetetlen.
Talán, nem kellett volna ezt a filmet megvennünk. Túl nagy az emberek közötti különbség. Túl nagy országaink közötti különbség.
Hát, ez egy mese. Csak nézni kell és nem kell a realitásába belegondolni.
5/10
Rojita 2020 ápr. 13. - 23:37:52 5/10
A magyar cím: Szerelem az oldalvonalon
A téma: Laurel feltörekvő divattervezőként keresi álmai munkahelyét, mikor egy nap a személyi asszisztensek világában találja magát. Danny Holland népszerű focista váratlanul lesérül, így Laurelt küldik, hogy segítsen a férfi mindennapjaiban. Hamar kiderül, hogy nagyon különböznek: Laurel semmit sem tud a futballról, Danny pedig a divatról.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu