Szerelem és egy 45-ös

Bakancslistához adom
Love and a .45
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 97 perc, 1994

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Watty közértek rablásából keresi meg a betevőjét, de miután az egyik akciója, partnerének köszönhetően gyilkosságba fordul, kereket kell oldania a rendőrök karmai közül. Meneküléséhez a pszichopata Billy és annak menyasszonya, Starlene szegődnek útitársul. A bajokat még tetézi, hogy a rendőrségen kívül néhány becsapott uzsorás is a nyomukban van. Szeretnének mihamarabb átjutni Mexikóba, de a menekülésüket nagy mértékben lelassítja az "ifjú pár" házasságkötési szándéka és rokonaik meglátogatása.

Stáblista:

Szereplők

Watty Watts
Starlene Cheatham
Dinosaur Bob
Billy Mack Black
Creepy Cody
Thaylene Cheatham
Justice Thurman

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Vadrenalin 2010 szept. 22. - 00:51:26 8/10 Előzmény leho
A helyzet az, hogy mindkét filmet 94 szeptemberében mutatták be elõször az amerikai kontinensen. Bár a Ponyvaregény már májusban látható volt a Cannes-i filmfesztiválon, még ha el is jött volna Európába ez a bizonyos C.M. Talkington a bemutatóra, akkor is már legfeljebb a végsõ vágásra lehetett volna hatással az élmény.

A Tiszta Románcot viszont azért említettem, mert ott nemcsak a stílusban, hanem a történetben is van egyértelmû közös pont (ld. Spoiler alább) és a bemutatója pont egy évvel korábban volt, amikor jó eséllyel eme film alkotómunkája épp zajlott.

*** Spoiler ***
A menekülõ fiatal szülõjének vallatása még nem tenné egyértelmûvé a hasonlóságot, de hogy megdöbbentõ módon ki is nyírják végül, az nagyon nem tipikus, ilyesmit e két filmen kívül azt hiszem nem is láttam ilyen formában másutt. Ráadásul mindkét apa olyan karakter, mint aki túlélte a hajdani Szelíd motoros korszakát, hogy végül így haljon meg a gyermekéért: az apa itt Peter Fonda, a másik filmben pedig Dennis Hopper, akik a Szelíd Motorosok két fõhõseként váltak legendává és hogy ez nem csak véletlen utalás, arra bizonyíték, hogy Peter Fonda egyik itteni mondata pontosan egyezik a Szelíd motorosokban elmondott egyik híres mondatával.
6/10
leho 2010 szept. 17. - 21:18:52 6/10 Előzmény Vadrenalin
Én azért a Ponyvaregényt se zárnám ki biztosan, végülis az év elején is bemutathatták. Az utalások nagyon érdekesek, lehet, ha ilyen szintem ismerem az általad említett filmeket, nekem is érdekesebb lett volna ez a „vígjáték”, de így nem volt kedvem végignézni.
8/10
Vadrenalin 2010 szept. 15. - 02:31:13 8/10 Előzmény leho
Na persze ez attól függ, mit tekintesz Tarantino filmnek. Ha csak azt, amit õ rendezett és megtekinthetõ volt a kész változat, akkor a Kutayaszorítóban az egyetlen, ami 94 elõtt készült (az pedig nem hasonlítható ehhez). Ha viszont ide sorolod azt is, aminek csak a forgatókönyvét írta, akkor mindjárt ott van a 93-as Tiszta románc, ami viszont tényleg meglepõen sok közös vonást mutat ezzel a filmmel (sokkal többet, mint a felsoroltak) és idõben is éppen stimmel. Szóval tényleg nem Ponyvaregény vagy Született gyilkosok hatás, de a Tarantino vonal szerintem is igaz - bár nehéz megmondani, hogy mennyire szándékos, mert más (szintén beteg, de szabadságot hirdetõ) filmekre is van benne konkrét, tudatos utalás (pl. Szelíd motorosok vagy Rózsaszín flamingók).

Mindezzel együtt szerintem jó film, ami néhol lökött vígjátéknak tûnik, néhol pedig minden idõk egyik legkegyetlenebb roadmovie-jának.
6/10
leho 2010 szept. 06. - 18:33:02 6/10 Előzmény donquijote
Okosquijote, legalább kettõt.
6/10
leho 2010 szept. 06. - 18:24:23 6/10 Előzmény Dr. Zaius
:D Szerintem csak tetteti a bárgyút.
donquijote 2010 szept. 06. - 00:17:00
Okostóbiások !

Nézzétek meg legalább a gyártási évet !

94 elõtt hány Tarantino film készült ?
10/10
K1K1 2010 szept. 06. - 00:13:25 10/10
Jó film :D Nõ is nagyon jó :)
Dr. Zaius 2010 szept. 05. - 21:59:44 Előzmény leho
Huh, hát én tegnap megnéztem ezt a filmet és hasonló a véleményem.
Mintha Tarantino filmek, meg a Született gyilkosok receptje alapján próbáltak volna valamit alkotni, de azt kell mondjam, nagyon nem sikerült nekik. Nagyon gyenge próbálkozás.
Rossz színészi alakításokkal és rendezéssel. A sztori önmagában még nem is lenne annyira rossz, és nem is azzal van a baj, hogy valaki Tarantino által kitaposott ösvényen akar kultfilmet készíteni.
Ezzel sokan próbálkoztak már több kevesebb sikerrel.
Ez a film azonban rendkívül erõltetettnek tûnt nekem.
Az egyetlen pozitívum a filmben hogy Röné Zweigelt annyira borzasztóan volt kisminkelve, hogy elfedte azt a rendkívül tenyérbemászó és bárgyú arcát.
10/10
science 2010 szept. 05. - 21:22:45 10/10 Előzmény parduccica
Nem sok filmet szoktam többször is megnézni. Ez egy olyan mû, amelyet ma sem hagyok ki. Lakozik benne valami megfoghatatlan, de mégis remek érzés. Számos üzenettel szolgál a nézõ számára. Bemutatja, hogy mekkorra árat is lehet "fizetni" a szabadságért. Rámutat arra is, hogy a szabadság az mennyire szubjektív, azaz mindenki számára másképpen éretlmezhetõ ez a fogalom. Rengeteg hangulatot mutat be. A humor többnyire keserédes, de pont odaillõ, viszont elengedhetetlen kellék. A film mindvégig egyenletes tempóban sorakoztatja fel az eseményeket; persze kisebb tranziensek azért jellemzik, de megfelelõ ütemben. Az elejétõl a végéig izgalmas az alkotás. Szerintem emlékezetes film.
9/10
parduccica 2010 szept. 05. - 11:28:44 9/10
Szerintem meg jó ez a film. Nekem legalábbis tetszett.Van benne humor, éppen amennyi kell és a sztori sem rossz.
6/10
leho 2010 szept. 04. - 23:50:10 6/10
Ja, az értékelés: nem éri el a 7 pontot, olyan mintha próbáltak volna egy Ponyvaregény-szerû filmet csinálni,de ebbõl már sok minden hiányzik, hogy igazán jó film legyen.
6/10
leho 2010 szept. 04. - 23:07:33 6/10
Milyen bombanõ volt Zellweger!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu