Szerelem és egyéb bűnök

Bakancslistához adom
Ljubav i drugi zločini
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott szerb-német-osztrák-szlovén romantikus dráma, 106 perc, 2008

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Anica (Anica Dobra) egy helyi gengszternél, Milutinnél (Feđa Stojanović) dolgozik könyvelőként Új Belgrádban. Úgy érzi, az életi holtvágányon halad a semmi felé, ezért végre saját kezébe szeretné venni az életét. Megpróbál kitörni. A védelmi pénzek havi begyűjtésének napján gondol egyet, és a nap végén felmarkolja a teljes összeget, majd Milutin többi pénzét is meglovasítva szeretné elhagyni az országot. A munka mellett Anica a napot a búcsúzkodással tölti, értéktárgyait titokban a barátaira hagyja, közben egyéb ügyeit is próbálja lezárni. Egy dologgal azonban nem számolt: a lehető legváratlanabb pillanatban érkező szerelemmel. A nála tíz évvel fiatalabb Stanislav (Vuk Kostić), Milutin kegyeltje éppen ezt a napot választja, hogy megvallja neki érzéseit. A nap folyamán ketten egyre váratlanabb szituációkba keverednek, mely még jobban egymás karjaiba sodorja őket. Estére azonban Anicának döntenie kell: véghez viszi-e eredeti tervét, vagy inkább fejest ugrik a szerelembe.
Bemutató dátuma: 2010. június 24. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Egon E 2010 júl. 26. - 21:09:57 9/10
Szerintem kiváló alkotás,visszafogottan érzelemdús.
A mai reménytelenül lepukkant panelvárosban,Új-Belgrádban játszódik, amin magam is többször elszörnyedtem, átutazóban rajta. A sivár, kilátástalanság szimbóluma, mely az ott lakók életének kikerülhetetlen, nyomasztó játéktere.
A szerepek hiteles megformálásához a képi megfogalmazás nagyszerûen illeszkedik.
Üdítõ mûalkotás a mai harsány, látványra, akciókra kihegyezett filmek dömpingjében, s nem utolsó sorban némi hazai ízek is felfedezhetõk benne.
Ajánlom.
Thobiashu 2010 jún. 24. - 08:48:35
A story jónak tûnik.
Most már csak az a kérdés, hogyan filmesítették meg.