Szerelem és más drogok

Bakancslistához adom
Love and Other Drugs
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 115 perc, 2010

Értékelés:

450 szavazatból
Szerinted?

Jamie (Jake Gyllenhaal), a rámenős menedzser az utcán landol, amikor főnöke rajtakapja a raktárban a feleségével. Rövid időn belül már a chicagói gyógyszeripar területi háborújának a kellős közepén találja magát, ahol vérre menő harcok folynak a gyártó cégek értékesítői között. Miközben vesztésre áll, megismerkedik a gyönyörű Maggie-vel (Anne Hathaway), aki Parkinson-kóros, és akivel még aznap este eljutnak a csúcsig. Maggie másnap lepattintaná, ám Jamie folytatást remél. A sors iróniája, hogy mire Maggie beleegyezne a kapcsolat folytatásába, addigra Jamie azt a tanácsot kapja, hogy mihamarabb lépjen le.
Bemutató dátuma: 2011. január 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2011
    Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Jake Gyllenhaal
  • Golden Globe-díj

    2011
    Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Anne Hathaway

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
BOTICSELLI febr. 03. 23:10:34 10/10
Nagy kedvencem ez a film.
Dráma és vígjáték egyben.
Számomra sokadszorra is újranézhető!
Anne Hathaway hihetetlenül szexi ebben a filmben, Jake Gyllenhaallal hihető párost alkotnak. Szikrázik köztük a levegő.
7/10
pihes 2019 okt. 05. - 14:58:37 7/10
Az elejétől a végéig érdekelt a film, szerintem, nagyon jó alakítások vannak benne.
Jó, hogy feltűnt, érdemes volt megnézni!

7/10
Jumbóka 2019 márc. 03. - 19:37:48
sexykex 2018 febr. 08. - 19:10:49
Irány Chicago! Sohasem jártam ott. Igaz sohasem voltam ügynök és sohasem beszélek rá senkit semmire. Így Önöket sem arra, hogy nézzék meg ezt a filmet - pedig érdemes.
Maggiet annyira jó nõnek találták ki, hogy az elképesztõ. Megszûnnének a háborúk és túlnépesedne a Föld, mert a fickók örökké szexelnének, ha minden csaj ilyen lenne. De a parkinsont azért felejtsük el. Oké? (Beleolvastam a hozzászólásokba. Semmi különös, csak a szokásos katyvasz. Nem mindenkinek jött be Maggie, mint ahogy a film se. No, sebaj! Attól én még klónoztatnám ezt a karaktert - elõbb-utóbb megszeretnék az tuti.)
filoszemitabéluska 2017 dec. 20. - 18:38:10
Ezen a "vígjátékon" kis híján halálra röhögtem magam.
SPOILER
Olyan vidám volt, ahogy a gyógyszerek mellékhatásaitól szenved az a szép lány.
6/10
InteriorLulu 2017 júl. 02. - 14:25:49 6/10
\"csak a film második felébenválik világossá, hogy nem a jelenben játszódik. (Jake csipogót használ, és a gyógyszercég bevezeti a Viagrát, hát ez nem ma volt.)\"

Ezt a Cseppek kritikusa írja. Innen üzenem neki, hogy a film egy \"1996\" feliratú képkockával indít, a következõ képen a szórakoztató-elektronikai üzletben dolgozó Jake egy nagy kazettásmagnóval a vállán menõzik, majd a következõ két pecben mindent látunk az újdonságokat áruló bolt kínálatából: kazettás-CD-s mini-hifik, antennás mobilok, vaskos-képcsöves tévék... Úgy a nyolcadik perc táján hangzik el az üdvözlet az \"1997-es képzés\" résztvevõi számára, a tizedik percben pedig már a csipogó is felbukkan...
A kritikákkal amúgy egyetértek: csak a felszínt kapargatja, nem mer mélyebben belemenni a problémába, eleve a film nem is tudja, pontosan mit akar, mi akar lenni, vígjátéknak túl komoly, drámának túl üres és felszínes... Az egyetlen igazán mély és igaz jelenet a már a hetvenes évek óta a parkinsonos felesége terhét vállán cipelõ férfi Jake-hez intézett, végtelenül keserû monológja a büféasztalnál.
Persze Jake, mint mindig, jó, Hathaway pedig mint mindig, gyönyörû.
10/10
Arter 2017 ápr. 08. - 22:22:34 10/10
Kemény témát boncolgat a film. Nem könnyû, de akár lehet életszerû is ez a sztori. Nekem tetszett, jók a színészi alakítások, a történetvezetés, a poénok is itt-ott jól elvannak helyezve és persze a drámaiság is kellõképpen van adagolva. Gondolom sokak fejében megfordult, ahogy az enyémben is, hogy a valóságban egy ilyen jellemû férfi ennyire meg tud-e változni, habár ha valakit tiszta szívbõl szeret az ember, kitart mellette jóban-rosszban egyaránt, tehát tegyük fel, hogy igen az ember meg tud változni, ha kell és van kiért, van miért. Ez egy nagyon jól összerakott film, minden meg van benne ami kell. Ebbe a történetbe ennyi volt semmi több. 10-bõl 10-et adok, mert a maga kategóriájában abszolút megállja a helyét.
Koncsita 2017 márc. 21. - 06:15:11 Előzmény Vivien Török
Kéne pótolni egy JÓ NAGY SPOILERT, ha már te nem tetted meg.

:@
7/10
Nótárius 2017 márc. 21. - 01:04:00 7/10
Jó hangulatú, számomra érzelmileg átélhetõen hiteles érzetû, szellemes párbeszédekkel tarkított, kedves és elgondolkodtató film.
A történetét a filmbeli katartikus végpontján túl, kevéssel sem nagyon szabad tovább mesélni, tovább gondolni, mert szükségszerûen a lényege veszhet el.
Ez egyébként többek által megfogalmazódik a filmben is.
A film: 7/10. Anne Hathaway: 10/10 SZERINTEM
eIemes 2016 júl. 13. - 11:56:42
mi együtt néztük meg, nekem így is bejött, a kedvesemnek nem.
én azonosulni tudtam azzal a karakterrel, aki vállalja a "jóban-rosszban" második felét is.
a kedves nem tudott azonosulni azzal, hogy neki bármi baja van (lehet), hiszen õ tökéletes.
8/10
Xxy92 2016 júl. 13. - 01:00:56 8/10
Ez NEM vígjáték!! Habár van benne néhány humoros jelenet, de az igazán nagy hangsúly az önfeláldozó szeretetre irányul, mely néha olyan hihetetlenül hangzik, hogy a másik szinte el sem tudja hinni. Nem fogja mindenki érteni ezt a filmet, de aki igen, arra nagy hatással lesz. Õszintén szólva szerintem ez nem az a film, amit az embernek a szerelmével kellene megnéznie.
magicvoice 2016 máj. 17. - 16:18:29
Tegnap este véletlenül kezdtem el nézni, de hamar a képernyõhöz szegezett. Nagy hatással volt rám a film. A két fõszereplõ remekül játszik, Anne Hathaway gyönyörû, bár ez kevés lenne egy igazán jó filmhez, a téma teszi azzá. Kell némi érettség és élettapasztalat ahhoz, hogy megértsük a lényeget és azonosulni tudjunk egy beteg ember érzéseivel, önértékelési problémáival. Valószínûleg a legtöbb ember feladná a teljesértékû élet reményét és nem bízna senkiben annyi csalódás után, ahogy õ is. Még egészséges emberként is milyen sok csalódás ér bennünket, mert a mai világ a tökéletes hajszolásáról szól, a problémák elõl pedig, ha tehetjük, inkább elfutunk. A film végén mindenki mérlegre kerül, ha van bátorsága magába nézni és õszintén megválaszolni azt a kérdést, vajon felvállalná-e azt, amit Jamie?
9/10
pmv34 2016 máj. 17. - 13:57:06 9/10
Jó film, szép szerelmes történet... és nagyon jó a két fõszereplõ alakítása.
Dolphus Lundgrennus 2016 máj. 16. - 22:03:18 Előzmény Qksika
Csatlakozom az elõttem szólóhoz:) Itt általában nem a em a filmek túlértékeltek, hanem a sok "okostóni" magát túl értékelõ "megmondó ember"...
Qksika 2016 máj. 16. - 07:51:37 Előzmény Vivien Török
Miért nézted végig? Ha az elsõ 5 perc után elkapcsolsz, megkímélhettél volna bennünket az érdektelen értekezésedtõl.
istijasi 2015 nov. 10. - 20:38:43
Alulértékelt film.A színészi játék kitûnõ.Nekem 9 pontos.
Vivien Török 2015 jan. 19. - 17:55:42
Ez a film olyan, mintha egy napot kaptak volna a készítõk arra hogy villámgyorsan kitaláljanak valami "ütõs" sztorit, de sehogy sem jutottak volna közös nevezõre. Amikor elkezdtem nézni, teljesen másra számítottam. A címével ellentétben szerelemnek szerintem nyoma sincs a történetben, ahogy a drogok helyett meg gyógyszerekrõl van szó, de még azt sem tudták eldönteni, milyen szálon fusson a történet, ide oda csaponganak a témák között, úgy hogy közben a történet semely része nincs normálisan kidolgozva, ahogy a karakterek sem. A film elsõ fél órájában csak valami értelmetlen balf@szkodás a gyógyszerek körül, az ember már rég el is felejti, hogy ez tulajdonképpen egy "szerelmes" történetnek lenne. Aztán megjelenik a nõ, az elsõ másodpercben kiderül, hogy beteg, de azon kivül, hogy errõl harsányan beszámol, semmi egyéb jele nincs a betegségnek. A következõ egy órában a hapsi vagy a gyógyszergyáros sztorikkal kombinál szörnyen vontatottan és unalmasan, vagy szexel ezzel a nõvel. Mind a "kapcsolatuk", mind a kettõjük karaktere tök felszínes, unalmas és egyszerû. Miközben egyik percben drámai, másik percben poénnak szánt de mindkét esetben direkt, erõltetett jelenetekkel próbálják kitölteni a film silány perceit, de ettõl csak még értelmetlenebb lesz az egész.
Aztán persze teljesen hihetõ módon a rossz fiú, aki eddig fûvel fával lefeküdt, és nem akart egy normális kapcsolatot sem, hirtelen mégis azt választja élete céljának hogy haláláig ápol egy beteg,napról napra leépülõ nõt, akvel tulajdonképpen a szexen kívül nem sok mindent csinált eme csekély idõ alatt, mióta ismeri. De hát ez teljesen életszerû. Még 20 év házasság után is nehezére esik ez embereknek, nem hogy önként válasszák ezt...
Összességében egy nagy csalódás volt, minden tekintetben felszínes és egysíkú :/ Kár volt ebbe a témába belemászniuk az alkotóknak.
tramonto 2015 jan. 16. - 23:18:35
A pontok és a hozzászólások alapján sokkal rosszabb filmre számítottam. Úgy ültem elé, hogy legfeljebb átkacsolok egy másik, késõbb kezdõdõ filmre, maradtam. Nem bántam meg. Egyébként tényleg nem volt piros karika, pedig elkelt volna egy, még akkor is ha ebben az idõpontban már nemigen moziznak kiskorúak.
gladiolus 2014 okt. 03. - 11:18:41
Szerintem is le van pontozva. És én is azt gondolom, hogy a drog itt nem rossz értelemben használatos, hanem gyógyító értelemben. talán nem bizonyítható, de azt gondolom, hogy az elhagyatottság burkában az ember hamarabb halad befelé a betegség belsejébe, mint ha van mellette valaki, aki szereti. Pozitív lelki állapottal talán a rossz is jelentõsen lassítható. És az is jó, hogy készült egy film arról, hogy léteznek olyan emberek is, akik nem a lepattanás hívei. Lepattanni a legkönnyeb. A leghülyébbeknek is megy.
7/10
Edmond Dantes 2014 szept. 01. - 09:58:42 7/10
Zwick "komoly" (háborús, ügynökös, terrortámadásos stb.) filmjei jobbak. Ahogy Karinthy mondta: a humorban nem ismer(ünk) tréfát. Zwicknek meg tán nem a humor az igazi terepe. Voltak persze jó poénok, de kb negyedórával meg lehetett volna vágni. Hathaway ismét igézõ volt és "ízlésesen" beteg , Gyllenhaal meg annyit túlmozgott és fõleg pucérkodott minden pózban h a fal meg a Brokeback Mountain :) adta a másikat. Mindez és még sok egyéb...khm...nyalánkság (ellentétben az itt feltüntetettel) 12-es karikával. Hadd tanuljon az a gyerek, hát tanulhatott, nem is keveset, ha néz(het)te :) de vissza ne korhatárosítsák! A téma amúgy komoly, Parkinson-kór és NEM Alzheimer, ahogy a Mancs-kritika írja. Hát igen, ez is, meg az is orvos (volt) :/
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu