Szerelmi álom

Bakancslistához adom
Liebestraum
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai thriller, 102 perc, 1991

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Mike Figgis, a "Leaving Las Vegas" nyomán különleges világhírnévre szert tevő rendező, a 90-es évek egyik legérzékibb játékfilmjét forgatta, amely valóban "szerelmi álmok" szövevényére épül. Nick neves újságíró egy építész lapnál, s több építészeti könyv írója. Egy napon visszatér szülővárosába, Elderstownba, ugyanis régóta nem látott anyjáról megtudja, hogy súlyos beteg és kórházban fekszik. Édesanyján kívül még egy dolog foglalkoztatja, mégpedig egy bontásra ítéltetett épület, az úgynevezett Ralston ház sorsa. A kulturális örökség rombolásáért felelős vezető egykori egyetemi társa, Paul, aki szintén építész. A Ralston ház helyén egy multinacionális bevásárló központ lesz. Paul felesége Jane, az érzéki, gyönyörű és magányos fotós. Nick Jane láttán belefeledkezik az érzéki álmokba, s szülei múltjába. Mike Figgis a zene, a hangok és a csend víziójára építette fel ismét finom atmoszférájú filmjét, mely a megállíthatatlan és csillapíthatatlan vágy és emlékezés filmje.

Stáblista:

Szereplők

Nick Kaminsky
Jane Kessler
Paul Kessler
Lillian Anderssen
Ricker sheriff
Barnard Ralston IV

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bicajos1959 2011 aug. 02. - 23:44:51 10/10 Előzmény rajongólány
Zseniális!
rajongólány 2008 máj. 07. - 00:10:20 Előzmény CDK
A hajrá filmbarátok felszólításnak nem tudtam ellenállni, és nem bántam meg:-) Kétségtelenül tehetséges rendezõ ez a Figgis, és ez sem egy mindennapi filmje!
CDK 2007 szept. 29. - 10:47:30
Különlegesen finom és elegáns darab, helyenként filmnoir-os eszközökkel és egy elképesztõen szokatlan Liszt-feldolgozással.
Hajrá filmbarátok!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu