Szerelmi mámor

Bakancslistához adom
Love Sick: Secrets of a Sex Addict
16 éven aluliak számára nem ajánlott 86 perc, 2008

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Sue, a csinos harmincas nő boldog kapcsolatban él. Legalábbis a látszat ezt mutatja. Szerető társa ellenére azonban mintha keresné az alkalmat, hogy kétes szerelmi kalandokba bocsátkozzon, melyben többnyire a vesztes áldozat szerepébe kerül. Úgy tűnik, nem akar tanulni a rossz példákból. Sikerül hamarosan férjét is eltaszítania magától.

Stáblista:

Szereplők

Sue Silverman
Andrew Silverman
Dr. Robert Gardener

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
marie1 2010 júl. 28. - 09:38:51 Előzmény pneklara
Jaj, ez a film végi önvallomás valóban rémesen amerikai. Én még nem voltam sosem csoportterápián- meg másmilyenen sem, úgyhogy nem tudom, nálunk mi a helyzet - de nevetségesen idétlennek tartom a tapsikolást, mint egy színdarab végén...
marie1 2010 júl. 28. - 09:35:50 Előzmény stunder
Szerintem pont úgy jut el a házasságig egy ilyen problémával küzdõ ember, hogy érzi: valami nincs rendben saját magával,baj van az intimitásával,de belemenekül egy kapcsolatba. Gondolom a szex jól mûködött, hisz erre volt kihegyezve a film, és a pasikat ezzel bõven meg is lehet vezetni. Vagyis a férje amúgy sem volt egy mélylélektani figura. A legtöbb embernél 35-40 éves kora körül jön el az életben az a pont, ahonnan már nem tudja saját szennyesét a szõnyeg alá söprögetni, menthetetlenül elõtör az élethazugság, összeomlik a kártyavár. Vagy lelkileg mondja fel az ember a szolgálatot, vagy egyéb szomatikus betegségek jönnek elõ.
marie1 2010 júl. 28. - 09:31:00 Előzmény speedygonsales
Ha már néhányunknál elérte a kívánt hatást, megmozgatott, elgondolkodtatott, akkor szerintem nem baj, ha nem kimagasló alkotás. Néha az egyszerûbb darabok nagyobb élményt nyújtanak, mint a felkapott "Ponyvaregény" típusúak.(Én azon pl. elaludtam, és különben sem bírom Tarantíno túlzó stílusát. Hozzám nyilván az nem szól...)
speedygonsales 2010 júl. 26. - 18:14:19
errõl a filmrõla ponyvaregény c. film kezdõ sora jutott eszembe: "Ponyva: fõnév, 1. Lenbõl, kenderbõl szõtt erõs durva vászon. 2. Olcsó eszközökkel hatásra törekvõ, selejtes értékû, durva papírra nyomott prózai mû."
stunder 2010 júl. 26. - 15:06:05
Nekem mindenképpen az volt a legérthetetlenebb rész, hogy egyáltalán egy ilyen problémákkal küzdõ ember hogy jut el a házasságig. Valahogy ez a filmben sem volt kifejtve, sem a kettejük kapcsolata által, sem a kezelés alattiakban.
(Megjegyzésként: ebben a témában (gyermekkori zaklatás) szerintem az egyik legütõsebb a Születésnap c. dán film, ha valaki ne látta volna.)

Másrészrõl meg azon kezdtem el gondolkozni, hogy a másik nemnél vajon szintén ez a függõség van-e, amikor ugyebár olyan pasiról van szó, aki falja a nõket. Gondolom nem gyermekkori molesztálás az oka az ilyen poligám viselkedésnek, viszont pár egyedre rámondható a függõség ilyen esetekben is.

Minden esetre, én sajnálom azokat, akik emiatt nem képesek nyugodt, kiegyensúlyozott, szeretetteli életre, sõt akár mások életét is megkeserítik.
runcuncilla 2010 júl. 26. - 14:33:41
Mindig felkavaró élmény számomra a "függõség" témája, habár nem ismerek senkit, aki ezzel küzdene.. Sajnálatos a helyzetük, az erõsek kilábalnak, a gyengék egy életet áldoznak erre.
Nagy tanulság a számomra: szülõként nem is sejtjük, hogy mekkora felelõsség egy gyermek nevelése. Nyilván az ember a legjobbat akarja, nem kell messzire menni mindjárt, nem kell a legrosszabbra, pl zaklatásra gondolni, de egy elkottyantott szó (pl "milyen kövér vagy kislányom") is okozhat életre szóló függõséget. A zaklatás szerintem életfogytiglannal büntetendõ.

SPOILER
Az édesanyja is egy gyenge, undorító alak, biztos vagyok benne, hogy õ is tudott az egészrõl, de kényelmesebb volt eljátszani a boldog házaspárt, az ünnepségük is ezt bizonyította.
A férjjel kapcsolatban nem osztom teljesen a véleményeket, mert nagyon rövid idõszakot láthattunk a házasságukból. A függõ-betegek jó színészek, valószínûleg a lány is jól szerepelt ezelõtt, a házasságuk ez eddig akár még boldog is lehetett. Most ember-lábtörlõ szerepeket láthattunk, ez igaz, de kis ráfordítással, mindkettejük akaratából talán lehetett volna lépni. Igaz, itt csak a lány akart változtatni. Nem derült ki, pedig kíváncsi lettem volna, hogy alakult köztük a viszony a terápiát követõen, vsz sehogy sem.
A harmadik visszataszító jellem a klinikán a fekete ápoló volt. Látszott rajta, miért ezt a munkát vállalta.
SPOILER VÉGE

Mély, elgondolkodtató film hál' Istennek semmi fényûzéssel, kis amerikai beütéssel.
8/10
9/10
pneklara 2010 júl. 26. - 12:53:37 9/10
Számomra az volt a legfontosabb üzenet, hogy egy ember akkor lehet boldog, kiegyensúlyozott, ha van önbecsülése, és önértékelése. Ha a szülei segítik abban, hogy reálisan ítélje meg önmagát, biztonságérzetet szerezzen, s mindig tudja, hogy melyek az értékei - akkor biztos a talaj a lába alatt.
Ez a szimpatikus kis nõci nem volt szerencsés, egyedül volt a problémájával, s a férje sem társ volt mellette.
SPOILER!!!
S szerintem az anyja végig tudhatta, milyen játszma folyik a háttérben. Ez látszott a tekintetén, amikor a lányával telefonált.De könnyebb szõnyeg alá söpörni a mocskot.
SPOILER VÉGE!!!
A film vége kicsit amerikásra sikeredett.Bár lehet, hogy ott az önvallomás egy közösség elõtt már bevett gyakorlat.
marie1 2010 júl. 25. - 22:43:39
Számomra teljesen megdöbbentõek a hozzászólások. El nem tudom képzelni, hogy bárkiben is ilyen kevés intuíció és együttérzés lenne. "Beteg nõ -beteg film" - valami rémesen egyszerû figura lehet az ilyen hozzászóló. Egy másik meg a "bekattant nõ, akinek megvan mindene..." Te szent ég! Ugyanazt a filmet láttuk?

SPOILER!!

Már hogy lenne meg mindene, mikor gyerekkorában folyamatosan zaklatták? Pont hogy nincs meg mindene. Semmije sincs, még saját magát sem találja a szerencsétlen...Egy ilyen trauma után törvényszerû egy zaklatott élet. Sõt, talán még az is, hogy egy kissé fatuskó férjet választ, aki el nem beszélgetne szegény nõvel, még véletlenül sem akar a mélyére látni. Amikor a nõ végre megnyílna, hogy kezeltetné magát, akkor is elfordul a férje. Pont úgy, ahogy az apja is tette. Tehát a nõ szegény szeretetlenül érzi magát és be is vonzza ezt az érzéketlen, üres közeget. Tényleg nem szereti õt senki...(A férje csak rendet szeretne: egy "takarító alkalmazottat". )
Szerintem a film elég jól bemutatta a problémát, kissé bepillantást engedett az analízis, a terápia világába. Nem nagyívû alkotás, neves színészgárdával, de fontos tudnunk, hogy ez igenis létezõ probléma. Nálunk nincsen publikálva az ilyesmi, mert persze tabu, ezért csak az amerikai adatba kapaszkodunk.
Bár a gyerekkori abúzusok gyógyítása rettentõen nehéz, de ha a pszichét a saját maga szeretetéig sikerül eljuttatni, akkor marad egy hajszálvékony reménysugár - és ez el is hangzik a film végén.
10/10
zuzup 2010 júl. 25. - 10:45:39 10/10
En épp most néztem meg. Nagyon megfogott, és eleggé elszomorító. Nekem tetszett a film és annak mondanivalója legfoképp hogy igaz torténeten alapszik. Egy mondat azért megutotte a fulemet: A fuggo ember mindig is fuggo marad, de sikerulhet neki meggyogyulni. Nekem 10 pontos.
offtopic
Ezüstliliom 2010 máj. 23. - 20:35:57 Előzmény Milhouse
A topik tetején van egy "hozzászólás" gomb. Ha nem nekem akarsz válaszolni, csak írni a topikba, inkább arra kattints!
10/10
klavier 2010 márc. 31. - 21:15:29 10/10
Nem értek egyet azokkal,akik lehúzzák ezt a filmet.Igenis nagyon értékes film,valódi történettel,a való világból!Mindenkinek látnia kellene!Nagyon tetszett a film rendezése,a zeneválasztás,és a történet végigvezetése.Nem egy elõre-tudod-mi-lesz-a-vége-brucewillis-megmenti-a-világot c. dolog,hanem fordulatos.És ha az elején nem így mutatta volna be nõt,és a házasságát,akkor nem értenéd a végét.
peni21 2010 márc. 30. - 22:27:22
sziazstok! mi lett a vége??? elaludtam rajta:) köszke!
Undercover 2010 márc. 30. - 10:31:29
Szerintem nem, illetve csak részben.
***SPOILER***
Azért az a gyerekkori trauma, melyrõl egészen addig nem beszélt senkinek, eléggé megmagyarázza a zavarodottságát és személyiségtorzulását. Az, hogy a férjével elhidegültek, az szerintem mindkét fél hibája, de ezt most kár lenne boncolgatni, a hangsúly a betegségén volt, amihez igenis kell a szakszerû segítség.
***SPOILER VÉGE***
yoz007 2010 márc. 30. - 01:17:37
Szokásos (bekattant) nõnemû, akinek meg van mindene...
...tehát jó dolgában, fûvel-fával megcsalja a párját.
Gyenge film, közepes szereplõkkel.
10/5
5/10
Rahar 2010 márc. 29. - 23:40:02 5/10
Számomra közepes film, kicsit unalmas, vontatott, elég egyszerû történettel. 10 pontból 5 pontra értékeltem. Lehetett volna sokkal mozgalmasabb is.
***SPOILER***
A gyerekkori szexuális zaklatás felnõttkorban megjelenõ problémájának egyik lehetséges hatását én annak kezelését mutatja be a film. Ez akár lehetne oktató anyag is, bár ehhez a film elsõ fele szükségtelen.
***SPOILER VÉGE***
2/10
kowalsky 2010 márc. 29. - 22:21:12 2/10
beteg nõ - beteg film
Vágyvillamosa 2010 márc. 29. - 22:11:53 Előzmény Milhouse
Éjfélkor az m2-õn, nem pedig a Dunán.
Milhouse 2010 márc. 29. - 16:00:36
bocs nem a dunán
az m2-ön
Milhouse 2010 márc. 29. - 15:59:43 Előzmény Ezüstliliom
Ha valaki elszalasztaná megy a Dunán is éjfélkor... lol
Ezüstliliom 2009 febr. 04. - 22:32:30
Leginkább a filmvégi adat volt megdöbbentõ: az USA-ban minden negyedik gyerek lesz szexuális zaklatás áldozata.:(
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu