Szeretet

Bakancslistához adom
Love
amerikai sci-fi dráma, 84 perc, 2011

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

Az amerikai polgárháborúban fogságba esik egy katona. Miközben nyugatra tart, szemtanúja lesz egy másik ezred által tett különös felfedezésnek. Több mint egy évszázaddal később kilátástalan helyzetbe kerül egy űrhajós a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. Magára marad az űrben, miután minden kapcsolata megszakad a Földdel. Az emberi létet, társadalmat a kapcsolatok határozzák meg, és ezek a kapcsolatok létezésünk bizonyítékai. Ez az egyszerű fogalom kis része annak a hatalmas felfedezésnek, melyben mindkét férfinak része volt.

Stáblista:

Szereplők

Lee Miller kapitány
McClain tábornok
Lee Briggs kapitány
Orosz űrhajósnő
Gördeszkás
Tengerészgyalogos

Hozzászólások

Szerinted?
PR206 2019 aug. 09. - 18:48:27 Előzmény Shiviatar
Legalább ne írj baromságot, ha nem megy valami! A Hold nem közeledik, hanem az ellenkezője.... Távolodik évente 3-4 cm-t!!
pimi 2015 aug. 23. - 22:36:23 Előzmény Shiviatar
A Hold távolodik!
PlasZeb 2014 júl. 15. - 20:57:05
wega22 hozzászólását maximálisan osztom.
Ezenkívül jelzem, hogy mihez hasonlít ez a film: Forrás (Fountain), Hold (Moon), 2001 - Ûrodüsszeia (2001: A Space Odyssey), Az Élet Fája (The Tree of Life). Ne A Holnap Határát (Edge of Tomorrow) várjatok tõle! Borzasztóan lassú, tudományosan következetlen - ahogy írták elõttem, de zseniális abban az értelemben, ahogy egy vers is az lehet. Olyat fejez ki és mutat meg, amit másképp nem lehet. Az élet határhelyzete a magány, a közös szálat pedig egy harcos és egy asztronauta fogja össze. Egy nézésre is sok elrejtett dolgot találtam a filmben, amiket nem lövök le, egyet azonban megkérdezek a film legvégével kapcsolatban: *spoiler: nem a te teszted volt? *spoiler vége.
Többször nézõs film!
8/10
wega22 2013 nov. 29. - 23:54:03 8/10
A Sci-Fi meghatározás, mint mûfaj, sok film esetében félreértelmezett itthon: nem kell ûrlényeknek lennie bennük, a fantázia a környezetet és a történetet határozza meg, a tudományosság meg elválasztja a sokszor gyermeteg "fantasy" mûvektõl õket. Mûfajon belül van ilyen is és olyan is, én speciel kifejezetten szeretem, ha szociológiai és pszichológiai alapon nyugszik a történet, mert jobban lekötnek, és általában hosszabb távon is fogyasztható termékek maradnak (nem évülnek el ezek a gondolatok, míg a mai technikai ötletek jórészt igen).

Aki vontatottnak találta ezt a filmet, az nem ilyen témát szeretett volna látni, és éppen azért nem tudta a lényeget átélni. Rövidebben és gyorsabban hatástalanul lehetne (megpróbálni) átadni, *SPOILER* ahogy lassan tébollyá válik az értelem az egyedüllét és kilátástalan helyzet miatt - ebben szerintem briliáns a film, az összes eszközével együtt (színészi játék + kép + zene).

Valóban vannak hibák benne, s igen, a Hold jó ellenpélda, vagy pl a Disctrict 9-t sem a felszínen játszódó történetéért vagy látványáért (ami szerintem a mûfajban a top-top) tartom az egyik legjobb Sci-Fi-nek, hanem ahogyan bemutatja az emberi társadalmi viselkedést és hatalomvágyat - mindezt félig a háttérben.
Imádom azokat a filmeket, amelyek nem rágják a számba a megoldást elsõ megnézéskor, és ennek a végét elsõ blikkre nem vágom -> így megnézhetem még egy-két alkalommal (legalább a végét). :)

Erõs 8-as, de egyszerû (vagy betû szerint elmagyarázó) történetre vágyó nézõknek egyáltalán nem ajánlom, nem fogják élvezni...
Shiviatar 2013 nov. 12. - 15:02:31 Előzmény Aszpirin
Azaz az oka, hogy a filmeket is emberek készítik. Épp oly buták, esendõek mint a többi. Lehet hogy remek rendezõ, de magasról lesajnálja, vagy nem is érti a fizikát. Õ a közlendõre koncentrál.

Csak hogy az ilyen baromságoktól aki nem tök hülye, kizökken a filmbõl. Én még szemet hunytam az általad leírt dolgok felett. Tudjuk be a 2036-os mesterséges gravitációnak.
Na de hogy a karabineren lógatva magát, a Föld gravitációja húzza lefelé, mintha egy szikláról függeszkedne? Orbitális baromság. Azért keringenek azok a szerencsétlen testek - akár égitestek, mert a centrifugális erõ tart ellen úgy mond a gravitációnak. Az ûrállomás is és minden ennek megfelelõ sebességgel kering a távolsághoz képest. Ha túl gyorsan keringene akkor elszállna ki az ûrbe. Ha túl lassan akkor szép lassan belezuhanna a Földbe. Pl. a Hold is egy picit lassabban kering a pályájához képest, nem tart tökéletes egyensúlyt a gravitávióval, és minden évben néhány cm-el közelebb kerül a Földhöz.
Ha elengedi magát a karabineren, ott fog lebegni és keringeni vagy 25000km/h sebességgel az ûrálomással. Szépen Földkörüli pályára állna a majdnem örökkévalóságig. De ha még is valamilyen módon "eltudna rugaszkodni" nagy erõvel a Földfelé, ez a keringési sebesség + a gravitáció gyorsító ereje olyan sebességre gyorsítaná fel a légüres térben, hogy az atmoszférába érve egy pillanat alatt elégne az ember, vagy lepattanna róla ki az ûrbe, ahogy kavics is lepattan a vízrõl ha nagy sebességgel és kis szögbõl a víz felé hajítod. Ennyit a fizikáról.

Logikai bukfencek sora. Megszakad a kapcsolat, annyit se mondanak hogy bú? Morze, fényjelek, akármi? Az ûrállomáson is lehet fogni a tv-t rádiót, meg tõlünk 100 fényévre is, nem csak a Föld felszínén!
Éjjel-nappal a Földet bámulja a ember. Nem tûntek fel neki a robbanások, és hogy az éjszakai képen sehol egy lámpafény? Vég nélkül lehetne sorolni. Van olyan film mûfaj hogy abszurd. De akkor ne sci-fi-nek hazudják. Tudományos fantasztikus....nos ez minden, csak ez nem volt.

Mûvészfilm, filozófia, hol? Semmirõl nem szól. Általános dolgokat kérdéseket fogalmaz meg, amire az óvodás is tudja a választ. Semmi magasztok, semmi mélyenszántó, csak annak akar látszani.
Kapcsolatok? Igen, társas lény vagyunk. Akivel kapcsolatba kerültél, benne élsz tovább? Nem. Még költõien sem. Önámítás. Rohadtul sehol nem leszel, csak az emélkében neuronok szintjén. Aztán, eleve elrendeltség, kell hogy legyen végsõ cél, értelem? Ugyan már. Minden amcsi film ilyen földhöz ragadt? Az nem elég hogy élsz, és nem halként tátogsz hanem tudsz gondolkodni cselekedni tapasztalni szeretni....? Ott robban az ember a háborúban szakad szanaszét a bele, és azt a kérdést feszegeti (erõs túlzás, csak kimondja) hogy eleve elrendeltetettség? Iróniának kiváló, de nem annak szánták sajnos.
Jankaou 2013 júl. 07. - 23:52:12
Huh, ez a film mûvészkedésnek is elég kemény.
Tipikus, egyszer végigszenvedõs mestermunka. Aki azért nézné meg, mert egy jó sci-fit várna, (mint én) az messzirõl kerülje el, garantált idõpocsékolás. Próbáltam megfogni a lényeget, és úgy a film közepéig szorgalmasan vártam a nagy kibontakozást, hátha végre megértem mirõl is szól ez az egész, hátha felpörög a motor, és kiderül hogy egy kurva jó film, de nem. A film közepétõl 16X FFWD -segítségével gyorsítottam az eseményeken, aztán az utolsó 3 percnek még adtam egy esélyt. Aztán jött a stáblista, nem derült ki itt sem semmi, nem volt svédcsavar, és tudatosult hogy elvesztegetett idõ, és pénz volt a DVD megvásárlása. A filmet mûvészlelkeknek ajánlom.
3/10
speki171 2013 febr. 17. - 21:07:11 3/10
Tényleg nem magyarázza az alacsony költségvetés, ezt a katyvaszt, és a bakikat. Gyakorlatilag nem nagyon tudtam összekötni a jeleneteket, és még ráadásul ezek a monológok is, én nem nagyon értettem mi a sztori.
Gondoltam végig nézem, de nagyon csalódott voltam amikor a stáblistát megláttam.
VKP 2013 febr. 14. - 14:40:34
nem nézem meg, mert sejtem, hogy ez egy mûvészi baromság lehet... Gondolom ezt a 2 díjat is ilyen Réz Bandi féle ombrék nyomták neki: http://www.imdb.com/title/tt1541874/awards?ref_=tt_awd
5/10
sanderb 2012 dec. 04. - 09:16:13 5/10
Ez a film egy látványosan kivitelezett blöff, és nem több. 10/5
5/10
lacee83 2012 nov. 28. - 23:08:33 5/10
A zene valóban jó, és a film képi világa is! A története nullához közelít, ugyan valóban nagyon szép filozófiai gondolatokat és monológokat tartalmaz de azokat értelmetlen jelenetek kötik össze.
Azt hittem látok egy jó sci-fit ehelyett nem tudom mit láttam.
Ha egyszereplõs sci-fire vágyom ami izgalmas akkor inkább a Hold-at(Moon) ha mély gondolatokat ébresztõ alkotásra akkor A Forrás-t (The Fountain) nézem meg mégegyszer.
5pont de csak a zene és a képek miatt.
10/10
Luke Ryan 2012 nov. 24. - 14:46:16 10/10
érdekes gondolatokat feszegetõ, lassú tempójú, egyszereplõs dráma, gyönyörû fényképezés és kiváló zene kíséri. akinek tetszett a forrás vagy az élet fája, annak szerintem be fog jönni a film. nekem tetszett.
10/7,5
1/10
kovnoe999 2012 nov. 23. - 22:19:45 1/10
Nagyon nagyon rossz! Soha ne nézd meg! A legvontatottabb legunalmasabb idegtépõ film amit valaha láttam. Komolyan sajnálom az áramot amit erre pazaroltunk. Nincs története nincs vége egy nagy szörnyûség. Ha ezt moziban néztem volna valamit tuti odavágok.... Ne nézd meg! 10/értékelhetetlen!!!!
hektor18 2012 nov. 22. - 21:30:50 Előzmény Aszpirin
De jó ez a Angels and airwaves banda elsõ filmje de jó sosem hittem volna hogy megjeleneik eyszer szinkronosan!
7/10
Aszpirin 2012 nov. 17. - 19:51:27 7/10
Valamikor kb. másfél-két hete néztem meg a Cinemaxon, már akkor elhatároztam, hogy szövegesen is értékelem, de hagytam, hogy érjenek a gondolataim. Most, hogy ismét megláttam a Cinemax mûsorán elérkezettnek láttam az idõt, hogy írjak róla.

Elõször is leszögezném, hogy véleményem szerint - ellentétben azzal, amit a a megnézése elõtt az eddig elért nézõi pontszám alapján gondoltam - a film nézhetõ, és talán élvezhetõ is. De valószínûleg nem mindenki számára, hanem elsõsorban azok figyelmét képes szerintem fenntartani, akik szeretik a "hard sci-fit" nevû mûfajt, és akiket nem zavar az alacsony költségvetésbõl adódó, kevésbé "sziporkázó" látvány. Azon sci-fi-kedvelõk, akik számára fontos a mozgalmasság, a pergõ sztori és a látványosság, vagy akik számára az idegen életformák és energiafegyverek megjelenése elmaradhatatlan kelléke egy sci-finek, nyugodtan kihagyhatják, semmit nem veszítenek vele.

Ez a film ugyanis nyilvánvaló logikai bukfencektõl mentes érdekes történetével, lassúságával, gondolatiságával inkább a hard sci-fi-re hajaz. És itt el is jutottunk a számomra - egy megrögzött hard sci-fi-rajongó számára - legfájóbb ponthoz. Ugyanis egy hard sci-fi nem tartalmazhatna nyilvánvaló tudománytalanságokat. A film jövõbeli történetszála a - sci-fi léptékekhez mért - nagyon közeli jövõben játszódik, egy "mai" ûrállomáson. Márpedig annyi teljesen bizonyos, hogy a fizika alapvetõ - már középiskolások számára is közismert - törvényei a közeljövõben sem fognak megváltozni. Egy nem pörgõ ûrállomáson súlytalanság van. Az ide-oda járkálást még erõltetetten meg lehet magyarázni (mondjuk tapadó cipõkkel), de a futópados edzést már ki kellett volna egészíteni az embert tartó gumiszalagokkal - ez csak kis odafigyelést igényelt volna, és ha elhagyták volna a számítógép kijelzõjének idióta szöveganimációit és hangeffektusait (az általam látott eddigi leghülyébb és legértelmetlenebb szöveganimációkról és hangeffektekrõl van szó), az ezek megvalósítására elköltött pénzbõl talán futotta volna azokra a gumiszalagokra. A fekvõtámaszokat pedig egyszerûen ki kellett volna hagyni. Apróságoknak tûnnek ezek, de agy hard sci-fi-rajongó számára fontosak. Attól pedig már tényleg fájdalmas kényszervigyor kapott el, hogy a Földön történõ atomrobbanások hangja "felhallatszott" az ûrállomásra. Ami ugye légüres térben leledzik, kinn, az ûrben. És a film tele van ilyen baromságokkal. Kérdem én: miért? Semmi értelme, és az alacsony költségvetés sem magyarázza...

Sajnos eredetiség terén is hagy némi kívánnivalót a film, egyes jelenetei pl. nagyon emlékeztetnek a 2001 Ûrodüsszeiára (vagy csak az amúgy nevetséges cipzáras narancssárga "szkafander" miatt támadt ûrodusszeiás érzésem?)

Nagyon kevés pénzzel is lehet nagyon jó (hard) sci-fi-t készíteni - erre a legjobb általam ismert példa az Ember a Földrõl (The Man from Earth). A Szeretet sajnos nem nagyon jó, csak nézhetõ. Pedig akár nagyon jó is lehetne.

Rögtön a film megnézése után érzésbõl 7 pontot adtam rá; most, újragondolva, inkább 6/10.
2/10
doktormacko 2012 nov. 05. - 21:21:36 2/10
2 / 10 Nekem nem jött be. Az ötlet jó , a kivitelezés csapnivaló. Várom a véleményeket.