Szeretettel: Angelina Jolie

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar riportfilm, 30 perc, 2011

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Angelina Jolie Oscar-díjas, Golden Globe-díjas, világsztár, szexbomba, hat gyermek édesanyja, Brad Pitt élettársa, divatdiktátor, tiszteletbeli ENSZ-nagykövet, nyughatatlan világutazó. 2010-ben Magyarországon forgatta első saját rendezését. Tavaly ismét hazánkban töltött két hónapot, ekkor tett kivételt a Magyar Televízióval a sajtótól egyébként elzárkózó világsztár, és exkluzív interjút adott Návai Anikónak a forgatás egyik kulcshelyszínén, a Kiscelli Múzeumban. A baráti hangú riportban Angelina mesél belső útkereséséről, édesanyjához fűződő kapcsolatáról, szerelemről és háborúról, gyermekeiről és filmes terveiről is.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2014 jan. 03. - 21:39:50 Előzmény zedharris
Buktad, mert pont nem relatív....
zedharris 2014 jan. 01. - 18:38:22 Előzmény adamnagysweetmovie
Hát kinek-mi a pártállam, nem igaz elvtárs? ;)
offtopic
adamnagysweetmovie 2012 máj. 17. - 16:24:42
Igazad van, de...
Tényleg fontosabb ez a topic. Az ilyenek miatt, mint te, lesz itt 20 évig legalább újra csicskáztató pártállam.
Kaliff 2012 máj. 17. - 16:06:34
Csak szólok, hogy ez a poszt Angierõl szól, nem az aktuális magyar politikai viszonyokról.
Kaliff 2012 máj. 17. - 16:05:38 Előzmény adamnagysweetmovie
Megérte?
adamnagysweetmovie 2012 febr. 14. - 11:36:56
Igaz, de ne csak mínusz 15-ben, kampányszerûen legyünk humánusak, és ne tûrjük el a hajléktalanság kriminalizálását. A társadalom által elszenvedett kényelmetlenségek nincsenek arányban a megalázó intézkedésekkel. És ha büntetünk, kínáljunk alternatívát is. Egy évig az volt, hogy takarodjatok a Belvárosból és Zuglóból, sõt a Józsefvárosban is rendszeres volt a razzia egy évig. Aztán adták csak át az elsõ hajléktalanszállókat. És hogyan tovább, az az igazi kérdés? Figyeljünk oda rá.
eszkimó viselet 2012 febr. 14. - 07:45:31 Előzmény adamnagysweetmovie
Akkor még egy ötlet, alá Angelina Jolie. Menhely Alapítvány, diszpécserszolgálat. Mit, mivel, mikor, hol, hogyan lehet segíteni? Pláne mínusz 15 fokban. Most a zokni, kesztyû a sláger..a cipõ mindig. Mindenkinek ajánlott, aki jóérzésû, keresztény vagy zsidó, ateista vagy agnosztikus...de mindenképpen humánus ember.
sofi 72 2012 febr. 13. - 22:10:16 Előzmény tanhu
:-)
adamnagysweetmovie 2012 febr. 13. - 12:14:34 Előzmény eszkimó viselet
Igazad van, találtam ilyen filmet, sõt meg is néztem, biztos csak véletlenül.
Magyarország 2011 a címe. Ennek egyik epizódja a következõ:
"Azért példa erre is akad. Kocsis Ágnes kisfilmje messze kiemelkedik az egész mezõnybõl, és nem csak azért, mert egyáltalán nem látszik rajta sem a pénzhiány, sem az ad hoc filmezés hirtelensége. Kocsis egy hajléktalan egy napját mutatja be a Fidesz által megalkotott, a nincsteleneket kriminalizáló jogi környezetben: a Fedél Nélkült áruló néni mellé szegõdik egy kutya, ám mivel állatot nem lehet bevinni a hajléktalanszállóba, kénytelenek mindketten a parkban aludni. Csakhogy a „közterület életvitelszerû használata” szabálysértés, a visszaesõ és a bírságot befizetni nem tudó (már a felvetés is cinikus) elkövetõ elzárással büntetendõ. Kocsis rendkívül igényesen komponált beállításokkal, dokumentumfilmesen tárgyilagos, mégis megindítóan emberközeli forgatókönyvvel, profin felépített hatásmechanizmussal, remek „színészválasztással” viszi végig a történetet."

Kár, hogy közpénzbõl egy kuma fillért nem adtak hozzá. Csak megalkották ezeket az arcpirító törvényeket.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 13. - 11:33:42 Előzmény ewr
Rettenetesen sokat ártasz vele neki :)
Csak magadat gáncsolod és minõsíted.
offtopic
adamnagysweetmovie 2012 febr. 13. - 11:32:27 Előzmény perry
OFF:
Lehetnek, ha szétverik és agyonideologizálják a közoktatási rendszert, a médiában elhallgattatják a valódi diskurzust, ahol egy vezetõ jobboldali párt 10 éve cinkosan rájátszik a szélsõjobbra és ahol a társadalmi igazságtalanságokat gazdasági válság idején végletesen kiélezik.
Ott bizony szélsõjobbról és politikától függetlenül a szegényrétegek felõl is társadalmi földcsuszamlás fenyeget. És ezt hiába próbálja elfedni a sikerpropaganda, ezt kibeszélni és kezelni kellene végre, erre jogosítana fel a 2/3, nem egy új honfoglalásra.
adamnagysweetmovie 2012 febr. 13. - 11:18:45
Azt elismerem, hogy félrement a topic, bocsánat.
Csak fel akartam hívni a valósággal való szembesülés fontosságára a figyelmet, a híres emberek világa MELLETT.
adamnagysweetmovie 2012 febr. 13. - 11:14:48 Előzmény eszkimó viselet
És a másik ismeretlen minõsítgetésétõl javaslom tartozkodjunk.
adamnagysweetmovie 2012 febr. 13. - 11:11:51 Előzmény eszkimó viselet
Ez azért kemény. Kíváncsi vagyok, kinek mi róla a véleménye?

"Egy ilyen mondat birtokosának kábé addig érdekes a hajléktalan, ameddig használhatja egy gyûlölködõ fröcsögésre."
Nem nevesítesz, de magamra veszem. Én nem ebbõl az aspektusból írtam, számomra teljesen közömbös egy amerikai popfilmsztár, legyen bármilyen is az emberi oldala. Nekem a közmédiával van bajom, ahonnan lassan ugyanaz csöpög, mint a kertévékbõl. És a miniszterelnökünknél hitelesebbnek tartom magam, én egy éve tépem a szám a hajléktalanság kriminalizálása ellen, õ meg szó nélkül tûri, majd ünnepélyes látogatást tesz az átadott az aszódi úti hajléktalanszállón...

"Akiket én a szegénységkutatásban és a szociális munkában megismertem (tehát akiket ez nem csak érdekel, hanem teszik is a dolgukat)...azok mind voltak hangyabokányira felvilágosultak, hogy minél több sikeres ember van egy országban, annál jobb mindenkinek, a hajléktalanoknak, a középosztálynak, az ország teljesítményének. "

Ez azokra a társadalmakra lehet igaz, ahol erõs a társadalmi szolidaritás, és közfelháborodással fogadnának egy ilyen adórendszert. Magyarország ebbõl a szempontból vadabb kapitalizmus a nyugatnál és barbarizált, mint a Balkán. Sajnos csak retorikai szinten érzek összefogást.
adamnagysweetmovie 2012 febr. 13. - 10:57:03 Előzmény eszkimó viselet
Nagyot mondasz, majd visszább fogsz, ez ma egyébként is bevett a közéletben. sajnos.
perry 2012 febr. 13. - 08:53:30
Az általad leírt magatartásformára szerettem volna felhívni a figyelmet, tudva lesznek majd "darabolók" "koncolók".
eszkimó viselet 2012 febr. 13. - 07:08:42 Előzmény perry
perry, lehet ez hungarikum, persze...de én mégiscsak azon volnék, hogy minden országnak megvannak a maga bugris kispolgárjai. Utálják a gazdagot, utálják a szegényt.
Angelina Jolie mit akar?..õ nem hajléktalan...menjen a francba.
Egy ilyen mondat birtokosának kábé addig érdekes a hajléktalan, ameddig használhatja egy gyûlölködõ fröcsögésre.
Akiket én a szegénységkutatásban és a szociális munkában megismertem (tehát akiket ez nem csak érdekel, hanem teszik is a dolgukat)...azok mind voltak hangyabokányira felvilágosultak, hogy minél több sikeres ember van egy országban, annál jobb mindenkinek, a hajléktalanoknak, a középosztálynak, az ország teljesítményének.
Onnan ismerszik meg a tehetségtelenség eszenciája, hogy a sikerhez irigyen és bûnbakképzõen viszonyul, ahelyett, hogy motiválná és elismerné.
(pláne Angelina Jolie esete a szegénységgel. édesjézusom. hát azt tényleg ütni-vágni kell, of course..:)
eszkimó viselet 2012 febr. 13. - 06:53:31 Előzmény adamnagysweetmovie
Nagy ez az internet, no meg hasznos.
Ma már nem kell levéltárakba, filmarchívumokba járkálni ha el szeretnénk érni valamit.
Meg aztán, az ember némi intellektuális munkára mégsem rest...fõleg ha a hõseirõl van szó.
Szóval nézz utána bátran, rájuk fogsz akadni.
1/10
ewr 2012 febr. 13. - 06:33:38 1/10
Legyen kívánságod szerint.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 13. - 00:41:33
Angelina Jolie nagyon komoly pszichiátriai betegséggel küzdött, ún. borderline szindrómával. Ön- és közveszélyes volt, a nyomait máig viseli. Ilyen betegsége volt Albert Györgyinek is. Az utóbbi (saját bevallása szerint) végigkefélte fél Budapestet, küretrõl küretre járt és halálra itta magát. Angelina Jolie pedig örökbe fogadott néhány gyereket, rengeteget adakozott és meggyógyult. VESD MEG ÉRTE.
Összes hozzászólás