Szeretni bolondulásig

Bakancslistához adom
A la folie... pas du tout
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia romantikus film, 92 perc, 2002

Értékelés:

116 szavazatból
Szerinted?

Angélique, a hóbortos diáklány számára a szerelem egyet jelent Loic nevével. A 35 éves orvos azonban nős és hamarosan apa is lesz. Sok akadály áll tehát a boldogság útjában, de mit számít az? Ha szeretünk valakit, reményben élünk: szenvedélyesen, őrülten, s akár szélsőséges tettek elkövetésétől sem riadunk vissza. Ennyi a történet, vagy legalábbis úgy tűnik. De egy egészen más szemszögből nézve ugyanaz a szerelem egészen másmilyennek látszik. És aztán a záró képsorok persze megcáfolni látszanak minden korábbi elképzelésünket.
Bemutató dátuma: 2002. november 21. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ildikó Nóra 2022 ápr. 09. - 18:28:17 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni. Audrey T-nak jól állt a szerep és jól is játszott. A szinkron (Györgyi Anna, Lux Ádám) tetszett.
9/10
szabzero 2020 máj. 25. - 19:24:12 9/10
Az eleje rendesen idegesített, de jól tettem hogy nem hagytam abba. Audrey nagyon hitelesen alakította a szerepet..
freek82 2020 máj. 06. - 23:05:04
Ütős volt.Az van, hogy aki az első 40 perc közben feladta, az nagyon rába***tt.De persze az első 40 perc kell ahhoz, hogy utána igen nagyot üssön a film bő második fele.
Sternanis1 2019 nov. 06. - 20:35:56 Előzmény stupek2

Azért érzed azt, amit, mert nem erről szól a film. A sztori teljesen ugyanaz, de két szemszögből. Nem TV meg rádió, hanem a nő megéli valahogyan a történeteket, a férfi szintén, és marhára nem ugyanúgy. Két szálon fut, két nézőpontot látunk.


7/10
stupek2 2018 jan. 01. - 18:43:39 7/10
Ajajj! Ez két film, avagy a XXII. század új találmánya, ugyanazt a filmet több szemszögbõl nézzük! Más az eredmény. Mindkét részt majdnem végig lejátszák, de a legvégén egybeolvad a kettõ.
A technikai vágásoknak köszönhetõen 8 pont, a történet 5 pont, így 7 pontban kiegyezünk. Sajnos a két rész nem határolódik el egymástól, így nehét megtalálni azt a pillanatot, amikor már az idõugrás van. Sajnos az elsõ részben a felpofozás bezavart a képbe, aminek a magyarázata csak a második részben van meg.
És sajnos van benne megint olyan klisé, hogy a fodrász és a kocsmáros is ugyanazt a hírt hallgatja, csak az egyik TV-n, a másik rádión. Ilyen nincs! Nálunk legalábbis, ahol több tíz TV és rádióadó van, hogy mindenki éppen a híreket hallgatja, és a híradós a semmitmondó hírben bemondja az orvos nevét is! Mindkét adón! És ez mindenkit érdekel!
webulon 2013 júl. 17. - 11:47:15
:-D

PRO:
Kellemes élmény ez a film :-D., ideális a 3. randin -a lecsavarni kívánt vad :-) s üveg bor társaságában ..ezen esetben már nem az a lényeges ,hogy a filmben mi történik 30-perc után ..de addig azért elzötyög :-)

Tény,hogy nem a francia filmmûvészet remeke,de ennek a mozinak is találtunk remek felhasználási területet :-)

KONTRA:
Spoiler
" ha már hinni sem tudnék mi maradna nekem " ez egy jó mondat -közhelyes de ott ült
Spoiler vége


Azon 30perc amit néztem belõle -elgondolás tárgyává teszi,hogy egy szürke októberi vasárnap végig nézzem, ha másért nem is ,- de Audrey csillogó szemeit gazella testét örömmel elnézem órákig :-)
3/10
blaze86 2013 jún. 13. - 23:40:16 3/10
Nos, nekem ajánlották ezt a filmet, de én nem ajánlanám senkinek.

Maga az alapötlet szerintem egészen érdekes lenne, a megvalósítás azonban siralmas.
Becsapós a cím: ez se nem romantikus mozi, se nem vígjáték, se nem thriller, de mindbõl vannak benne utalások.
Talán pont ez lenne az a film, amit egy drámának vagy thrillernek egész jól meg tudnának csinálni Hollywoodban, ez az európai megközelítés ez esetben viszont semmilyenre sikeredett. A zene is nagyon "vegyes" volt. Egyébként, míg a soundtrack egész profin szól helyenként, addig néha amatõr filmes megoldások, kamerakezelés/vágás látható, a színészet meg - mondjuk úgy, jóindulattal - nem tud kibontakozni. Apró logikai hibákat már nem is említek, azt csak a jó filmek érdemlik meg, hogy felhozzam.
Végül sokalltam, hogy u. annyi idõ alatt mutatta be mindkét szemszögbõl a történéseket, másodjára lehettek volna csak bevágások, úgy még talán egész thrilleres lehetett volna... ám így csak 1 óra lenne. Ez a fránya forgatókönyvírás nehéz szakma.

Röviden: õrültség megnézni.

3/10
lovely92 2013 márc. 16. - 10:57:33 Előzmény Rahar
Az a hibás jelenet egyébként a szinkron hibája. Mikor elõször láttam magyarul, én is csak néztem, hogy ez meg mi, mert az eredeti nyelven a film elsõ felében, mikor a nõ összepakolja a holmiját, NINCS hang, csak néma jelenet, a második részben halljuk csak, hogy mirõl beszélnek. Azzal viszont hogy a magyarban ezt megváltoztatták, eléggé lelõtték a poént...
gladiolus 2013 jan. 31. - 13:03:54
Azért ez tényleg egy kõkemény pszichodráma. Mert mint ismeretes, a végén van egy nagy átejtés, és aki eddig veszélyben volt, az továbbra is abban marad a szerencsétlen. És az is elég súlyos, hogy a csaj mennyire elszalasztja az orra elõtt lévõ remek élet és társ lehetõségét-dehát ez ugye elmeroggyanás eredményeként definiálható.
Különben Taotou jól játssza ezt a szerepet, kellõképpen útálhatóvá vagy sajnálhatóvá teszi a figuráját.
Jó zenék vannak a filmben, különösen a végén,a Je voulais te dire que je t'attends, jó súlyos és letargikus zene, illik a film mondanivalójához.
c p 2012 nov. 27. - 12:21:52 Előzmény Rahar
Nyílván, elnézést az általánosításért. :]
A leírtakból egyértelmû, h. hamarabb átláttad a lényeget, mint - ahogy Te is írod - az emberek nagy része. Ugye-ugye, az áldott tudatlanságom...
3/10
Rahar 2012 szept. 10. - 21:14:27 3/10
Ez a második film amiben olyan szereplõ játszik, aki antipatikus nekem. A gyerekarcú, gyermektestû Audrey Tautou egyszerûen nem tetszik. A film unalmasan indul, késõbb lesz benne egy csavar, ami jó lenne, ha nem számítottam rá. Nem kedvelem azokat az embereket, akik a film megtekintésének elsõ nanomásodpercében, még a film gyártójának logójának nézése közben megmondják, hogy ki a gyilkos a film végén és milyen csavarok vannak a történetben, de ebben az esetben egyszerûen számítottam rá, hogy az lesz ami. A film végi csattanó jó, arra nem számítottam, ügyes megoldás.
***SPOILER***
Szerintem nem lett jól bemutatva a nõ és a férfi viselkedése. Mert amikor a film elsõ felében beszélgettek abból nekem egyértelmûen következett, hogy a férfi nem szereti és nem is foglalkozik vele. De ez csak számomra volt evidens, a többi fórumozót mind meglepetésszerûen érte ez a fejlemény. Tehát ez csak nekem probléma, a többi embernek nem az.
***SPOILER VÉGE***
3/10
offtopic
Rahar 2012 szept. 10. - 21:03:21 3/10 Előzmény c p
" végülis az igazi börleszk az, ahogy a nézõ agya csetlik-botlik és belesétál az ügyesen kialakított kelepcékbe."
Már akié.
lenccs 2012 júl. 04. - 21:08:07
Egy jó kis francia film volt ez:-) Nekem tetszett! 8/10 a maga nemében. (legkevésbé sem romantikus! Ez én is hangsúlyoznám!)
c p 2012 márc. 17. - 00:59:44 Előzmény nagymeli
Hát kösz... túl késõn olvastam a tanácsot: megnézõdött. :]

Utólag elolvasva nagyon értékes kommentek születtek itt, pláne aki azt veti fel, h. a film milyen jól bemutatja, h. mennyire különféleképpen lát(hat) egy kapcsolatot a két fél!

Nekem a "Szeress, ha mersz" jutott róla eszembe: az is francia, az is felkavaró, az is ügyesen csavar egyet a végén, az is szerelem, az is kicsit beteg.

Nálam jót tett A. Tautou-nak, h. kikerült az amúgy nagyon helyes, de kicsit unalmassá váló szép-szerelmes skatulyából. Kellõen ellenszenves lett a végére!

Nagyon tetszett, h. a film második felében merõben újraértelmeztetik velünk az elsõ részt. Jól rávilágít és meg is találja azokat a sablonokat, amik mentén az embere filmnézés közben gondolkodik... végülis az igazi börleszk az, ahogy a nézõ agya csetlik-botlik és belesétál az ügyesen kialakított kelepcékbe.
10/10
atlagember 2011 jan. 09. - 11:18:13 10/10
Hát ez tényleg nem vígjáték! De mindenesetre nagyon jó film! Én szeretem.
Hát olyan 9/10-re saccolnám. :)
Youditta 2010 okt. 08. - 22:52:28
Ez vígjáték? Inkább pszichodráma. Szerintem.
De nagyon tetszett. Jó színészi alakítások, különleges rendezés, jó történet.
Szuper volt!
offtopic
any26 2010 jún. 10. - 14:15:51
nekem megvan a sorozat,akit érdekel írhat. anit20@freemail.hu
csenerezi 2010 febr. 11. - 12:16:35 Előzmény tündemamusz
teljesen egyetértek.

és a végén jót nevetünk....magunkon....
Coleman 2009 nov. 13. - 23:52:02
Hát igen, nagyon egyetértünk. A helyzet az, hogy ez egy ponyvafilm, annak sem túl jó. Az elsõ része egyszerûen borzalmas, amit a második helyretesz, megérteti, hogy miért volt olyan amilyen, a gond az, hogy a film hiába indul el egy másik úton, az sem sokkal szerencsésebb. Pedig jó az ötlet, még ha elhasznált is, lehetett volna ebbõl egy erõs drámát készíteni, csak éppen ez itt nem volt cél, itt a nézõk alantasabb ösztöneit akarták kiszolgálni, rettegjenek, hüppögjenek, izguljanak, lepõdjenek meg, csak igazán gondolkodni ne akarjanak. Rossz a rendezés, rossz a forgatókönyv, és a színészek sem jók, Audrey Tautou Audrey Tautou-t játssza elég unalmasan, egydimenziós színésznek tûnik. Szóval több sebbõl vérzik ez a mozi, még helyzet sem volt, nemhogy gól.
4/10
PestiMûsor 2009 nov. 12. - 10:17:40 4/10
A színészi alakítások jók, ezen kívül semmi pluszt nem adott a film... Felejthetõs.
Nálam az a kategória, ha már semmi más program és film nem lenne, akkor ülnék le megnézni. :(
4/10 (a színészek miatt)
Összes hozzászólás