Szeretni és csalódni (Kétségek gyötrelme)

Bakancslistához adom
To Love, Honor and Deceive
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 100 perc, 1996

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Sidney és Matthew boldog házasságban élnek kisfiukkal, Adammal. Egyik délután Adam és Matthew vitorlázni mennek, és hatalmas viharba kerülnek. Sidney-nek szembesülnie kell a ténnyel, hogy férje és fia a tengerben lelték halálukat. Ám az asszony nem tud beletörődni a helyzetbe, és miután betörnek a házába, és mindent felforgatnak, Jim Sanders segítségével nyomozni kezd, és olyan dolgok derülnek ki a férje életéről, amire álmában sem gondolt volna.

Stáblista:

Szereplők

Sydney Carpenter
Jim Sanders nyomozó
Kyle Lassiter FBI különleges ügynök
Matthew Carpenter/Stuart Buchanan
Nicholas Bennett
Adam Carpenter

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
22nevada22 2011 aug. 20. - 13:29:16
A film egyszer megnézhetõ. Viszont aki mikrofonhoz engedte azt a személyt (a "színész" szót nem gyaláznám meg!), aki Lassiter ügynököt szinkronizálta, azt nagyon meg kéne verni. Leland Orser is hihetetlenül tehetségtelen ripacs, de aki szinkronizálta, az még jó néhány lapáttal rátett: egyetlen természetes hangzású mondata sem volt. Ez nagyjából élvezhetetlenné tette azokat a részeket, amikor képernyõn volt. A sztori sablonos, de nekem tetszett benne az, hogy a megcsalásos szál nyomán közelebb kerülnek az igazsághoz.
Ford Mustang 2011 júl. 12. - 17:23:00 Előzmény Gwenke
Szerintem is.
Gwenke 2011 márc. 19. - 20:51:57 Előzmény salug
Azért a szerelmi szál elég gagyi.
9/10
salug 2011 márc. 18. - 02:54:30 9/10
Nem egy szokványos kettõs életet élõ férfirõl van szó.
Kemény bûnügy, FBI-jal fûszerezve.

Nekem tejfelesszájúnak tûnt James Wilder, a fiatal nyomozó ebben a szerepben.
Elütött a személyisége az ügy komolyságától.

Mr.Bennet kis szerepében jól játszik William R.Moses - régi ismerõs különféle sorozatokból.

Mivel még a film végén is volt egy csavar, ez megemelte nálam a tetszési indexet. Különösen, hogy a nõ okosságát domborította ki. :)
Jó film. Tetszett.
9/10
salug 2011 márc. 18. - 00:31:05 9/10
Az sokszor elõfordul, hogy kettõs életet él egy férfi /vagy nõ, de az sokkal ritkábban fordulhat elõ/.
Elég hihetetlen, hogy a saját gyermekével szökjön meg a szülõ ilyen formában. (Még nem láttam a filmet.)

Olyan esetrõl már hallottam, hogy egy nõ azért élt kettõs életet, mert akivel eltartási szerzõdést kötött (a lakásért), az ragaszkodott hozzá, hogy csak egyedülálló lehet.
Szerencsétlen asszony hetente egyszer kapott kimenõt, titokban akkor aludt együtt a családjával az albérletben. Mire megörökölte a lakást (70-es évek Budapest), tönkrement a házassága és a két gyermeke sem került közel hozzá. :(
6/10
vitkovits 2011 márc. 17. - 04:21:23 6/10
Igazán nagyra értékelem, hogy ez a filmecske kétféle címmel is szerepel a Port.hu kínálatában, úgy is, hogy "Szeretni és gyûlölni", meg úgy is, hogy "Kétségek gyötrelme". Nem mintha nagy jelentõsége volna, de azért el lehetne dönteni...

Az eredetinek ("To Love, Honor and Deceive", azaz "Szeretni, becsülni és gyûlölni") kétségkívül az elsõ változat felel meg, ám dícséretes lehetne a második magyarítási kísérlet is, ha nem sutácskára sikeredett volna. A "Gyötrelmes kétségek" kétségtelenül magyarosabb lenne, de hát hol marad a "becsület"?

A fõszereplõ Vanessa Marcil viszont kétségkívül érdekes jelenség, van benne valami Sandra Bullockosság, máskor meg úgy néz ki, mint a mi Harangozó ("Bimbam") Terink a hatvanas évek végén. Mindkettõ dícséret volt.