Szevasz, Vera

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar játékfilm, 110 perc, 1967

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Oh, azok a régi szép idők, amikor az ifjúság nyári "építőtáborokban" építette a szocializmust, no meg a saját "karrierjét", hiszen az egyetemi felvételin jó pontnak számított a közösségi munkában való részvétel. Vera a Balatonhoz, barackszedő táborba indul ügyeletes szerelmével, Gyurkával, aki barátaival filmezni megy a magyar tenger partjára... Herskó János filmje egy helyét kereső fiatal lány portréja, aki a felnőtté válás utolsó stációit járja.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
etikett1 szept. 18. 17:53:18 5/10 Előzmény Kingfisher
Megerősítem, majdnem üvöltetnem kell a hangerőt, hogy halljam a motyogást.
=== szept. 13. 05:49:40
Kevés ennyire érdektelen, jellegtelen, dögunalmas főszereplőt produkált a világ filmtermése, mint ez a fröccsöntött Mérő Vera. A néző már a puszta látványától elalszik. Ennél a motyogó antinőnél egy korhadt faék is hitelesebb és katartikusabb alakítást nyújtott volna.
10/10
Tuti Ágika jún. 20. 22:12:51 10/10
Koncz Zsuzsa is szerepel a filmben!
10/10
luci87 jan. 23. 09:14:54 10/10
Nekem tetszett a film, 67 és, a férjem is ekkor született. Horváth Teri alakítás fogott meg legjobban.. Az a jelenet, mikor kiszokik a kórházból, és férjének kiabalja, még élek!!! Könnyeket csalt a szemembe.. :(
4/10
Kingfisher 2020 febr. 02. - 18:19:47 4/10
Nagyon gyenge film, néhol motyogással, néhol harsogó hangerővel.
aavvaavv 2019 jún. 23. - 21:18:49 Előzmény feketevipera
Először Venczel Verát kérte fel a rendező Vera szerepére, aztán ki tudja, miért adta inkább Neményinek.
György Kádár 2019 jún. 23. - 14:04:08
Helyenként a Ballada a katonáró-ra emlékeztet.
György Kádár 2019 jún. 23. - 10:25:52 Előzmény feketevipera
Ők, az alkotók, élvezték az újfajta filmezést, mi pedig nézünk, mint Rozi a moziban.
A nagy lelkesedés közben elfeledkeztek a nézőről. Pláne a mai nézőről.
feketevipera 2011 febr. 17. - 19:08:46
Számomra kicsit csalódást jelentett a film, valahogy nem tûnt igazán drámainak. Remélhetõleg nem fog megkövezni senki, ha azt mondom, hogy a Szevasz, Vera a hatvanas évek "szociográfiai" filmjei közé tartozik. Talán egyfajta vászonra vitt pikareszk regénynek is lehetnek tekinteni. A fent említett "szociográfiai" alkotások jellemzõi itt is megvannak: a fõhõs ilyen-olyan okból belecsöppen egy-egy vidéki kisközösségbe, közben belelát a szocializmus világába és az átalakulóban lévõ paraszti életmódba is. Érdekes, hogy a fõszerepre a talán kevésbé ismert Neményi Máriát választották (akirõl egyébként nem is tudtam, hogy operatõrködött), miközben a mellékszerepekben olyanok játszottak, mint Horváth Teri, Mensáros László vagy Ronyecz Mária. Amúgy nem igazán voltam kibékülve Neményi Máriával, szerintem túl halkan beszélt, néha alig értettem, hogy mit mond. Az amatõr "színészek" szerepeltetésével pedig nyilvánvalóan a dokumentarista jelleget kívánták hangsúlyozni, úgy érzem, ezt viszonylag jól megoldották, õk sem lógtak ki a sorból, meglehetõsen természetesen viselkedtek a kamera elõtt. Összességében azt mondhatnám, kicsit erõtlenre és "jellegtelenre" sikerült a film, többre számítottam, de így sem volt rossz.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu