Szexuális mélyfúrások

Bakancslistához adom
Investigating Sex
16 éven aluliak számára nem ajánlott német-amerikai vígjáték, 101 perc, 2001

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

1929-et írunk. Amerika a gazdasági összeomlás szélén áll. A csendes egyetemi városban, New England-ben Edgar kutatást szervez, hogy barátaival kiderítse a szexualitás rejtelmeit. Edgar a milliomos műpártoló, Faldo kissé rogyadozó házában él, és most szakított Chloéval. A viszony miatt némi feszültség volt közte és tanítványa, Peter között, aki szerelmes Chloéba.

Mindkettőjük meggyőződése, hogy Edgar önző, és képtelen a szerelemre, mert a szukkubusz, vagyis az éjszaka kísértő női démon megszállottja. Zoe és Alice Edgar hirdetésére jelentkező, fiatal gyorsírónők. Lejegyzik a kutatás során elhangzottakat. Zoe és Oscar, a jóképű fotós az első pillanatban flörtölni kezd. A beszélgetésekben részt vesz még Monty, a nőfaló német író, és Sevy, az angol festő. A kutatás kitér a férfi-női orgazmusra, az anális szexre, a szerelemre, de komolyságát folyton megkérdőjelezi a ház ura, Faldo.

Monty sikertelen próbát tesz Alice-nél, aki titokban Edgart szemelte ki magának. Zoe nyíltan érdeklődik Oscar iránt. Peter Edgart provokálja Chloe miatt, Faldo Sevy művészetét kritizálja. Lorenz, aki újonnan kapcsolódik a kutatásba, némi komolyságot képvisel, és megigézi Alice ártatlansága. Oscar két szürreális filmjének vetítése után nőket is bevonnak a beszélgetésbe. Sevy feleségét, Janet-et, majd Faldo feleségét, Sashát.

Az utolsó beszélgetésen, egy áramszünetet követően magasba csapnak az indulatok. Kiderül, hogy a párok szívesebben űzik a szexet, mint elemzik. Faldo és Sasha visszavonulnak, Oscar Zoeval távozik, Chloe Petert csókolja. Távozásakor még a korábban félénk Alice is csókkal búcsúzik Edgartól.

Edgar újra egyedül marad gondolataival, akit Faldo azzal vádolt, hogy a hús-vér nő helyett a fantáziavilágot választotta. Éjszaka újra meglátogatja a szukkubusz, akinek most először a szemébe mer nézni, és ki más lehetne, mint Alice...
Bemutató dátuma: 2002. november 14. Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
balgad 2011 júl. 16. - 21:42:45 9/10
Nem egy kacagtató típusú vígjáték, hanem altáji, de nem pitésen :) Szóval nem egy laza darab, de aki nem prûd, annak tetszeni fog, még ha kicsit elvont is az egész elõadásmódja. A színészek miatt pedig pláne ajánlott darab. 9/10
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 08. - 17:42:30
A címe alapján engem nagyon is érdekel a film! :D
Én nem vagyok prûd, de most hozzá is szóltam! :)
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 08. - 17:34:29
Jujj, már megijedtem, hogy néhol katoLikus a vége. :)