Szia Anyu!

Bakancslistához adom
Hi, Mom!
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 87 perc, 1970

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

John Rubin vietnami veterán egy nagyon lerobbant lakást bérel ki New Yorkban. Itt állítja fel kameráját, mellyel a szemközi ház ablakait filmezi, mint valami perverz pornós. Megszállottan kukkolja az embereket és elhatározza, hogy játékfilmet készít a rögzítendő anyagból. Saját maga is alakítani próbálja a történetet, amikor megpróbálja elcsábítani a szemközti csinos nőt. Munkája során kapcsolatba kerül egy fekete mozgalommal is, akik a városi terrorizmus eszközét választják véleményük népszerűsítéséhez.
Brian De Palma és a színészlegenda Robert De Niro közös filmjének egyes jelenetei már megelőlegezik De Niro egyik legnagyobb alakítását, melyet a Taxisofőrben nyújtott.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Zoli9898 2013 okt. 20. - 20:28:00 7/10
A kezdõ

Hát igen, ahogy egykor mindenki volt gyerek, úgy egykor Brian De Palam is volt kezdõ. Azonban már kezdõként is jó érzéke volt a rendezéshez. Dokumentarista stílusa itt, második filmjénél még teljes mértékben jelen van. De Niro, aki itt még csak feltörekvõ színészként játssza el a fõszerepet, már megcsillantja azt a tehetségét, amely miatt késõbb legenda lett belõle.
Véleményem szerint a film amúgy nagyon érdekes. Bár tény, hogy nem egy legenda és valószínûleg sosem lesz az, érdekes mondanivalóval operál. A 60-as 70-es Amerikájának társadalmi helyzetét mutatja be, a középosztálybeliekre és a feketékre koncentrálva, ezzel a filmet két, szinte különálló részre bontva. Emellett szerintem egy emléket is állít a filmezés elõtt. De Niro katona karaktere pedig Scorsese Taxsisofõrjére is lehet elõrevetülés.
Az ajánlott filmek listájára nem tenném, de azoknak mindenképp ajánlom, akiket érdekel, hogy honnan indult a fentebb említett két óriás és amúgy toleránsak a filmek stílusát és tempóját tekintve.

7/10 (ja és had jegyezzem meg, az oldal tévesen írja, ez nem vígjáték)
blowup 2010 szept. 10. - 19:04:29 Előzmény blowup
Hm...az ismertetõ utolsó sorát mintha én írtam volna.
Legalább másolna rendesen a port, a filmcím a névelõt is tartalmazza:/
blowup 2007 nov. 10. - 18:59:59
Egy nem túl jelentõs korai De Palma darab, amiért mégis megnézésre érdemes: De Niro itt már bontogatja azon színészi eszköztárát, amit A taxisofõrben vitt tökélyre.