Sziámi macska

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 88 perc, 1943

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

A házasságra és négy gyermekre vágyódó Pali, miután hetedik menyasszonya is kidobja, egy sziámi dizőzbe szeret bele, s elhatározza, hogy feleségül veszi. A dizőz, a híres ázsiakutató professzor házmesterének színésznő leánya (Takács Manci), aki a professzor villájának berendezési tárgyaitól ihletve találta ki magának az egzotikus egyéniséget, szintén vonzódik a fiatalemberhez. Pali barátja azonban nem találja helyénvalónak ezt az őrült házassági tervet, de miközben csellel megpróbálja kiábrándítani az énekesnőt barátjából, ő is beleszeret. Közben hazatér a professzor, akitől Manci megtudja, hogy mindaz, amit kitalált, igaz, ő tényleg félvér. Hozzámegy a professzor által választott vőlegényjelölthöz, az ugyancsak félvér, dúsgazdag selyemgyároshoz és elutazik. A két szerelmes fiatalembernek egy sziámi macskát hagy ajándékba.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos1 2019 dec. 27. - 14:55:59
Abszurdnak abszurd, játéknak is játék. Vígnak semmiképpen sem mondanám.
adamnagysweetmovie 2012 dec. 09. - 11:57:52
Háát, ez a háború alatti abszurdabb vígjátékok közé tartozhat a tartalomismertetõ alapján. Mint az Egy bolond százat csinál vagy az Egy szoknya, egy nadrág.
SziáMijáúúúú
olahmiki1959 2012 dec. 08. - 16:31:13 Előzmény feketevipera
Szeleczky Zita talán a két háború közötti magyar filmgyártás legbájosabb színésznõje volt, a Sziámi macska pedig egy felhõtlen kikapcsolódás mindazoknak, akik szeretnek belefeledkezni ezeknek a filmeknek a hangulatába.
Ja, és még egy érdekesség.
A filmben, a mulatóban van egy eléggé elkapkodott, és a kor technikai színvonalán álló, elég béna, de mégis csak dzsiu-dzsicu jelenet, ami szerintem egy kuriózum.
Pickwick 2010 aug. 22. - 02:57:47
A filmet ma délelõtt sajnos nem tudom megnézni, talán majd máskor.
Viszont tanultam egy új szót.
Dizõz --> Kabaréban, kávéházban, pódiumon szereplõ sanzon- és slágerénekesnõ.
feketevipera 2010 aug. 21. - 18:27:40
A Sziámi macska hozza a két világháború közötti magyar vígjátékok színvonalát és kelléktárát. Minden megvan benne, ami egy kellemes, de mély tartalommal nem rendelkezõ filmhez kell. Ami jó dolog, hogy Szeleczky Zita a nõi fõszereplõ, akit a korszak egyik legjobb magyar színésznõjének tartok. Úgyhogy aki kikapcsolódásra vágyik, annak hajrá, nézze meg a Sziámi macskát.
10/10
DarkGirl 2010 jan. 09. - 23:42:43 10/10
Jópofa kis film volt. :) 10/10
bogeszpier 2008 márc. 23. - 16:38:57
nemvolt rossz..oan old's school:Dxd
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu