Szigorú idők

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéjáték, 87 perc, 1988

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

1851. május 13. Az osztrák titkosrendőrség Bereczky Mátét keresi Teleki Blanka pálfalvi kastélyában. A házkutatás eredménytelen, de másnap elhurcolják a forradalmár grófnőt. Nagyváradon, 1851 szeptemberében már negyedik hónapja folynak a kihallgatások, s miután nem hajlandó megtagadni nézeteit, elítélik. A hosszú fogság alatt gondolataiban megelevenedik a múlt, melynek emlékei mindenekelőtt szerelméhez, Vasvári Pálhoz kötődnek.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Diablo72 2014 márc. 09. - 22:19:15 Előzmény feketevipera
A színpadiasság nélkül nem lenne színjátszás. Ezért nézik meg az elõadásokat. Ennek hiányában elég lenne kiadni írott formában amit száraz szövegként a közönség elolvas és azzal le van tudva, vagy esetleg fapofával felolvashatják a szereplõk. Ilyen módon viszont nincs meg az a hatása ami magával ragadja a nézõt. Szerintem nagyon is jól adják elõ.
feketevipera 2009 márc. 19. - 18:56:49
Nagyszerû színészek sorjáznak ebben a tévéjátékban. Jó a forgatókönyv, a színészi játék, de engem egy picit zavart az a kissé túlzott színpadiasság, ami néhány jelenetben látható volt. Ettõl függetlenül átéltem a Teleki Blanka és a fogvatartói között lezajlott küzdelmet, ami végül is lélektani drámává varázsolta ezt a mûvet. A 80-as évek vége, a 90-es évek eleje sajnos elhozta a tévéjátékok pusztulását, és külön öröm, ha néha olyanokat is vetítenek a zajládában, mint ez a produkció.