Sziklák szeme

Bakancslistához adom
The Hills Have Eyes
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-francia horror, 107 perc, 2006

Értékelés:

282 szavazatból
Szerinted?

Egy átlagos amerikai család átlagos autóján átlagos kirándulásra indul Kaliforniába. Ám ez a túra egészen másképp alakul, mint ahogy tervezték. A kocsijuk lerobban valahol egy sivatag közepén. A környező hegyekből pedig valaki (vagy valakik) figyelik őket. Olyanok, akik már nagyon várták őket. Egy másik, csöppet sem átlagos család birtokára tévedtek. Vendéglátóik nagyon szeretik a vendégeket: nyersen vagy főve egyaránt. Az emberi húsra éhezők összecsapnak azokkal, akik csak egy ártatlan kirándulásra vágytak.
Bemutató dátuma: 2006. május 11. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex ápr. 09. 17:26:56 7/10
Nem szeretem, ha ijesztgetnek. Nem is igazán egyszerű rám ijeszteni. Nagyon nem szeretem, ha feltámadnak a halottak, kiszöknek a mesékből a rossz külsejű és különleges képességű hősök, vagy feltámad a sátán. Ezért a horror nem az én műfajom. De! Ha megpróbálják élethű köntösbe bújtatni a vérengzést és a drámát, akkor szívesen megnézem. A sci-finél könnyű a helyzet, hiszen az idegenek többnyire gonoszak is. Nem annyira, mint az ember ezért általában elveszítik a csatát, de közben történhetnek érdekes dolgok. Ebben a filmben is van elég sok megkérdőjelezhető esemény, de az átlag horrorhoz képest, még mindig nagyságrendekkel jobb.
8/10
Brillll 2019 dec. 15. - 21:44:54 8/10 Előzmény Mozikritikus
Remelem azota mar kivizsgaltak agyilag:)
8/10
Brillll 2019 dec. 15. - 21:43:19 8/10 Előzmény Gilron
Igaza van. En is sajnaltam a kutyat is. Bar, aki nem szereti, vagy sz@rik rajuk annak felesleges magyarazni.
8/10
Brillll 2019 dec. 15. - 21:35:56 8/10
Fura olvasni a hozzászólásokat, hogy ki-mit értett meg belőle, ki mennyire figyelt..
Spoiler
(Pl vki azon sopankodik,hogy elte tul az srac aki a lanyaert ment, hogy csupa ver volt az inge, megserul a keze, tobbszor fejbe verik..hat, ha jol emlekszem, pl bedobjak egy ladanyi darabolt hulla koze..mind1)
Szerintem ez nem igazan horror film, bar valoban nagyon veres az egesz.
Nagyon jol jatszottak a szineszek, foleg a sracok voltak jok.
10/10
Hoyt a seriff 2019 aug. 14. - 16:36:59 10/10
Az egyik kedvenc horrorfilmem. Ja, és nem tinihorror, az a Sikoly meg a Tudom mit tettél...
1/10
tesz-vesz 2019 máj. 26. - 23:35:43 1/10 Előzmény Domonkos Pinke
ez a szemét kultfilm? ez a buta, ostoba tini horror kultfilm lenne? b, c-kategória.
tele ostoba döntésekkel, hogy direkt irritáljon. de nem baj, majd a csodakutya eltakarít. és a végén is a főgonosz feltámad, mint oly sok szemét filmben a klisé ugyanaz.
8/10
ResidentEvil 2018 máj. 26. - 12:34:45 8/10
Nyomasztó atmoszférája van és a zene is passzol hozzá és persze a véres jelenetek is jók.
Van benne pár logikátlanság, ebben a műfajban a Halálos Kitérő szerintem sokkal gyengébb.7,5.
6/10
pihes 2018 jan. 06. - 13:44:34 6/10
Sosem kedveltem a horror filmeket, de ez nagyon beteg. A befejezés körül az a fordulat, megváltoztatta a szemléletemet, ezzel a filmmel kapcsolatban. Legalább, vittek bele egy kis fantáziát...

6/10
zsotis 2017 nov. 26. - 15:48:45 Előzmény mincike
Motorostúra alkalmával jártunk Marokkóba a barátommal. Tegnap érkeztünk haza. Véletlenül akadtunk bele a helyszínbe. Ott tartózkodó helyi lakostól tudtuk meg, hogy ez volt a forgatási helyszíne ennek a filmnek. A díszlet tökéletes állapotban van a sivatagi környezetnek és a csekély turistáknak köszönhetõen. Úgy éreztem magam mint egy vidámparkban bármibe beülhettünk és bárhová bemehetünk. Teát is fõzõt nekünk persze némi pénzért. Kapok email címet küldök képeket amiket a helyszínen készítettünk.
mincike 2017 aug. 08. - 21:35:16
Tudtátok hogy Marokkóban forgatták egy részét? A benzinkút még megvolt 2010-ben.
7/10
jozsi86 2017 febr. 25. - 12:57:17 7/10
Sokadszorra megnézve is leköt. Nem hibátlan. De egész jó.
3/10
GaborT28 2016 febr. 12. - 12:37:22 3/10
Nem tudtam eldönteni, hogy ez most vígjáték, paródia v miez...
10/10
Domonkos Pinke 2016 jan. 18. - 01:56:06 10/10 Előzmény zimike
Teljesen egyetértek!

Egy ez egy kult film. Pedig nem kedvelem annyira ezt a mûfajt, messze az egyik legjobb brutál film. Nem horror igazából, hanem brutálfilm inkább :D Rendkívül erõs jelenetekkel és hiteles díszlettel/szereplõkkel.

Szerintem a film ritmusa is el volt találva rendesen, végig nagyon feszült volt. A sztori alapból eléggé erõs. Aki imádja a Mad Max US sivatagos filmeket, vagy a Fallout játék világát (1:1-ben kb ez) annak csemege ez a film.

SPOILER ON

Tényleg a tagolás tetszett a legjobban. Az eleje végig feszült, izzadtam a sivatagi forróságban. Aztán jön a brutális sokk a közepén. Kevés ilyen filmet láttam még, ahol hirtelen ennyi fõbb szereplõ kivégzése történik, akikre nem is gondolnánk. Tényleg ez érzetre valóságosabbá teszi, senkit nem kímélnek. Teljesen átéreztem milyen sokk lehet, ha megerõszakolják, kivégzik a szemed láttára a testvéredet, szüleidet ezek a vademberek. Utolsó rész pedig az atomteszt város és a bosszú, na az kegyetlen. Kicsit már túl véres is...

SPOILER OFF

Szóval lényegében az eleje, közepe és a vége is teljesen más hangulatú, emiatt végig lekötött másodjára nézve is. Ritka az a brutál véres film, amibe ennyire bele tudtam magam élni. Részemrõl bennevan a top 10 kult film listámban :D
2/10
sawyerx 2015 szept. 23. - 19:24:57 2/10
Sablonos sz*r, ugyanolyan agyatlan marhaság, mint a Halálos kitérõk, csak itt tinik helyett a család játssza a komplett hülyét. Aztán jaj, fél órán át kamu ijesztgetések, majd hentelés, ocsmányság agyba-fõbe. Hát gratulálok, hogy sokaknak ez a minõségi horror. Engem A texasi láncfûrészes 1-2-re emlékeztetett, de ott valamiért nem idegesítettek a szereplõk, és sokkal jobb volt a rendezés.
10/10
zimike 2015 febr. 13. - 07:58:55 10/10 Előzmény Semprini
Teljesen egyetértek !
Ez egy kultfilm a Sziklák szeme 2 -vel együtt !
És nem igazi zombifilm amit nem megtörténtnek éreznék - nos ezt 100%-ban valóságosnak tudom elképzelni !
Nincs hozzá hasonló horror s mivel NINCS SZÖRNYÛBB A VALÓSÁGNÁL ezért nem egy ijesztgetõs+fosatós+
+buta +gagyi+emberbelezõs f@szság hanem a maga nemében EGYEDI TÖRTÉNET !
NEKEM a Jason még bejött, a Freddy már nem, a kettõ amikor együtt szerepelt (Freddy & Jason) az
meg végképp nem jött be és minden valóságalapot nélkülözõ erõltetett sci-fi baromságnak tûnt annyira hogy
számomra NÉZHETETlenné vált ! Sajnos sokszor azt hiszik a rendezõk hogy egy történet FOKOZHATÓ pedig legtöbbször
NEM ! Új történet kell ami valóban a meglepetés erejével hat DE NEM RUGASZKODIK TÚL EL A VALÓSÁGTÓL !
Mert ha túl eltávolodik a valóságtól akkor könnyen átmehet a történet esti mesébe ami még a gyerekeket sem
megrémiszteni fogja hanem inkább MEGNEVETTETNI !
10/10
Semprini 2015 jan. 23. - 12:35:30 10/10
"Aztán elindul a mészárlás, és mindent elront."

Abszolút nincs igazad, hiszen a film mûfajilag egy slasher, amelynek éppen a mészárlás a lényege, tehát nemhogy az rontaná el a filmet, de egyenesen az volt a célja, amiért egyáltalán leforgatták! (Nota benne: ez egy 1977-es Wes Craven-film remake-je és fényévekkel múlja felül az eredetit, én személy szerint a mûfaj egyik legjobb darabjának tartom, az utóbbi 10 évben nem is készült hozzá fogható.)
Azt sem érzem, hogy a szereplõk életképtelenek lennének, hiszen a szemüveges férfi fõszereplõ nagyon is kezébe veszi a sorsa irányítását és bemerészkedik a díszletfaluba, szembeszáll a mutánsokkal, a lakókocsinál maradt srác és kiscsaj pedig csapdát állítanak Papa Jupiter-nek és meg is ölik.
culas25 2015 jan. 23. - 00:50:46
SPOILER !!!!
Az eleje rendkívül jól indult, ahogy a semmi közepén lerobban a kis család, közben mindenféle apró jelek figyelmeztetik õket a veszélyre. Szinte már tökéletes, mivel szeretek túrázni, totál bele is éltem magamat a helyzetükbe.
Aztán elindul a mészárlás, és mindent elront. Már-már akkora a fejetlenség a mutáns támadás alatt, hogy megkönnyebbülés látni, ahogy néhányan elnyerik megérdemelt halálukat. A gyerek a film alatt vagy 5x elrohan kutyát keresni, a nagy republikánus családban még a rendõrfõnök apa is szanaszét lövöldözik a sötétben, annyira életképtelen minden egyes szereplõ, hogy nem tudtam senkiért sem izgulni.
A legvégén csak akkor éreztem némi szomorúságot, mikor a mutáns kislány meghal, õ az egyetlen szimpatikus szereplõje a sztorinak, én már szinte vágyat éreztem a végén, hogy megöleljem szegényt :D:D Inkább halt meg volna a szöszi, meg a balfasz öccse. Istenem, mikor ellövi a tárat egy mutánsra és el se találja, hát ott kiakadtam.
goodboy 2014 aug. 18. - 16:37:00
Ez a film, egy sótlan, ízetlen horror volt. Többet vártam tõle, ezt kaptam.
Greipel 2014 aug. 17. - 01:43:22
Undorító, durva és ocsmány volt az egész, ugyanakkor izgalmas is.

**SPOILER**
Nem értem, hogy voltak képesek ezek a torzszülöttek hangtalanul beosonni mindenhová, miközben nagy részük teljesen nyomorodott volt.
A befejezés meg úgy hirtelen jött a semmibõl, még legalább 20 percet odarakhattak volna valamit a végére.

**SPOILER**
Jól emlékszem, hogy ennek a 2. részében van egy jelenet, amikor egy nõ egy ilyen mutánsnak szétveri a koponyáját, belenyúl az ujjával az agyába, csavargatja benne az ujját, de a mutáns nem hal meg?
6/10
mrhun2 2014 júl. 31. - 23:28:49 6/10
Srácok ti láttatok már horrorfilmet?
Könyörgöm ne azok értékeljenek már itt 9-10 pontokkal,akiknek fingjuk sincs szinte mi az.Akik még a saját árnyékuktól is megijednek. Mert nagyobb horror fanoknak meg csak csalódást okoznak a filmmel kapcsolatban. Mint,ahogy régebben mondtam még mindig csalódás számomra ez a film. De írok egy kicsit hosszabban róla most.
Az alap story jó,bár gyengén indul be az egész,semmi gond nincs ezzel igaz én azt szeretem,amikor már 10 perc után megy a borzongás,persze ez ember függõ.
De amikor már a 20000.-k ütésnél sem hal meg az adott 'kannibál'.. Na ott már nekem elvesztette a varázsát az egész,a halálos kitérõben is utáltam ezt,de annál a filmnél legalább meg is lehetett ijedni.
*Spoiler*
A srác a végén mégis,hogy éli túl az egészet?Amikor az egész inge tiszta vér és az emlékeim szerint még az ujját is elveszíti,szétverik a fejét stb. És akkor még vígan puffant a shotival a végén. Oké lenyelem,hogy mutáns emberek meg minden de legalább a rendes emberek ne éljenek túl ennyit.
*Spoiler vége*
Mert ezt már azzal sem lehet magyarázni,hogy 'jó na film tudd be annak'.Ez inkább már hülyének nézés.
Ez egy beteg film,amit egyszer érdemes megnézni.Horror szeretõknek NEM ajánlom,ha meg is nézik ne sokat várjanak tõle.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu