Szín-Játék

Bakancslistához adom
magyar portréfilm, 31 perc, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Hartung Sándor festő vall pályafutásáról, művészetéről és műhelytitkairól. Festészetében a színeknek van a legnagyobb szerepe, stílusát illetően a realitás és szürrealitás szintézisére törekszik. "Minden képhez úgy kell hozzáfogni, hogy ha egy kapszulában vagy dobozban egy dolgot küldhetnénk a világűrbe az emberről és erről az új századról, akkor én ezt tudnám beletenni. - mondja filmünkben a festőművész - Mély értelmű, mély érzelmű üzenetnek kell lennie az emberről..."

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
disegnidacolorarewk febr. 01. 10:38:36 9/10
Szóval, szülők, miért elégedjetek meg a hétköznapi színező tevékenységekkel, ha kreativitást és képzelőerőt ajándékozhatnak gyermeküknek? A https://disegnidacolorarewk.com/ segítségével gyermeke egy színes kalandra indul, amely lángra lobbantja a művészet iránti szenvedélyét, és elősegíti kognitív fejlődését. Csatlakozzon hozzánk ezen a csodálatos utazáson, és nézze meg, ahogy gyermeke fantáziája új magasságokba emelkedik.
feketevipera 2011 okt. 25. - 11:42:43
Nem tudom, Hartung Sándor mennyire ismert alakja a magyar mûvészetnek, én eddig nem hallottam róla. A kisfilm megismertet bennünket a mûvész gondolatvilágával, ars poeticájával, láthatjuk érdekes, izgalmas, elgondolkodtató alkotásait is. Szerintem maga a portréfilm is eltér némileg a szokásostól, picit talán egyénibb hangvételû, mint mások, ráadásul nem csak Hartung Sándor megnyilatkozásait láthatjuk-hallhatjuk. Azt a fajta "ismeretterjesztési" szándékot viszont nem értem, hogy hajnali fél kettõkor vetítik a mûsort, meglehetõsen érdekes idõpont.