Szíria könnyei

Bakancslistához adom
Cries From Syria
amerikai dokumentumfilm, 2017

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Mellbevágó film a brutális öt éves konfliktusról, ami a pusztulás szélére sodorta Szíriát. Az alkotók több száz órányi felvételt néztek meg és használtak fel, melyeket szíriai aktivisták és újságírók készítettek, köztük gyerekjogi aktivisták, jogvédők, egyszerű városlakók és magas beosztású katonák, akik szembefordultak az Asszad-kormánnyal. A közös bennük a segélykiáltás, egyben segítség a világnak abban, hogy az emberek megértsék a szíriai valóságot, és egyetértsenek azzal, amit tesznek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
B 2018 okt. 15. - 00:26:41 10/10
Hozzátenném még hogy a politikai kapcsolatokkal egyáltalán nem foglalkozik, de talán ez nem is feladata ennek a filmnek, én viszont szívesen láttam volna ennek az egésznek a politikai hátterét, az ott megbúvó kapcsolatokat, mert sajnos borítékolható ennek a jelenléte, és a hatásai is felszínre kerülnek itt-ott.
10/10
B 2018 okt. 15. - 00:13:53 10/10
Te meg engem kérsz számon :D 1-1 Már ne is haragudj de most fejeztem be a film megnézését! Véleményem szerint a másik fél nem tud olyan okot felhozni mentségére hogy pl. miért csonkít, és öl meg gyerekeket, aztán küldi haza a szüleiknek a holttestüket. Ha te tudsz, várom a magyarázatot...
De akkor álljon itt a véleményem:
Véleményem szerint a film nagyon jó kidolgozású, háborús dokumentumfilmkent, szépen halad az időben, és kihangsúlyozza a fő eseményeket, bár a menekülésről és annak mibenlétéről kevés szó esett, de ez a film 4 órásra is sikeredhetett volna ha ezt is jobban kidolgozzák.
Az eredeti felvételek tökéleten tükrözik a helyzet súlyosságát, és a brutalitást is viszonylag kendőzetlenül megmutatja, és sajnos ez kell az embereknek, de vannak akik így sem tudják, még elképzelni sem azt ami ott történik, elvégre egy karosszékben meleg teát szürcsölgetve nem egyszerű ez... egyeseknek.
Egy ország tönkretételéről szól, egy nemzet eltiprásáról, civil áldozatokról és azokról akik harcoltak önmagukért, a hazájukért, a szabadságukért!
10/10
B 2018 okt. 14. - 23:51:05 10/10
Miért kit kellett volna még megkérdezni? Esetleg téged? Szakértőnek tűnsz ezzel a gyönyörűen megfogalmazott véleménynyilvánítással...
1/10
cserepesajku 2018 jún. 21. - 23:39:51 1/10
Ennél szarabb, egyoldalú mocskot már rég láttam...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu