Szívem tiéd

Bakancslistához adom
Loving You
amerikai zenés dráma, 101 perc, 1957

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Elvis egy kisvárosi szállítómunkást alakít, Deke Riverst, akinek rendkívüli énekesi képességeire felfigyel egy country együttes vezetője és felesége, aki menedzserként egy turnéra szóló szerződést kínál a fiúnak. Deke azonban csak akkor mond igent az ajánlatra, amikor a munkája körüli bonyodalmak miatt forró lesz a lába alatt a talaj. A Texas városait járó turnén Deke beleszeret a velük fellépő fiatal énekesnőbe...
Egy évvel korábbi debütálását (Love Me Tender) követően ez volt Elvis Presley első filmje, amelyben már vezető sztárként hirdették. Dolores Hart, aki első filmszerepét kapta itt, később ismét Elvis partnernője lehetett a King Creole című filmben.

Stáblista:

Szereplők

Jimmy Tompkins
Glenda Markle
Susan Jessup
Carl Meade

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Nótárius 2020 jan. 13. - 10:44:15 8/10
Szerintem ez az egyik legkedélyesebb és legszórakoztatóbb az Elvis Presley-vel készült játékfilmek közül! Az elnéző kedvemre való módon idézi fel e korszakos zseni felívelő sikerét és bizonytalanságait, a kor hangulatát, valamint az amerikai filmek ismerős sablonjait és elnagyoltságát. A párbeszédei szentimentálisan egyszerűek, néhol mégis szinte meglepően szellemesek.
Azt külön is mosolygtatónak találtam, hogy az e filmbeli fellépésein a vállán lógó gitárt többnyire csak paskolgatós ritmushangszerként használta, avagy csupán vagányan lengette maga körül.