Szökés Colditz-ból

Bakancslistához adom
Colditz
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol romantikus dráma, 240 perc, 2005

Értékelés:

56 szavazatból
Szerinted?

Három tiszt egy szakaszból, amint megszöknek egy hadifogoly-táborból a II. világháború elején. Kettejüket, a naív Jack Rose-t és a tiszteletreméltó Tom Willis-t elfogják a németek, és elszállítják őket a hírhedt, szuperbiztos hadifogoly-táborba, Colditz-ba, egy félelmetes és erősen őrzött gótikus kastélyba, a lengyel határ közelébe. A harmadik, a kegyetlen és magabiztos Nick McGrade-et azonban nem fogják el, és ő heteken keresztül bújkál mindenütt Európában. Eljut Londonba, ahol csatlakozik a MI9-hez, egy titkosszolgálati csoporthoz, amelyet Fordham alezredes vezetésével azért hoztak létre, hogy segítséget nyújtson a szökevény hadifoglyoknak. Felkutatja Jack gyönyörűséges barátnőjét, Lizzie-t, hogy elmondja neki, hol van Jack, azonban halálosan beleszeret a nőbe. Ettől a pillanattól McGrade egyetlen célja, hogy megakadályozza, hogy Jack és Lizzie újra találkozzon. Ez a modern köntösbe bújtatott klasszikus történet elmeséli az izgalmas és heroikus szökéseket Európa leghírhedtebb hadifogoly-táborából, miközben kibontakozik benne egy háborús környezetben játszódó végzetes szerelemi történet.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Nicholas McGrade
Jack Rose
Lizzie Carter
Collins
Colonel Jimmy Fordham

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Alsónadrág 2020 jún. 03. - 23:25:52 2/10
Unalmas
8/10
sanderb 2012 okt. 09. - 11:44:34 8/10
Figyelemmel néztem végig, lekötött. Szépen filmre vitt történet, ami kissé hosszúra sikeredett. Sokszor éreztem a cselekményt elnyújtottnak, de összességében még elment, nem torkollott unalomba. A vége viszont olyan klisébe "süllyedt", ami már a nevetség határát súrolta, ez mindenképpen negatív. Nem szeretném viszont senki kedvét elvenni a filmtõl, mert egészében nézve tényleg kellemes kikapcsolódást nyújtott. 10/8
nyanyoca60 2012 máj. 15. - 16:07:26
Tegnap éjszaka néztem meg ezt a filmet. Ráadásul véletlenül kapcsoltam a Filmbox csatornára - de még a film elején -, és végignéztem mindkét részt. Nekem tetszett (kivéve a fõszereplõt, aki néhol eltúlzott gesztusokkal élt), de ez tekinthetõ szubjektív véleménynek. Viszont amit ma itt olvasok régebbi hozzászólásként, az igencsak nem tetszik.
1. Ha ez egy filmekrõl, tv-mûsorok értékelésérõl szóló oldal, akkor lehetõleg ne itt politizáljunk.
2. Ha mégis politikai indíttatású a véleménye valakinek, tekintsük azt egy olyan egyéni megnyilvánulásnak, amivel fölösleges vitatkozni ITT! Akkor majd abbahagyja.
3. Természetesen az jogos téma, hogy mennyire valósághû a film. De ennek megvitatása kapcsán nem kell egymásnak esni. Mert ahogy minden mûvészetben, a filmben is jelen van az alkotók véleménye, hovatartozása valamennyire. Ne feledjük, ez nem dokumentumfilm-kategória!
4. Végezetül az a film, ami ilyen heves reakciókat vált ki, mégsem lehet olyan rossz. :-)Az azért feltûnt, hogy a színészek játékáról, rendezésrõl stb... szinte senki nem ejtett szót. Pedig volna mit. A nõi fõszereplõ és a festõt játszó színész a mozdulataival, mimikájával többet mondott el, mint a szövegével. De a megvesztegetett német õr arcjátéka is nagyon kifejezõ volt. Szerintem. A helyszín, a díszletek (vagy éppen a díszlet-nélküliség) is jó kiegészítõje volt a történetnek. Lehet, hogy nem pont olyan öltözékben voltak a foglyok, mint a valóságban, de ez nem dokumentum-film.
5. A jó katona - rossz katona, megszálló vagy felszabadító dilemmához én annyit tennék hozzá, hogy voltak ilyen és olyan emberek mindkét oldalon. Ebben a filmben éppen bemutatták mindkét fajtát. Hiszen pl. a férfi fõszereplõ saját harcostársának a meggyilkolására is képes lenne, mások meg a foglyokat mentik. Van õr, aki segít, és van, ki kegyetlen. Ilyen az élet, nem?
whitehill 2012 máj. 09. - 13:35:15
Egyszer láttuk ezt filmet tv-ben és nagyon jó volt. Anyukámmal néztem, nem tudtuk otthagyni :)
8/10
nana43 2012 márc. 09. - 11:56:53
scandal says Fred!
Kérem, keresse meg az iránytûjét, mert alaposan eltévedt. Ez nem politikai oldal, ha nem jött volna rá saját magától. Legyen szíves megkeresni az Önnek való oldalakat, egyet különösképpen tudnék javasolni, de azt minden bizonnyal ismeri.
Jó volna, ha az ilyen és ehhez hasonló beírások nem jelenhetnének meg. Ha a hozzászólás tartalmával nem is foglalkozunk, jogcím: nem a filmmel kapcsolatos a vélemény!
10/10
Kárpáti Éva 2011 jan. 12. - 09:18:33 10/10
Az elõttem szóló hosszú életû lesz a földön,de még az is lehet, hogy sohasem fog meghalni, ha azokat az ostobaságokat várja, amit leírt. Amúgy pedig bizonyára egy tizen-huszonéves megtévelyedett gyermek, aki majd egyszer felnõ. Én sajnos minimum a mamája, de lassan a nagymamája lehetnék. És még el is gondolkodhatnék - ha akarnék - azon a sületlenségeken, amit leírt, ha férjem szülei, nagyszülei és azok testvérei nem a holokauszt áldozatai lennének. De így sajnos, csak mosolyogni tudok azon, amit itt összehordott...
A film nagyon jó és végig feszült, izgalmas és (sajnos) igaz, megtörtént eseményeken alapul.
Az én szüleim pl. 44-ben (félve az oroszoktól) elmenekültek Németországba testvéreimmel, akik akkor voltak 3 és 1 évesek, ahol a papámat (mint szökött katonát) az amerikaiak összeszedték és hadifogságba került, ahonnan késõbb megszökött. Sokat mesélt nekem a hadifogságról és az akkori idõkrõl. Az amerikai hadifogságban lévõk még a filmben bemutatottnál is jobb körülmények között voltak. Neki minden szava igaz volt, sajnos már meghalt. Te pedig - kedves Fred - mások által kitalált hülyeségeket fecsegsz. Menj át valamilyen politikai oldalra, ez itt nem a politikai agitáció helye, tudod itt filmekrõl beszélgetünk.
sztasza 2010 febr. 14. - 21:22:46
Sziasztok!
Valaki leírná nekem, hogy mi lett a legvége? Addig vette fel a DVD lejátszóm, hogy Jack várja Lizyt a munkahelye elõtt, sétálnak és....
Egyébként nagyon tetszett a film. Köszönöm elõre is!!!
ondok 2010 febr. 13. - 21:40:08
Tudod mindenki abban szereti osztani az észt,amiben a leggyengébb.Így vagy Te a stílussal:P.Ez "ideküldtek" szöveg ez meg annyira szánalmas ,olyan igazi jobbos duma.csak kár ,hogy még unalmas is .Tudnám még ajánlani "az elgurult a gyógyszered" stb sziporkákat is.Arra jó ,hogy aki alulmarad az érvek terén, az elkezdi ezeket puffogtatni.
ondok 2010 febr. 11. - 20:47:46
ja és ahelyett ,hogy agépelési hibákon görcsölsz ,fejezd be amondataidat ,egyeztesd az állítmányt az alannyal!:DD
ondok 2010 febr. 11. - 20:44:57
valószínû a barátaid tapintatosak,és nem akarnak megbántani ,de valójában rajtad röhögnek ,mert azon kívül hogy ezt ideböfögted ,érdemben semmit nem tudtál cáfolni abból amit írtam ,úgyhogy nyugodtan leszálhatsz a magas lóról ,amire már Kárpátinál felültél ,mert megdöglött.
Másrészt részvétem ,hogy te azt hiszed ,hogy minden film száz százalékig követi avalóságot .Olyanról persze még nem hallottál ,hogy valaki napló formájában ír meg egy történetet ,aminek valóság az alapja mondjuk.De mér fogod vissza magad? mond azt ,amit ahozzád hasonlóak ,hogy Auschwitz nem is volt haláltábor ,hanem csak propaganda az egész.Én sajna ezen nem tudok röhögni,pedig sokszor szórakoztatnak a bunkók,de mindennek van egy határa is.
ondok 2010 febr. 09. - 23:06:39
Hát ha azt szeretnéd ,hogy téged az eszed miatt szeressünk ,akkor nem ilyen hozzászólásokat kéne írnod,mint az elébb Kárpátinak.Mert õ valóban joggal feltételezi ,hogy ,aki hozzászólt a film vetítése után!!,az az azzal kapcsolatos élményeit akarja megírni.Arra igazán nem számíthat ,hogy van valaki ,aki hivatásos fikázója egy filmnek,direkt miután egyszer már leminõsíti ,még egyszer visszajön ,hogy újra elvegye mások kedvét a szórakozástól.
Ráadásul a végén csattan az ostor ,hogy a Piszkos tizenkettõvel azonos minõségûnek beállítani ezt a filmet ,hát nem utal fejlett ítész érzékre,de az meg végképp abszurd ,hogy az Anna Frank naplóját is mintegy giccses gagyinak minõsíteni.Én ugyan csak mint könyvet olvastam,de gondolom azért annyira nem lehetett elrontani azt.És már elõre hallom a választ ,hogy az egy valóságalap nélküli mese.Ezt azok szokták mondani ,akik unják a holokauszt témát,akik szimpatizálnak a neonáci nézetekkel.Én meg erre azt mondom ,hogy nem érdekel ,hogy valódi e a napló vagy sem ,ha egyszer megtörténhetett volna és ráadásul izgalmas magával ragadó a történet,ami mély empátiát kelt a normális emberekben.
1/10
zsiga 2010 febr. 09. - 21:52:23 1/10
Így nézett volna ki egy fogolytábor a "gaz náciknál"?? Állítólag megtörtént eseményeken alapul!!!!
A foglyok labdáznak az udvaron, könyveket olvashatnak, hanglemezt hallgatnak, leveleznek haza, cigarettáznak, megtarthatták óráikat, gyûrûiket, rangot jelzó csillagjaikat, jó minõségû csizmáikat, továbbá még egy teniszütõ is látható volt náluk...
Jellemzõ a "gaz nácik" "embertelen" bánásmódjára, hogy a szökési kísérletek után sem lönek le senkit, még csak meg sem verik õket!! Amikor én voltam sorkatona 80-ban, ott többet ordítoztak a "tisztek", s közönségesebben beszéltek velünk!!
10/10
Kárpáti Éva 2010 febr. 09. - 13:37:09 10/10
Kedves scandal says fred!
Ha neked már tavaly sem tetszett ez a film, nem tudom, miért nézted meg újra?!
Van még néhány csatorna a televízióban, amit nézhetsz!
Én már harmadszor néztem/nézem, s mint másoknak is, most is nagyon tetszik. Rendkívül izgalmas a cselekmény, nagyon jók a szinészek és már várom a végét, mert az a legjobb. Imádom azokat a filmeket, amelyek megtörtént eseményre épülnek. Az élet produkálja a legelképesztõbb dolgokat!
Amúgy van benne önirónia is, ha nem vetted volna észre, ahogy pl. a MI9 osztály tevékenységét bemutatják.
Swa 2010 febr. 09. - 12:40:27
Meglepõdve nézem: ugyanaz a filmrész M1: Kedd (Február 9.) 21:30 M2: Kedd (Február 9.) 0:40
Mi a túrónak fizetünk két adót, egy mûsorral?
tamast2 2010 febr. 09. - 08:32:27
Ezt nem ide akartam irni :-)
tamast2 2010 febr. 09. - 08:31:47
A mindenit! 7,8 pontot kapott ez a film, district 9 meg 8,2? Valami nincs rendben ezzel a pontozassal. A District 9 az max. 5 pontot er ez meg 9 felett.
Valaki rajott hogyan lehet egyszeruen pontozni tobbszor egymas utan.
far vik 2010 febr. 08. - 23:08:23
Spoiler: Most volt a levélügy, hát még inkább...
far vik 2010 febr. 08. - 23:06:59
A fickó viselkedése köpnivaló, szemét, akár szerelmes, akár nem.
focusghia 2010 febr. 08. - 21:27:04
Nem rossz film, aki szereti az efféle történeteket, annak egyszer érdemes megnézni.
gabroca 2010 febr. 08. - 21:22:33
szegény német katonákat mindig szeretik lehúzni ezekben a filmekben.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu