Szökevény elme

Bakancslistához adom
Fugitive Mind
amerikai sci-fi akciófilm, 94 perc, 1999

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A politikusok mindent megtesznek a választások idején, hogy ellenfelüket lejárassák és magukat minél jobb színben tüntessék fel. Egy kísérleti laboratóriumban manipulálni kezdik Robert agyát. A feladata egyszerű, meggyilkolni egy szenátort, a megbízó ellenfelét. Robert azonban ellenáll a kódolt parancsnak, így megindul utána a hajsza.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Budnas 2010 dec. 06. - 14:30:58 1/10
Ez egy nagyon unalmas film volt. Én azt hittem, hogy 80-as évekbeli. Nem érdemes megnézni. Se akció, se történet, és minden teljesen valószínûtlen.
kocamama 2009 júl. 31. - 11:48:21 Előzmény Újvállalkozó
Én is csípem Dudikoffot, de nem ezért a filmjéért. A Mesterlövész címû filmjét szeretném megnézni, de sajnos mindig rossz idõben adja a film+.
Újvállalkozó 2009 júl. 30. - 19:48:25 Előzmény kocamama
Nem rossz film eddig, kicsit Emlékmás beütés. Mindig is szerettem Dudikoffot. :)
kocamama 2009 febr. 21. - 21:06:52 Előzmény 7szünyü
A magyar nagylexikon különbözõ definícióit adja az elmének. Az egyik szerint az maga az intellektus. A tanítás, tanulás tehát lehet "intellektus manipuláció". Az intellektus csiszolása nagyon fontos, enélkül az ember nem volna az, aki. Az elme "edzése" azonban csak eszköz arra, hogy magasabb tudatossági szintre jussunk. Seneca az emberség nagykönyvében azt írja, hogy minden lényegeset tudtál magadról mielõtt megérkeztél a földi világra. Ha a programozást az elme csiszolására, a logikai gondolkodás fejlesztésére használjuk, akkor rendben van, de ha a valódi természeted akarják átírni, akkor az katasztrófa. Az igaz, hogy a szavak valódi jelentését nem ismerjük, nagyon felszínesen használjuk õket. Ez pedig meg nem értéshez vezet.
7szünyü 2009 febr. 20. - 14:41:26
És honnan lesz az embernek "programja"? A tanítás/tanulás is "elme-manipuláció". Senki sem születik úgy, hogy mindent tud. Arra próbáltam/próbálom felhívni a figyelmet, hogy bizonyos fogalmakat (mondjuk a legtöbbet) milyen slendriánul használunk, anélkül, hogy tudnánk az adott fogalom pontos mögöttes tartalmát/jelentését. Az én csõrömet kissé piszkálja ez a - szerintem - roppant felszínes fogalmaz(gat)ás. Az elme-manipuláció is olyan, mint az atomenergia: önmagában nem jó vagy rossz, hanem mi tesszük azzá, ahogy felhasználjuk, meg amit gondolunk róla - sokszor a téma mélyebb (hajjaj...) ismerete nélkül. De hát "a konklúzió is akkor keletkezik, mikor már lusták vagyunk tovább gondolkodni". :)
kocamama 2009 febr. 20. - 12:42:41 Előzmény 7szünyü
"A legtöbbünk agyát az iskolában, meg a médiában kezdik manipulálni," írod a kommentárodban. Éppen ez az, amitõl manipulált gépek lesznek az emberek, és ez nagy veszteség. A gép egy öntudatlan masina, csak a betáplált programmal együtt van értelme. Ugyanezt az emberrel megtenni viszont ostobaság. A vitának van helye és értelme, de csak akkor ha nagyobb tudatosságot eredményez. Az én tapasztalataim viszont nem túl biztatóak ezen a téren.
offtopic
7szünyü 2009 febr. 18. - 17:41:37
Miért sajnos? Ha nem manipulálnák az elménket, most nem lennénk képesek errõl vitatkozni. A film meg olyan amilyen.
kocamama 2009 febr. 18. - 17:12:51 Előzmény 7szünyü
Igen, ez sajnos így van. Jó elgondolás, gyenge kivitelezés. Dudikoff itt már leszálló ágban van.
offtopic
7szünyü 2009 febr. 17. - 20:07:19 Előzmény gamesz
Ne ábrándozz. 6 milliárd ember elméjét befolyásolják folyamatosan, szünet nélkül...
gamesz 2009 febr. 17. - 15:07:10 Előzmény 7szünyü
Most tízmillió ember elméjét akarják befolyásolni.Reméljük nem sikerül.
7szünyü 2008 szept. 04. - 17:13:24
Érdekes... A legtöbbünk agyát az iskolában (bölcsödében, óvodában, stb.) meg a médiában kezdik manipulálni, minek ehhez egy kísérleti labor?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu