Szörny kerestetik

Bakancslistához adom
The Monster Project
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dokumentumfilm sorozat

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A jersey-i ördög, a Champlain-tó szörnye és a Chupacabras meglehetősen különböző élőlények, egy dolog azonban közös bennük: a biológusok erősen kételkednek a létezésükben, szerintük a Loch Ness-i szörny eme újvilági rokonai csupán az emberi képzelet szüleményei. De ha így van, akkor miért nem kopnak ki a köztudatból? Ha a velük kapcsolatos legendáknak semmiféle valóságalapja nincs, akkor miként lehetséges, hogy évről évre újabb történetek kapnak lábra velük kapcsolatban?

A kérdésekre megnyugtató választ keresve a Szörny kerestetik nyomozói a helyszínen vizsgálódnak; szemtanúkat vallatnak; és szakértőket kérnek fel a bizonyítékok hitelességének megállapítására?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Skynet 2015 jan. 24. - 21:31:47 1/10
Elkövettem azt a hibát, hogy amikor legelõször vetítették, megnéztem egy epizódot. Azt kell mondanom, hogy ennél idiótább mûsor kevés van. A feltûnési viszketegségben szenvedõ "mûsorvezetõ" maximum a hülyeség világbajnoka lehet. A szövegei arról árulkodnak, hogy halvány sejtelme sincs a biológia legalapvetõbb folyamatairól.
Például azt mondja: "Lehet, hogy a Jersey ördög a Harvard egyetemen tanult genetikát." Nos, a Jersey ördög legendájának születésekor még semmelyik egyetemen nem tanítottak genetikát. Ráadásul, ha tanítottak volna, azt nem az ördögnek, hanem a szüleinek kellett volna tanulniuk.
Aztán, egy tudós például azt mondja az epizódban, hogy egymással csak nagyon távoli kapcsolatban álló élõlények nem keresztezõdhetnek. Erre megkérdezi, honnan tudja. Nos, a ló és a szamár keresztezõdésébõl születõ öszvérek kivétel nélkül meddõek. A tigris és az oroszlán keresztezõdésébõl születõ ún. ligerek szintén meddõek, ráadásul a vadonban nem is maradnának életben. Pedig ezek a fajok genetikai szempontból közeli rokonai egymásnak.
Volt még egy harmadik, különösen ostoba kijelentése is, de most nem jut eszembe, ezért pedig nem nézem meg ezt a szemetet még egyszer.
Mindenesetre a Geographic helyében nem is engedtem volna adásba ezt a mûsort. Ha lehetne, 0 vagy annál is kevesebb csillagot adnék neki, de erre sajnos nincs lehetõség az értékelésnél. A 10 pontos skálán kb. - 1 000 000 pontot érdemel.