Született feleségek

Bakancslistához adom
Desperate Housewives
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjátéksorozat, 45 perc, 2004

Értékelés:

1672 szavazatból
Szerinted?

Mesés hangulatú külvárosi környék, gyönyörű házak, csodás kertek, kedves és barátságos emberek. Ez nem más, mint a Lila Akác köz! Ebben az idilli, csupa boldogsággal átszőtt utcában élnek a "Született feleségek" férjeikkel vagy éppen férjeik nélkül.

Minden nő álma, hogy egyszer megtalálja élete párját, a férfit, aki mellett igazán az lehet, aki akar. Remek háziasszony, igazi családanya, odaadó szerető (talán ez nem is annyira fontos.) egyszóval: született feleség! Ám a Lila Akác közben mindez csak a látszat. A felszín alatt ezer titok lappang, de egy biztosan: vajon miért vetett véget az életének Mary Alice Young egy szokványosnak tűnő reggelen?

Vegyük hát sorra a "Született feleségeket"!

Itt van először is a már említett MARY ALICE YOUNG - Mindene a család, munkája pedig a háztartási teendők ellátása. Boldogan éldegél férjével, Paullal és kamasz fiával, Zackkel. Napjai csöndes egyhangúságban telnek, mígnem egy végzetes csütörtökön döbbenetes módon a boldog feleség egész egyszerűen fejbe lövi magát.

Aztán LYNETTE SCAVO - aki karrierje csúcsán első terhességekor feladta menedzseri állását, s ettől kezdve főállású anya lett belőle. Négy gyerek, egy férj, Tom, aki állandóan üzleti úton van és milliónyi feladat.

GABRIELLE SOLIS - Nos, neki aztán igazán nem lehet oka a panaszra! Egy elbűvölő hajdani modell, aki hozzáment a jóképű Carlos-hoz. Kitűnő anyagi körülmények között, gyermek híján csak egymásnak élhetnének. Ám Carlos-t csak és kizárólag az üzlet hatja meg, Gabrielle-t pedig a csinos, fiatal kertészfiú...
És íme a tökéletes, ám éppen ezért családja számára elviselhetetlen: BREE VAN DE KAMP. Messze földön híres egészséges főztjeiről, cukrásztudományáról, házi készítésű ruháiról, maga ültette kertjéről, saját kezűleg felújított bútorairól. Két gyermek, Andrew és Danielle édesanyja, s egy elnyomott férj, Rex felesége.

SUSAN MEYER, a gyermekét egyedül nevelő kétségbeesett édesanya megtestesítője. Mióta Karl, a férje egyik napról a másikra faképnél hagyta a titkárnője miatt, Susan nem találja a helyét a világban. Tanácsadója pedig saját tinédzserkorú lánya, Julie. Susan számára azonban felcsillan a remény, az új lakó, a vízvezeték-szerelő, Mike Delfino személyében. Ám van egy kis gond.

EDIE BRITT, a rettenthetetlen pasi-vadász, a vérbeli hódító, az elbűvölő szex-istennő.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Susan Mayer
Lynette Scavo
Bree Van De Kamp
Gabrielle Solis
Carlos Solis
Mike Delfino
Tom Scavo
Mary Alice Young
Julie Mayer
Andrew Van De Kamp
Danielle Van De Kamp
Rex Van De Kamp
Orson Hodge
Karl Mayer
Paul Young
Zach Young
Karen McCluskey
John Rowland
Kayla Scavo
Kaherine Mayfair
Dylan Mayfair
Dr. Adam Mayfair
Bob Hunter
Lee McDermott
Victor Lang
Ian Hainsworth
Betty Applewhite
Matthew Applewhite
George Williams

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2006
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória
 • Golden Globe-díj

  2005
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória
 • Golden Globe-díj

  2007
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Orpheus100 márc. 04. 13:25:23
A TV4 egy ideje már sugározza. Nem vagyok sorozathívő. Tetézve azzal, hogy férfi vagyok. Mégis, kb. két-három hónapja jobb híján egy epizódnál ragadtam. És azóta nem tudok szabadulni tőle. A képernyő elé szegez. A Port besorolásával ellentétben ez nem vígjáték. Sokkal inkább dráma, iróniával alaposan megfűszerezve. A karakterek emberiek. Olyanok, akikkel nap mint nap találkozhatunk az életben is.
Külön gyöngyszem az epizódok végén hallható, monológ. Néha sokáig visszhangoznak ezek a kvintesszenciák a lelkemben.
10/10
Hellia febr. 01. 21:14:39 10/10
Talán nem a legújabb, leglátványosabb alkotás, de ez a sorozat - többek között - számomra is mindig egy különleges helyet fog elfoglalni a szívemben. Fiatalabb koromban emlékszem, anyukám nagyon szerette ezt a sorozatot, és én is szívesen néztem bele egyszer-kétszer, de csak most, évekkel később kaptam kedvet hozzá, hogy az összes részt végignézzem. Hónapokig tartott, de minden percét élveztem. Néha érthető módon bosszantó volt, hogy amint megoldódott egy probléma, jött is a következő, de aztán rövidesen megkedveltem szinte az összes főszereplőt, és így már szívesen néztem végig ezt a nyolc, jó hosszú évadot. :)
A Született feleségek az a fajta sorozat, ami bemutatja, hogy kívülről milyen tökéletesnek tűnik mások élete, de a valóságban valójában milyen áldozatokat kell meghozniuk és milyen nehézségeken kell keresztül menniük. Valahol mindenki küzd valamivel az életében, és ez az első látásra butácska kis sorozat nagyon jól szemlélteti, hogy senki sem kivétel ez alól. Nem biztos, hogy elnyeri a tetszését azoknak, akik csak pár részt tudnak megnézni belőle, de aki időt szán rá és végignézi az egész sorozatot, a végén nagyon fogja hiányolni.
ParkAvenue jan. 06. 20:44:19 Előzmény kriszta.g
Hihetetlen... Így nincs értelme nézni
9/10
kriszta.g jan. 06. 14:32:55 9/10
Megint nem bírták végig leadni.
sadrok 2019 okt. 17. - 19:01:12 Előzmény dandelion83
Tulajdonképp megértelek... kb. 10 éve ment a tv-ben a sorozat? Mindig vártam a részeket, akkor is néztem, ha éppen későre tették a kezdést. Jókat derültem a szomszédasszonyok hülyeségein, intrikáin. Aztán... elmúlt a varázs... pár hete amikor megláttam, hogy adják az egyik csatornán, belenéztem. De már nem fogott meg, nem tudnám újból végignézni, engem nem a karakterek zavartak, hanem a folytonos sipákolás, képmutatás, a veszekedések... ami ezekben a sorozatokban annyira elterjedt. Bár a törököket nem tudja felülmúlni :-)
P C Doktor 2019 szept. 30. - 20:22:02
Újabb "számolási" hiba:
TV4: október 4 - I/7 rész, október 14: I/16 rész.
Köztük: műsor szünet (?!?)
9/10
Amiel 2019 ápr. 16. - 14:36:54 9/10
Jó volt ez a sorozat, szerettem. Olyan, amit valamennyiszer képes vagyok újra és újra megnézni, és nem unom meg. Kár, hogy vége lett!

Ha valakinek megvan a teljes széria, minden évad minden része (szinkronosan), vagy ha valaki tud egy tuti helyet, ahonnét letölthető az összes rész vírusok stb. nélkül, légy szíves írjon nekem! Köszönöm!
1/10
dandelion83 2018 okt. 07. - 16:05:41 1/10
Valószínűleg én leszek az egyetlen, akinek teljesen más véleménye van a sorozatról, mint a többieknek. Nekem egyáltalán nem tetszett. Valószínűleg nem véletlen, hogy egészen eddig egy részt sem láttam, de most belekezdtem, és legalább 30 részt megnéztem, mert bíztam benne, hogy majd jó lesz, csak be kell indulnia. Én nem találtam humorosnak, unalmas, valószerűtlen, egyik karakter sem volt szimpatikus, a sztori meg pláne nem tetszett. A karakterek nem egyediek, senkiben sem lehet megbízni, bárki képes ölni, és mindenkinek tele van az élete sötét titkokkal. Nem is tudnám eldönteni, mi a sorozat műfaja. Kicsit olyan, mintha tükröt tartana a társadalom elé, és gúnyt űzne mindenből, és mindenkiből. Legalább lenne vicces, vagy lenne mondanivalója, vagy bármi. Nálam szinte súrolja a nézhetetlen kategóriát, abba is hagytam, azt hiszem, örökre.
morzsa5 2018 máj. 08. - 12:06:50
Minél előbb tegyék vissza műsorra !!!!!!
10/10
Kovács Henrietta 2018 máj. 03. - 10:03:24 10/10 Előzmény Géczi KatalinIMWYNG
Nekem is hiányzik. :( Pedig már szinte kívülről tudom az összes részt. :)
Géczi KatalinIMWYNG 2018 máj. 01. - 11:54:47
Szomorúan konstatáltam, hogy a mai naptól már nincs "Feleségek" . Ráadásul úgy, hogy félbeszakították, nem lett vége az évadnak. Mikor kezdik újra vetíteni? A legjobb sorozat !!!
Géczi KatalinIMWYNG 2018 jan. 09. - 17:18:13
Mikor kezdik újra ismételni a sorozatot hétvégenként?
vargavera 2017 okt. 07. - 05:03:26
Mikor adják le a kimaradt évadot és miért jó ez?
10/10
Kovács Henrietta 2017 okt. 05. - 14:05:19 10/10
Most komolyan megint kihagytak egy évadot (ezúttal mást, mint eddig)? :o :/ Mi ennek a lényege?
9/10
beldonbp 2017 szept. 28. - 13:34:31 9/10
Az egyik legjobb sorozat szerintem, hihetetlen jó dramaturgiával, nagyon-nagyon jó poénokkal, dicséret a színésznõknek és persze a remek magyar szinkronról se feledkezzünk meg, ami ha lehet, még magasabb színvonalra emeli az eredetit.
10/10
Kovács Henrietta 2016 okt. 10. - 13:35:32 10/10 Előzmény kriszta.g
Pont ezt akartam kérdezni... Mi a ráció abban, hogy egy teljes évadot kihagytak? :/
9/10
kriszta.g 2016 okt. 07. - 13:53:28 9/10
Valaki mondja már el hogy mi a tetûért kell egy évadot kihagyni???? Így nézhetetlen.
Lilko03 2016 ápr. 01. - 21:19:40
Nem értem,az utolsó két részt nem adják le?! Hétfõtõl viszont elõlrõl kezdik, igaz délelõttönként.
10/10
kazsagx 2015 okt. 27. - 20:07:19 10/10
Mostanaban ujra bele - bele nezegetek a sorozatba....Ugyan ugy imadom,pedig lattam minden reszet.
Nagyon hianyzik a sorozat!
proklima 2015 márc. 19. - 18:56:59
Most lebuktál! Szóval te egy olyan "kukkolós" vagy..
Összes hozzászólás