Szűts Mara házassága

Bakancslistához adom
magyar romantikus film, 78 perc, 1941

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Radnóti Szűts Gábor, egykori főispán, özvegy ember, visszavonultan él kúriájában. A házat dirigáló rokonnak, Lili néninek legfőbb gondja, hogy az idősebbik leányt, a szép Marát férjhez adja. Margittay Balázs báró, főispáni titkár udvarol épp Marának, amikor a pesti nevelőintézetből kicsapott Kornélia megérkezik. Mara a családi kriptában, nagynénje sírjánál ismerkedik meg a szomszéd földbirtokossal, Simaházival. Tőle szerette el hajdan Mara nagynénjét, Katalint egy olasz festő, majd az asszony öngyilkos lett. Féltékenység, félreértés, párbaj árán rendeződik a múlt, Simaházi Tamás elnyeri Mara, Balázs pedig Kornélia kezét.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Szűts Mara
Radnóti Szűts Gábor
Margittay Balázs báró
Szűts Kornélia
Kövesdy öccse

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2014 nov. 30. - 08:30:51
"Féltékenység, félreértés, párbaj árán rendezõdik a múlt, Simaházi Tamás elnyeri Mara, Balázs pedig Kornélia kezét."

Köszönöm, drága Port, hogy egy mondatban el tetszett mondani a film összes fordulatát, és le tetszett lõni a poént is!...:)
Ezeknek a történeteknek általában happy end a vége, tehát tudható, hogy sok viszontagság után, a szerelmesek végül egymásra találnak, és minden jól végzõdik, ez a poéngyilkos magatartás akkor is elképesztõ!
Ha megsértõdnék, akkor ezek után már meg se akarnám nézni a filmet, de ezt a szívességet nem teszem meg senkinek.:D

Ráadásul, ha jól láttam a szereposztást, Balázs nevû szereplõ egyáltalán nincs a filmben, az ismertetõ írja talán Bálinttal keverte össze a nagy igyekezetben, ez viszont akkora baklövés, hogy én szégyellem magam miatta...:)))

A színészeket imádom, tehát, ha másért nem, õmiattuk is megnézem a filmet.:D
feketevipera 2011 márc. 24. - 18:42:23
Hömmm... De miért is kellene nekem ahhoz elolvasnom egy REGÉNYT, hogy élvezhessek egy FILMET? Az már eleve nem túl biztató, ha pl. egy filmet csak akkor lehet élvezni (ne adj' Isten, megérteni), ha elolvasom az alapjául szolgáló könyvet. Plusz nem biztos, hogy egy forgatókönyv hû a regényhez, illetve hogy mondjuk a színészek nem cseszik el a történetet az alakításukkal, vagy a rendezõ a beállításokkal és miegyébbel. Egyébként attól függetlenül, hogy tudom vagy nem tudom, ki volt Zsigray (amúgy tudom), bírálhatok egy filmet. Talán.
Demese 2011 márc. 24. - 13:54:47
Még annyit megjegyeznék, talán nekem az tetszett a regényben a legjobban, hogy az igazi magyarokról, a mindennapi Magyarországról is mesél. Kiérzõdik a regénybõl, hogy olyas valaki írta, akinek a szive, az esze, a lelke magyar. Jó úgy olvasni, hogy tudod, csak az érzi ezt igazán, aki ide született.
Demese 2011 márc. 24. - 13:45:07 Előzmény feketevipera
Ez a film Zsigray Julianna regénye alapján készült. A film története némileg eltér az eredeti mûétõl. Javaslom olvasd el a könyvet. Hihetetlenül szórakoztató, könnyen olvasható, de mégis csodás, vidám, izgalmas regény.
Zsigray Julianna több regényét is megfilmesítették, és forgatókönyveket is írt!
Mielõtt bírálatot mondasz valamirõl, talán szélesíteni kellene az ismereteidet!
feketevipera 2009 aug. 13. - 22:20:06
A szereplõk a hátukon viszik el a filmet, aminek - valljuk meg õszintén - kicsit sablonos és gyengus a története. De aki jó szórakozásra vágyik (és aki szereti Páger Antal és Simor Erzsi mûvészetét), az nézze meg nyugodtan, legalább lát egy normális mûsort a tévében.
fecske 2009 febr. 07. - 23:30:13
Páger Antal és Simor Erzsi játéka ma is lenyügözõ. Az igazán nagy színészek játéka a halhatatlanságnak szól. Játékuk mesze túl mutat az akkor divatos, olykor teátrális szinészi játék stíluson,melynek még cask a nyomai sem fedezhetõk fel náluk. Alakításuk igaz emberi érzésekbõl fakad, s ezért ma is hitelesen szólnak hozzánk. Bizony maradandó élményt, és valódi kikapcsolóódást nyújtott ez a film, akkor amikor a napjainkat elárasztó kultúrszenny közepette, alig-alig találunk ilyen igazi gyöngyszemeket. Köszönet érte a Filmmúzeum mûsorszerkesztõségének !
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu