T-REX: Vissza a krétakorba

Bakancslistához adom
T-Rex: Back to the Cretaceous
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai kalandfilm, 44 perc, 1998

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A dinoszauroszok birodalmának lélegzetelállító nagysága elevenedik meg ebben a pompásan megszerkesztett, a legmodernebb számítógépes animációval elkészített filmben, amelynek megálmodói a film lenyűgöző látványvilágát érdekes, izgalmas információkkal tették még élvezetesebbé.
Hogyan jutunk el hatalmas dínók világába? Egy kislány ábrándjaink keresztül.
Ally (Liz Stauber) archeológus apjával (Peter Horton) tölti a napját, amikor véletlenül leejti egy Tyrannosaurus Rex tojását. És akkor valami megmagyarázhatatlan történik...
Ally képzeletben bejárja a Krétakort uraló őslények vad világát, tanúja lesz kicsik és nagyok küzdelmének, és végül az állatvilág királyainak egy hatalmas meteor becsapódása miatt bekövetkező pusztulását is végignézi - és mi is vele együtt.

Stáblista:

Szereplők

Dr. Donald Hayden
Ally Hayden
Elizabeth Sample
Barnum Brown
Charles Knight

Hozzászólások

Szerinted?
Ati77 2008 okt. 30. - 05:27:15
"De ez még csak a kezdet, szerintem a jövõ IMAX filmjei sokkal jobbak lesznek..."


"mivel ezek az elsõ Imaxos alkotások, ezért nyilvánvaló, hogy a késõbbiek során - remélhetõleg - szinvonalasabb mozikat is élvezhetünk majd..."

IMAX 3D mozi 1986 óta van, az elsõ 2D-s pedig 1971-ben nyitott, a film meg '98-as, úgyhogy ez nem éppen a kezdet.


"The first permanent IMAX 3D theatre was built in Vancouver, British Columbia for Transitions at Expo '86, and is still in use."

"The first permanent IMAX system was set up in Toronto at Ontario Place in 1971, and is still in operation"

http://en.wikipedia.org/wiki/IMAX


Nem mellesleg ez az egyik legsikeresebb film (forrás:wikipédia):

"T-Rex: Vissza a krétakorba (T-Rex: Back to the Cretaceous) egy 1998-as, IMAX 3D formátumra készült kalandfilm Brett Leonard rendezésében. Egyike azon kevés IMAX-filmeknek, melyeket a hangsúlyt a szórakoztatásra helyezik, mindazonáltal a tömegek számára oktató jelleggel is bír.

A filmet 1998. október 23-án kezdték vetíteni az amerikai IMAX-filmszínházak, s közel kilenc évig, 2007 augusztusáig tartották mûsoron. Ez idõ alatt a T-Rex az egyik legnépszerûbbnek bizonyult a formátumon, csak Észak-Amerikában 53 millió dolláros bevételt ért el. Magyarországon elõször DVD-n vált hozzáférhetõvé 2001. december 4-én, majd az elsõ hazai IMAX-vászon megjelenésével egyidõben, 2008. január 17-tõl a budapesti Aréna Plazában található Cinema City mozi IMAX-terme tûzte mûsorára."
Szofi6 2008 okt. 27. - 14:57:21 Előzmény Petes20
Én most jártam elõször ilyen moziban. Szerintem nagyon jó volt!! Igaz a történet kicsit béna , de hát itt nem is az volt a lényeg....
Olyan részeknél , mint mikor a srác üti a követ, és pattognak a darabok szerintem 100-ból 99 ember az arca elé kapta a kézét...
Szóval nekem tetszett :)
Narin 2008 okt. 10. - 01:44:50
"Egy kislány õskori gázt szív be és hallucinálva bolyong a múzeumban."

Te jó ég, ez tényleg errõl szól?!

Na persze, 10 éves film, valamivel ki kellett tölteni a mûsoridõt, és akkoriban nem tudtak volna full 44 perc színtiszta 3D-t idõben legyártani egy filmbe.

Egyet nem értek: miért pont ezt adják le?
Bezzeg a Sötét Lovag IMAX-os verzióját nem hozzák be Magyarországra!
Anteris 2008 aug. 25. - 20:05:14 Előzmény Petes20
"nem használták ki a készítõk az imax techologia nyújtotta lehetõségeket."

ja, te már csak tudod jóember, hiszen te vagy a technológia atyja vaze! Eszem megáll már tényleg. A beírásod alapján úgy tûnik tegnap láttad a filmet. Én is. Ha szóltál volna odaadtam volna a film árát, mert látom hogy ez a legnagyobb bajod, tönkrevágott az az 1300 forint...
Anteris 2008 aug. 25. - 20:01:08 Előzmény Petes20
ja, nem jött át a 3D hatás....

az ilyen embereket leültetném valami szovjet diavetitõ elé aztán azt nézetném velük orrvérzésig. Okoska, ezek demófilmek, a technológiát mutatják be a nézõknek és általában az IMAX cég saját gyártású termékei. Annak ellenére egész elfogadható a történek, bár rohadtul nem érdekelt a sztori, mert a látvánnyal voltam elfoglalva.
Én azt mondom, hogy bátram menjen el mindenki aki még nem járt Imax3D vetítésen, mert óriási élmény. Amikor késztetést érzel arra, hogy felemeld a kezed és nyúlj valamiért ami sok méterre van tõled, na ott le a kalappal a fejlesztõk elõtt!
Aki meg hülye vagy beteg a szeme vagy a 3D képalkotó állománya hipofunkcionál az agyában az tényleg ne menjen ilyen moziba, bár az effélék talán ha a népesség 1-milliomod részét ha kiteszik, szerencsére.
antika4 2008 aug. 21. - 19:50:52 Előzmény Petes20
szerintem jó kis film, igaz kicsit gagyi a története, de mikor másodszorra is megnéztem, akkor már nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek, de
legfõképpem a gyerekeknek.
1/10
Petes20 2008 máj. 01. - 23:49:20 1/10
!!!MÉG NEM KÉSÕ!!! !!!!SEMMI SINCS VESZVE!!!

Persze csak ha még nem láttad a filmet.
Óva intek mindenkit attól hogy ezért a darabért pénzt adjon.
Borzalmas volt az egész, egy nagy nulla minden tekintetben.
A történet olyannyira gyenge hogy a 20. perctõl már nem tudtam kendõzni nevethetnékemet annyira kínos volt.
A fõszereplõ lány egy idegesítõ antiszépség, ha már annyira szar színész hogy egy ilyen egyszerû szereppel nem tud megbírkozni legalább kinézhetett volna valahogy...
Amikor a filmben sokadjára elhangzanak a kulcsszavak, "apu" és "tirex" akkor már a hajamat téptem és gondolkodtam a kivonuláson.

Lehet hogy egy kicsit túlzónak és túlreagáltnak tûnnek soraim, de nem azok, a fenti sorok egy teljesen õszinte véleményt tükröznek.

A 3d effektek amúgy tûrhetõek voltak, korántsem jók, csak tûrhetõek. Nem voltak dinók, a képek egyszerûek, nem nagyon jött át a 3d hatás, nem használták ki a készítõk az imax techologia nyújtotta lehetõségeket.

Hogy ne csak elégedetlenkedjek ellenben ezzel a szörnyûséggel mindenkinek ajánlom a U2 3D-t, az valami fantasztikus és nem azért mert U2 rajongó vagyok (nem vagyok az csak kedvelem néhány számukat)hanem mert tényleg jó, minden tekintetben egy igazi ötcsillagos élmény.

Szóval végszónak még egyszer: ne nézzétek meg, tényleg ne...
1/10
Zempy 2008 márc. 10. - 22:27:33 1/10
De nagy csalódás! Valahol jobbat várna az ember a pénzéért. Szerintem a sztori is lehetett volna jobb, nem csak a látványra kellene rámenni. De még az is gyengécske. Csak a kislány tágra nyílt szeme maradt meg, semmi más nem emlékezetes. És felháborító, hogy ennek T-Rex a címe, aki az uccsó 5 percben bukkan fel kb. 1-2 percre, aztán megsimogatják mint egy lovat. Ennél nagyobb marhaságot régen láttam. Szinte nem is láthatunk dinókat, valahányszor egy megjelent és vicsorgott, és azt hittem most jön valami izgi, a dinó békésen el is ballagott. A film elsõ fele meg unalmas szövegelésekkel teli, velem a látvány sem feledtette, mennyire pocsék az egész. Senkinek nem ajánlanám, csak aki nagyon kíváncsi rá. Mondhatnám, hogy inkább üljetek be a tengeresre, mert a bemutató alapján az jobbnak tûnt, de sajnos mástól hallom, hogy az is rossz, szerinte meg a dinós lehet jobb.... na errõl ennyit, inkább várjuk meg, amíg a kínálat bõségesebb és színvonalasabb lesz.
Langel 2008 febr. 25. - 03:37:36
látványban tényleg nagyon jó, bár voltak kicsit homályos vagy zavaró részek, és tényleg érdemes betartani, amit az elején mondanak, hogy ha szédülsz akkor vedd le a szemüveget és nézz le, az agyam tegnap este óta nem jön helyre, annyira bezavart, mert nem vettem le, hanem végig erõltettem :-S

a t-rexes részeket lelõtték, és személy szerint az elején lévõ bemutatónál, amikor jön ki a cápa - olyan helyen ültem, ha cápa full elõttem állt meg 10 centire - jobban rá voltam parázva mint amikor a t-rex üvöltözik...

én sokkal több dinot vártam, mint pl Jurassic parkban - és nem azt, hogy olyan minõségben stb... hanem hogy hogy éltek vagy valami hasonló... :-)
erre, nem igazán ezt kapja az ember.
szerintem túl sok a csajból, és a végén már elég idegesitõvé vált a hangja, és a megjelenése mimikája is... meg azért elég valószinütlen dolgok is vannak benne - megsimizi a dinot :-S

de látványért mindenképp megéri elmenni, a történet szerintem nem érdemel szavakat, és a dino is kevés...

mivel ezek az elsõ Imaxos alkotások, ezért nyilvánvaló, hogy a késõbbiek során - remélhetõleg - szinvonalasabb mozikat is élvezhetünk majd...

mondjuk király lenne, egy pl mostani fantasy-t pl LOTR, Harry Potter, Star Wars, Transformers, Csillagpor, Karib-tenger kalózai stb... ilyen 3D-ben nézni, kár hogy még nincs ez a technika annyira kifejlõdve, meg hogy ennyire megerõltetõ az agynak :-S

:-)
aki kiváncsi nézze meg :-)
nihilke 2008 febr. 16. - 21:05:34
Kevés volt benne a dínó, és túl sok volt a csajból, de azért jó volt.
kovihir 2008 febr. 04. - 11:02:34
A látványért valóban megéri elmenni. Tény, hogy a történet nem egy Hollywoodi kasszasiker, de mégis kerek és érthetõ. Szerintem, ha történet sokkal karakteresebb, akkor az már a látvány rovására megy, ami nagy kár lett volna. Ez valóban nagyon jó film, ellentétben a Nagy mélység titkai címû filmmel. kíváncsian vároma következõ filmeket az IMAX moziba.