Támadás a Fehér Ház ellen

Bakancslistához adom
Olympus Has Fallen
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 111 perc, 2012

Értékelés:

460 szavazatból
Szerinted?

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.
Bemutató dátuma: 2013. április 4. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
sawyerx márc. 30. 12:53:36
Simán lehetett volna belőle egy mai klasszikus, mint anno a Die Hard vagy A terror iskolája, egy ilyen témában mindig sok lehetőség rejlik, de ez így egy viszonylag szórakoztató bazári lövölde. Jobban rá kellett volna menni a karakterekre, de helyette videojátékszerű, tét nélküli rotálást kaptunk. Pozitívum, hogy végre nem vágták szanaszét az akciókat, korrekt képi világgal, korrekt vágásokkal rukkoltak elő, és nagyjából a gagyi ökölharcos dobálózást is mellőzték.
Persze, kurva sok a hülyeség, amit valószínűleg direkt ilyen ostobán írtak/rendeztek, mert egy ilyen projekt elég sok kézen megy át a megvalósításig.
Néhány:
- a repülőgép (ami egyébként a két faarcú pilótával nagyon badass volt) bármiféle ellenőrzés nélkül eléri Washingtont, szabad kezet kapva a mészárlásnak
- a védelem komplett balfasz, mind szervezésileg, de még fedezékbe sem képesek húzódni
- 19:13-ra már az épület elfoglalva, a szuperügynök is bőven beért, de az események aztán csak este 10-11 körül folytatódnak, utána is irreálisan nagyokat ugranak
- a főgonosz faszi elhagyja a full biztonságos bunkert, hogy a film végén legyen esélye kinyírni a szuperügynöknek (ez a legostobább a filmben)

Aztán ugye a sok tipikus butafilmes karakter, vagy az "Amerika az isten"-beütés... mindegy, ha agykikapcsolós akciófilmet akar valaki nézni, annak tökéletes és le tudja kötni az embert. Ja és az elején a testőrök és az elnök kapcsolata elég vígjátékos volt :D

6/10
Sz. Péter 2019 dec. 05. - 18:52:17
Észak-koreai terroristák vannak a filmben. :)
2/10
kékibéla 2019 dec. 05. - 17:02:15 2/10
Ezt a hulladékot! Már eleve a fizikát meghazudtoló lövöldözés a Hercules-ről... meg a többi hasonló...
Clarisse 2019 ápr. 07. - 17:06:22
Lőnek és lőnek és lőnek és lőnek és lőnek.... szóval akciófilmhez képest is sokat lőnek. Az ellenség gondolom azért ázsiai, hogy könnyen fellehessen ismerni őket. A Fehér Ház komplett biztonsági szolgálatát az összes ügynökkel 13 perc alatt szétlövik és vagy a koreai csaj ül a gépnél vagy éppen megölnek valakit. Iszonyat unalmas film, random akciójelentek egymásutánja olyan szövegekkel, hogy felsírsz. Időpocsékolás, vagyis kettőskereszt... shift 3... gyerünk Mike!
7/10
grubesa 2018 dec. 08. - 15:12:55 7/10 Előzmény eddy1
OFF
Hi!
A tartalom alapján talán ezek lehetnének:
- A pók hálójában
- Hideg nyomon
eddy1 2018 dec. 06. - 11:35:40
Sziasztok! Egy különleges kéréssel fordulok hozzátok. A férjem nagyon szeretné megnézni egy régebben látott Morgan Freemannal a főszerepben filmet. De sajnos a címére nem emlékszünk, mert valószínű, hogy én is láttam. Már több órája keresem, minden "trükköt" bevetettem, de nem találtam meg. A tartalmából: Morgan Freeman, elrabolja egy nyomozó fiát, majd több gyilkosság is történik, egy fiatal férfire gondol az enber, hogy ő a sorozatgyilkos, de a végén kiderül, hogy Morgan Freeman a gyilkos. Köszönöm a segítségeteket!

A férjem még mesélt néhány részletet a filmből, a végén a nyomozó megtalálja a fiát egy házban, és életben. Állítólag valami vonatos ( a vonat tetején ) üldözéskor lövik le Morgan Freemant.
10/10
Kensi Blye 2018 nov. 17. - 11:21:34 10/10
Többször is megnéztem már, nagyon jó kis film. Gerard Butler pedig igazán jól játszik benne. Szerintem jó film
Dolphus Lundgrennus 2018 júl. 27. - 00:42:40 Előzmény stupek2
Nézzél jó amerikai filmeket, számtalan van, mint ahogy jó orosz filmek is voltak, bezony, még az ántivilágban is...
1/10
Owl 2017 júl. 08. - 15:30:09 1/10
Ezek már nem akciófilmek, hanem szuperhõs-mesefilmek. Az egész történet tömve van irreális jelenetekkel, közben kapunk kézi kamera rángást és persze az egész film egy fekete lyuk sötétségében játszódik. Zászlólengetés, elnökúr és pátoszmítosz. Egyáltalán nem tudom ajánlani.
9/10
doricki23 2017 máj. 04. - 14:40:58 9/10
Végig lekötött, izgalmas, igaz sok helyen kiszínezett, de mozgalmas, jó film! Ebben szerintem teljesen rendben van, végre én jól szórakoztam 2 órán át egy mai filmen.
10/9 nekem!
***RS*** 2017 jan. 28. - 17:00:48
Hát elég gyengus egy film. Sajnálom hogy ilyen nagy színészek, mint Morgan Freeman szerepelt vállalnak egy ilyen filmben.
abisztriczky 2017 jan. 23. - 20:37:06
Lehet, hogy nem a legjobb film amit valaha láttam, de még mindig több fokkal jobb, mint "Az Elnök Végveszélyben"!
zsolt0209 2017 jan. 23. - 18:57:59
nagyon gagyi gyenge film,a vén idiota csak azt hajtogatta \"az elönk élete veszélyben van\"enek rendelt alá mindent.Az nem számit hányan halnak meg ,vagy az usa nukleáris tüzben ég el ,csak az elnök élete veszélyben van.
Az szép volt a végén gratuláltak neki ,hogy szép munka volt uram,de ha rajta mulik Amerika már nem is létezett volna.
1/10
pdanielhu 2016 dec. 29. - 22:43:31 1/10
A legeslegrosszabb film, amit valaha megpróbáltam végignézni. Az elsõ háromnegyed órában minden egyes amerikai szereplõ (kivéve a fõhõst) tökéletesen hülyeséget csinált, a Fehér Ház védelmét egy cserkészcsapat is jobban ellátta volna, mint a filmbeli karakterek. Az idegeink és az idõnk kímélése érdekében abbahagytuk a film megtekintését. Borzalmas!!!
8/10
Cleo. 2016 dec. 04. - 19:30:53 8/10
Egyáltalán nem roszsz film, nem értem teljesen a pontozást; élvezhetõ akciófilm - már annak, aki szereti ezt a kategóriát.
8/10
stupek2 2016 aug. 21. - 12:29:13 8/10
Régen az Orosz filmeknél háborodtam fel a nagy hõsöktõl, akik egyedül megmentik a Szovjetúniót, ma már az amerikai filmektõl viszolygok, mikor egy szem ember megmenti a világot. Sok amerikai filmben volt már így, miért lenne máshogy ebben a filmben is.
Spoiler
Kb ezer ember hal meg egyenként, horrorfilmbe illõ fejlövésben, szétrobbanásban, már majdnem komolyan is veszem, amikor:
-A Fehérház melletti toronyba beleütközik a repülõ, a darabjai függõlegesen esnek lefelé (nem eldõl a torony) és közben több tucat turistát nyomnak agyon a kövek. (De istenem! Ez csak akkor lehetséges, ha egy teljes osztályt a torony alá állítanak, hiszen nem dõlt el, ha jól megnézzük a filmkockákat, csak kb tíz méteres körben omlott le néhány tégla)
- Egyik minisztert felhívják az erre jogosult szervek, hogy megtámadták a Fehérházat, mire az õ válasza: Ez csak vicc?
-a kitûnõ biztonsági intézkedések ellenére rengeteg fegyver kerül be a fehér házba, még az akció elõtt.
-fõhõsünknek kifogyhatatlan tárú pisztolya van.
Szóval a film mondanivalója: Csak 1 ember menthet meg téged!

Akkor a többi katonát kár is volt kioktatni!
mehe3 2016 aug. 02. - 22:38:24
Kicsit jobban is figyelhetnétek a részletekre:
@Viharsziget
"Ami viszont érdekes, hogy hogyan tudták az elnöki kód nélkül elindítani????? Ezt nem értetem."

A katonai támaszponton még külön mondják is, hogy 3 kódot nem tudnának feltörni ennyi idõ alatt, de egyet igen. És ugye már csak egy hiányzott, az elnöké, azt meg egy program a háttérben feltörte.

@tmark14@freemail.hu
"A legelején a balesetnél komolyan nem volt pár millió forint(!!!) arra, hogy összetörjenek egy autót, muszáj volt ezt is ilyen ocsmányul meganimálni?"
Igazából ez áll a valósághoz a legközelebb. Leesik és kész. A nagy robbanós kocsileeséseket pont csak Hollywood hitette el az emberekkel, mint ahogy azt is hogyha lelõnek, mondjuk shotgunnal akkor métereket hátrarepülsz, pedig nem. És tegyük hozzá, ez az elnöki járgány volt, biztos jobban odafigyeltek hogyha felborul akkor se tudjon felrobbanni egyszerûen.

"A repülõgépes támadásnál több dolgon is fennakadtam... Elõször is... hogy a francba szedett le az a gép egybõl két (asszem) raptort? És eleve... könyörgöm, ez egy katonai repülõgép Washington felett és kiküldenek rá két vadászt (ennyit mi, magyarok küldünk ki a határon áttévedt vérszomjas Cessnák terelgetésére), akik még barátkoznak is vele, hogy miújság... "
Szerintem ez is elég egyértelmû volt, két oldalra egyszerre tüzelt és mindkettõt eltalálta. Az hogy "csak" két gépet küldtek, szerintem egységes protokoll a világon eltévedt gépek kísérésére. Itt inkább az volt fura nekem, hogy késõn vették észre, vagy nagyon fel voltak készülve és minden engedélyük megvolt hogy odáig beengedték õket.

"a világ "legkeresettebb terroristáját", senki nem ismeri fel, még a CIA-nál sem, csak ha fõhõsünk bemondja a nevét. Nincs róla kép, de mégis ott van az "aktájában"..."
Azt a képet abban a pillanatban társították oda, mivel addigra már videókonferenciáztak a terroristával. Ha megfigyeled ugyanaz a ruha a képen mint amiben van a fickó.

"India, Kína és Oroszország szükségállapotot hirdetett a koreai események miatt a sztori szerint. Valaki elmondaná nekem, hogy Indiának mi köze van az egészhez?"
Azért mert Indiának is van atomfegyvere, és körzeten belül van.
tmark14@freemail.hu 2016 júl. 11. - 13:36:25
Neharagudjatok, ha hosszú leszek, de ki kell adnom magamból...
Kezdjük a pozítivumokkal... a színészek rendben vannak, mindenki hozza az elvárhatót, bár azért több szerepben is mást tudtam volna elképzelni. A dumák is akciófilmhez illõek, egész jók. Jó még, hogy a közelharci -nem drága- koreográfiák jók, és jól is vannak bemutatva. Kb. ennyi is, jöhetnek a negativumok: Mi ez az animáció?? Te jó isten, szörnyû... ilyen szinészek, ilyen pénz, és ez a silány 20 éves szint minden kicsit is nagyobb jelenetnél? A másik a sztori... nagyon klisés, nagyon "amerikai" és kiszámítható, ilyen értelemben kicsit unalmas... A harmadik dolog pedig az eszméletlen mennyiségû hülyeség ebben a filmben, amikbõl alább szemezek is párat.

----------------------------SPOILER----------------------------------

A legelején a balesetnél komolyan nem volt pár millió forint(!!!) arra, hogy összetörjenek egy autót, muszáj volt ezt is ilyen ocsmányul meganimálni?
A repülõgépes támadásnál több dolgon is fennakadtam... Elõször is... hogy a francba szedett le az a gép egybõl két (asszem) raptort? És eleve... könyörgöm, ez egy katonai repülõgép Washington felett és kiküldenek rá két vadászt (ennyit mi, magyarok küldünk ki a határon áttévedt vérszomjas Cessnák terelgetésére), akik még barátkoznak is vele, hogy miújság...
A földi támadásnál az amerikai védelem minden tekintetbõl teljesen inkompetens.. kicsit úgyérzem magam, mintha ez egy FPS játék lenne, és easyben én lennék a koreaiakkal. Az amcsik legjobb fegyvere az a szegény kutya volt, meg persze Mr. Spartaaaa. A következõ filmjében bemutathatná a suicid kollégáknak, hogy mi is az a fedezék, vagy nem gépfegyvertûzbe rohanni véletlenszerûen.
Mikor bejutnak a házba, csak nekem tûnt fel, hogy a 3 koreaiból, aki felmegy az emeletre "megtísztítani a területet" kettõnél RPG van? :D És ezek tudtak így behatolni? Nyilván.
Következõ jelenet... fõhõsünk végigcammog a folyosókon, majd a "kameranézegetõs" szobában leszurkál egy ellenséget, aki a KAMERÁKAT NÉZTE EDDIG. Nem tûnt fel neki, hogy éppen jön hozzá valaki legyilkolászni?.. Mondjuk egy kamerában?
Lehet csak a szinkron hibája, de mikor a fõhõs bejelentkezik telefonon, az egyik csávó elmondja, hogy kirúgták mikor meghalt az elnök felesége, erre a nõ leszidja, hogy hanyatkozzon a tényekre, mikor pont azokat sorolta fel.
Nagy ugrás... a világ "legkeresettebb terroristáját", senki nem ismeri fel, még a CIA-nál sem, csak ha fõhõsünk bemondja a nevét. Nincs róla kép, de mégis ott van az "aktájában"...
A felsõvezetés klisés hozzá nem értése szokás szerint megvan... Szerencse, hogy ott van Morgan Freeman és megmondja a tutit.. de a helikopteres támadást miért nem ismétlik meg a légvédelem megszüntetése után?
India, Kína és Oroszország szükségállapotot hirdetett a koreai események miatt a sztori szerint. Valaki elmondaná nekem, hogy Indiának mi köze van az egészhez?
A végét kb. áttekertem, nem igazán tudtam azonosulni semelyik szereplõvel.
------------------------------------Spoiler vége-------------------------------

Végtére is egyszer nézhetõ, de nem egy nagy mû, 6/10 mondjuk.
8/10
Viharsziget 2016 jún. 03. - 00:25:46 8/10
Jó film volt! Egy filmben nem érdemes azon bosszankodni, vagy túl komolyan venni, hogy valóságos e, reális e vagy sem, hiszen csak egy film! Persze beszélni lehet róla, csak ezért ne legyen lehúzva egy film.

SPOILER:

Elég könnyedén bejutottak a terroristák, a valóságban ez nem menne ilyen könnyen. A valóságban egy ember nem tudna elbánni ennyi gonosztevõvel, de nem is kell ezt komolyan venni, hiszen csak egy film!

Ami viszont érdekes, hogy hogyan tudták az elnöki kód nélkül elindítani????? Ezt nem értetem.

Butler története, harca a terroristákkal szemben kicsit lassú volt, egy ilyen épületben talán hamar a bunkerhez kellett volna érnie, de nem ért, hanem a gonoszok jöttek elõ. spoiler vége!

Szóval meglátás szintjén lehet ezekrõl beszélni, de azért nem fogok lehúzni egy filmet, mert nem valóságos ez meg az....
8/10
palikg 2016 máj. 13. - 09:20:15 8/10
Gerard Butler a szuperhõs! Egyedül megmenti Amerikát! Pörgõs film, meg lehet nézni.
8/10.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu