Tamási Áron: Hullámzó vőlegény

Bakancslistához adom
magyar színházi közvetítés, 120 perc, 2009

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Tamási Áron Hullámzó vőlegény című darabja egy festő és iparművész házasságának "meséje". A tehetséges ám szegény Bodrogi vásári portékákat gyárt, hogy megélhetését biztosítsa, ám a darab kezdetekor épp mindenkinek adós - kinek házbérrel, kinek adóval, kinek fuvarbérrel. Hogy valahogy tapra álljon, vonakodva elfogad egy házassági ajánlatot, egy gazdag, de csúnya vénlány pártfogóitól. A házasság azonban nem jön létre, Bodrogi ugyanis a szívére hallgat s a csúnya vénlány szépséges unokahúgát, Bogyót veszi el feleségül, ezáltal visszanyeri a saját tehetségébe vetett hitét is.

A színházi előadást Török Viola rendezte.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
rumci 2012 máj. 13. - 14:47:25
Meg akarok nézni egy marosvásárhelyi színházi közvetítést, erre beraknak egy régi, magyarországi tévéjátékot. Éljen a kiváló szerkesztés!
A Duna World mentségére, az õ mûsorújságukban ez áll:

„21:30 Tamási Áron: Hullámzó võlegény '91
Magyar Tévéfilm
[Korhatáros mûsor] [Mûsorunkat a Teletext 444. oldalán feliratozzuk]
Rendezõ: Tompa Miklós
Operatõr: Füredi Vilmos, Kecskés László, Nagy Géza, Turi Tibor
Szereplõk: Balázs Péter, Farkas Antal, Ferenczy István, Gyenge Árpád, Harsányi Gábor, Horesnyi László, Horkai János, Hûvösvölgyi Ildikó, Járóka Kálmán, Jobba Gabi, Király József, Láng József, Mányai Zsuzsa, Máriáss József, Mende Gabriella, Páger Antal, Uri István
Bodrogi Antal, a tehetséges keramikus, de lehet, hogy szobrásznak is kitûnõ mûvész, fazékgyártással keresi meg kenyerét, ám mind erkölcsi, mind anyagi csõd szélén áll. Gazdag, de öreg menyasszony, vagy pedig egy bájos szegény lány és megújuló mûvészi alkotó munka: errõl szól a nagy író mulatságos népi- filozofikus játéka, melynek vége: inkább szegényen, de önmagához hûségesen kell élni a mûvészeknek s mindenkinek.”
molp64 2012 máj. 12. - 22:46:50
Hát, ebben a darabban, amit most a Duna World ad, ebben bizony játszik Páger, Harsányi, Máriássy, Balázs Péter, Szerencsi Éva. Ergo, ez nem a 2009-es darab!!
frici53 2009 jún. 23. - 20:44:40
Csak zrikálj, csak zrikálj!
Nekem meg meglesz felvételen, be be beee!
10/10
fogtunci 2009 jún. 23. - 20:00:59 10/10
Én tényleg élõben fogom nézni