Tartózkodó érzelem

Bakancslistához adom
Persuasion
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 93 perc, 2007

Értékelés:

114 szavazatból
Szerinted?

Nyolc éve már, hogy Anne Elliot környezetének nyomására elhagyta vőlegényét, amikor Frederick Wentworth újra felbukkan az életében. Hamarosan hirtelen elkapott szempillantások, zavarbaejtő, feszült, várakozással teli pillanatok szemtanúi lehetünk. Vajon felgyúlhat-e még a régi érzelem? Képes lesz-e a már 29 éves Anne ismét magához vonzani a valaha egy hibás döntéssel eltaszított férfit? S hogyan érez az összetört szívű férfi, aki nemcsak ugyanolyan jóképű, mint annak idején, hanem immár kellő vagyonnal is rendelkezik, s akit a környék bájos fiatal lányai egytől egyig meg akarnak hódítani. Jane Austen Meggyőző érvek címen is megjelent regényének filmváltozatában a modern lélekrajz eszközeivel remekül ábrázolja az érzelmek hullámzását remény és kétségbeesés közt.

Stáblista:

Szereplők

Anne Elliot
Frederick Wentworth
Lady Russell
Sir Walter Elliot
Elizabeth Elliot
Mrs. Clay
Harville kapitány
James Benwick

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Dolly17 2020 jún. 03. - 16:45:21 8/10
Egész jó film, de nekem még mindig a Büszkeség és balítélet című 1995-ös sorozat a kedvencem, és Jane Austen legjobb regénye számomra.
Ez a film is hűen követi az eredeti művet jó szereposztással. Ajánlom.
csincsilla72 2018 jún. 14. - 09:27:22 Előzmény albachiara
Anne a történet szerint egy mérsékelten vonzó lány. Azaz minden, csak nem szép. Az írónő megfogalmazása szerint Anne 19 évesen volt szép, 27 éves korára elvirágzott. Vagyis amint lekopott róla a fiatalság hamvas bája, "szódával elmegy" kategória lett. Mindez megspékelve a szerény ruházattal és a György-korabeli borzalmas női frizurával. A színésznő tökéletes választás volt, a könyv alapján sem lehet szebb nőre számítani. Egyszóval: Anne tényleg olyan, mint egy ír mosónő :-)
10/10
Lilko03 2017 márc. 19. - 16:23:18 10/10
Most olvasom a könyvet, ami szerintem nem a legjobb regénye az írónõnek. Szerintem a film - amellett, hogy hûen követi a regényt - kicsit pergõsebb, mint a regény. A kapitányt tényleg egy rendkívül jóképû színésszel játszatják, Anne kevésbé csinos, mint a regény alapján lehetne, ezzel együtt nekem tetszett. Kár, hogy csak az interneten lehet megnézni a filmet, mert már nagyon-nagyon régen adták a tv-ben, pedig jó pár csatornán mennek a BBC-sorozatok, ezt valahogy hanyagolják - méltatlanul.
frenchbullie 2014 aug. 24. - 15:32:16
Üdv! Nos, nem ez a kedvenc romantikus történetem, az tény. Ráadásul a fõszereplõ kisasszony tényleg elég csúnyácska, érthetetlen, mit lát szépnek benne Wentworth kapitány, aki szívtipró külsejû férfiú:-)...
A hölgy védelmében talán csak annyit hoznék fel, hogy sem az akkor divatos hajviselet, sem a ruha nem alkalmas arra, hogy igazán vonzóvá tegye azt, aki viselni kénytelen. Találtam Sally Hawkins-ról a mai ízlés szerint készült fotót, azon azért elég vonzó, még nõi szemmel is:-)
albachiara 2014 jún. 01. - 08:53:59
Bozasztó gyenge feldolgozás, ahhoz képest hogy ez Jane Austen egyik legjobb regénye.
Sokkal igényesebb filmet vártam, a fõszereplõ színésznõ számomra nagyon csúnya volt,igénytelen, ezért hiteltelen volt az egész alakítása, és a szörnyû ruhákkal, frizurával még rátettek egy lapáttal.
A regényben Anne egy visszafogott,szerény, de kellemes megjelenésû, erõs kisugárzású személyiség,akinek tartása van és mindenki kedveli/ szereti környezetében.
Ezzel ellentétben, a filmben a fõszereplõ kb úgy nézett ki, mint egy mosóasszony, nemcsak úgy öltözött, de úgy is viselkedett, gesztusaiban, mimikájában semmi nemeset és vonzót nem lehetett felfedezni.
Macika5 2014 ápr. 12. - 10:46:24
Egyetértek az elõttem szólóval, a könyv alapján szebb és ízlésesebb a kinézete, a szinkron pedig egyértelmûen rossz. Sajnálom, mert csorbul az élmény e miatt...
Ajus 2012 márc. 16. - 17:44:54
Nekem a haja miatt tûnt elhanyagoltnak, olyan volt mintha zsíros lett volna. De amúgy nagyon tetszett a film, és Wentworth kapitány...hmmm :)
brrrrrrrrr 2012 márc. 08. - 11:34:38
Én meg azt gondolom, ha egy film jó adaptációja a könyvnek, akkor nem kell hozzáolvasni a könyvet, h bizonyos infók értelmet nyerjenek.
Mindazonáltal, tudom, h a könyvben (mert valaki leírta korábban, aki OLVASTA) a fõhõsnõ, híres volt kitûnõ öltözködési ízlésérõl.

Attól, h valami nem hivalkodó, még nem kell rondábbnak lennie, mint egy mosonõ ruhájának.

Mit nem lehet ezen érteni? GYP
10/10
sporci15 2012 márc. 08. - 09:24:48 10/10 Előzmény brrrrrrrrr
Szerintem nem volt igenytelen sem a frizurája, sem a ruhája és ha nemcsak a filmet, de a könyvet is olvasta valaki, akkor az tudja, hogy ez az egyszerûseg csak még jobban kiemelte személyiségének nagyságát és ellentétbe állitja az apja és nõvére hiúságával, cicomáival! Jó a film, tetszett, de a könyv az mindig jobb a filmnél! Mindenkinek ajálom elolvasni!
offtopic
brrrrrrrrr 2012 febr. 26. - 23:35:26
A szerénység és az igénytelenség nem egy és ugyanaz.
Abszolút igénytelen volt a csajszi, még a haja is, pedig mindenki más odafigyelt a frizurájára.
offtopic
brrrrrrrrr 2012 febr. 26. - 23:33:37
Számomra, nem azt érzékeltették ezek a gagyi göncök, mintha szerény lenne, hanem mintha apja kifejezetten sajnálná tõle az illõ megjelenést.
brrrrrrrrr 2012 febr. 26. - 23:31:43
Nos, 1. a kisbetû elírás, Austen tényleg hiba, ó úrjézus ezért még a pokol tüzén égek (csupa kisbetûvel, akár n e m e c s e k )
2. Mint korábban elõttem szólók írták, akik a könyvet is olvasták, a könyvben kifejezetten említve van a fõhõsnõ jó ízlése és csinos ruhái.

Szerintem a szerénységét, az összes idióta megnyílvánulásával és erõteljesen makis fejével már rég érzékeltette, nem kellett volna még mosonõruhákba is bugyolálni, ahhoz, h bárki is szerénynek lássa.
offtopic
brrrrrrrrr 2012 febr. 26. - 20:37:49
Persze abszolút kedvencem a BBC sorozatban készült B&B:)
brrrrrrrrr 2012 febr. 26. - 20:36:30 Előzmény Anditos
Na és a futkározás? Hát micsoda neveletlenség...méghogy szerény a fõszereplõnõ..pffff.
brrrrrrrrr 2012 febr. 26. - 20:34:38
A fõszereplõ nõ olyan volt, akár egy kis gnóm, borzasztó ronda, ezen Oroszlán Szonja szinkronizálása sem emelt sokat...nem olvastam a könyvet, de valahogy többet vártam a storytól, remélem majd meg tudok nézni másik feldolgozást is. A ruhái szörnyûek voltak, míg mindenki selyemben feszített, õ folyton valami vászonban. De nem csak az anyaggal volt baj, hanem a színekkel is.
Pár napja néztem meg az Értelem és Érzelem címû szintén jane Austin regényt és hát mit ne mondjak ezerszer jobb volt ennél.
10/10
nuca2831 2011 dec. 29. - 19:32:34 10/10
Nekem nagyon tetszett, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy Austen rajongó, mégis úgy találom ez a film nagyon jól sikerült. Mivel a könyvet nem olvastam, nem tudok hasonlatot tenni, azonban a film engem meggyõzött. Kivételesen szép!
9/10
lark 2011 nov. 28. - 15:58:21 9/10 Előzmény yvon23
A szépség is meg a divat is gusztus dolga. Nekem kifejezetten tetszettek Anne ruhái a többiekéhez képest. Egy percig sem unatkoztam, igaz a könyvet csak ezután fogom elolvasni. Tudom ajánlani az Austen rajongóknak.
Zsozsyka 2011 nov. 06. - 19:50:35
Amikor elõször láttam, nem tetszett. Unalmasnak és idegesítõnek találtam a sztorit. A két fõszereplõ látszólag szereti egymást, mégse képesek összejönni, én pedig utálom a szerencsétlenkedést. De valamilyen furcsa ok miatt megnéztem mégis újra. Második alkalommal pedig már jobbnak találtam, sõt tetszett. Rájöttem, hogy gyönyörû történet. Azóta már nagyon sokszor láttam és az elsõ benyomásom róla teljesen eltûnt!
10/9
mvalcsi2 2011 júl. 29. - 16:41:09 Előzmény yvon23
Kedves Yvon!
Szerintem nagyon jó film.Kissé gyengébb,mint a Büszkeség és balítélet.De másabbak a karakterek.Az pedig,hogy olyan szegényesen volt megjelenítve a fõhõsnõ,az a válaszom,hogyha igazából figyelted a filmet,s értelmezted a karakter tulajdonságait,akkor lejött volna,hogy Anne szerényebb,mint a családtagjai,akik igazi magamutogató angol nemesi sarjakként vannak ábrázolva.Õ volt az a személy,aki mindenféle hátsó gondolat nélkül õszintén tudott beszélni egy köznépbeli barátnõjével is,/Mrs.Smith,aki az iskolatársa volt./Nekem tetszett.Azért is lett ilyen a szereplõk megformálása,mert egy angol regényíró mûvébõl készült filmet néztél,az adott kor erkölcsi nézeteinek megjelenítésében.Megjegyzem,hogy a Büszkeség és balítélet két változatát nézve a Colin Firth fõszereplésével készült film is angolosabb,mint a Keira Knighley-féle,mely könnyedebb,kissé pörgõsebb.Viszont mindkettõ élvezhetõ.
Nekem ezek ellenére is nagyon tetszenek,a Jane Austen regényekbõl készült filmek.
7/10
yvon23 2011 márc. 01. - 12:05:54 7/10
A Büszkeség és balítélet mellet a Meggyõzõ érveket tartom a legjobb Austen-regénynek.
Austen úgy mutatja be Anne-t mint egy szerény, melegszívû, jóízlésû finom hölgyet aki egykor szép lány volt. A filmbeli hõsnõre csupán az elsõ 2 tulajdonság vonatkozik. A színésznõ idõnként úgy volt felöltözve mint egy ágrólszakadt. Nem értettem miért õ viselte a legcsúnyább ruhákat.
Nekem nem igazán tetszett ez a feldolgozás, jobbra számítottam.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu