Tarzan legendája

Bakancslistához adom
The Legend of Tarzan
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 110 perc, 2016

Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

John Clayton (Alexander Skarsgard) jól öltözött és jól nevelt úriember, a viktoriánus Anglia átlagos polgára. De csak egy évtizede. Éppen amikor már minden jó akarója azt hinné, hogy a benne lapuló vadember végleg eltűnt, hírét veszi, hogy egykori otthonában, Kongóban gonosz dolgok zajlanak. Egy bánya új területeket foglal, nem ismer kíméletet, és már az ő régi barátait is veszélyezteti.
A férfi odautazik, és kénytelen harcba szállni a civilizáció pusztító erejével. És miközben minden eszközt bevet, hogy megállítsa a fehér ember terjeszkedését, saját maga is visszaváltozik azzá, akinek született, és aki titokban mindig is volt. Ahogy a ruha lefoszlik róla, ismét ő lesz a dzsungel ura, a vadon szövetségese, a legyőzhetetlen Tarzan.
Bemutató dátuma: 2016. június 30. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Kara_kán jún. 30. 12:28:57 1/10 Előzmény szingh
Minden szavad hazugság!
7/10
sexykex jún. 14. 07:25:29 7/10
A Potter fiúval ellentétben, akit már túl későn találtak ki, Tarzan életem részévé vált. Elképzelhető, hogy ezt a 2016-os filmet most láttam először, de nem lett rosszabb a többinél.
Brother Wolf 2019 aug. 20. - 21:54:25
Ez a filmnek aligha nevezhető izé rakás szar.
3/10
Warthog82 2019 márc. 09. - 16:32:20 3/10
Ez nagyon nem sikerült.Egyedül Waltz mutatott egy kis szinészetet.Margot Robie vagy 25 ször elmondja-kiabálja benne hogy "John". A főhösről meg inkább szót se ejtsünk.A többi dologba bele sem megyek.A lényeg:11 és fél éven felülieknek nem ajánlott!!!!
8/10
John Falcon 2018 dec. 25. - 21:02:02 8/10
Köszönöm a kommentedet!
Természetesen nem lenne egyforma a pontszám. A régi Tarzan filmek ma jóval alacsonyabb pontszámot kapnának, a hangsúly azon van, hogy ma. A kigyúrt úszóbajnok számára írt filmeknek egyébként szinte semmi köze nincs a könyvekhez, amelyek - emlékeim szerint - ma is megállnák a helyüket ifjúsági kalandregényként.
5/10
offtopic
szingh 2018 dec. 25. - 19:26:17 5/10 Előzmény Kara_kán
Minden szavad tévedés, vagy csúsztatás. Nem is értem, hogy egy fikció, egy kalandfilm kapcsán hogyan is jött elő ez az álszent kereszténymosdatás. De ha már előjött: A mesénk egyértelműen az ipari forradalom utáni időszakba van pozicionálva. A korszak, mármint az ipari forradalom időszakának legnagyobb rabszolgakereskedői a franciák, a britek és a portugálok. A portugálok római katolikusok. Csak ők kb. 6 millió (mások szerint 10 millió) embert hurcoltak Dél-Amerikába, kiknek kb. 20%-a soha nem ért oda. Ezt ma holokausztnak neveznénk. Tanulj inkább, az segít!
8/10
John Falcon 2018 nov. 03. - 11:49:41 8/10
Miért nem lehet egy filmet önmagában értékelni?! Miért kell más filmekkel, könyvekkel összehasonlítgatni és azokhoz képest mindig rosszabbnak tartani, fikázni?!
Én láttam az összes Tarzan feldolgozást, és eredetiben olvastam mind az öt könyvet.
Jócskán túl vagyok a hetvenen így mindent a maga idejében olvastam, láttam. Ma már nem nézném meg a régi filmeket, és nem olvasnám újra a könyveket sem.
Szóval: ez a film nekem önmagában - mint kalandfilm - tetszett. A történet is, a színészek is.
1/10
Kara_kán 2018 nov. 01. - 20:58:22 1/10
Ez aljasság...
A legnegatívabb, leggátlástalanabb és pénzsóvárabb figura rózsafüzért morzsol a markában. Na, ne mondd, te forgatókönyvíró, meg rendező meg minden!
A Kelet-Indiai Társaságok és az Afrikában koslató fickók nem rózsafüzért morzsolgattak, mert nem is voltak keresztények. A keleti és északi végeken a rabszolgavadászok muszlimok, a nyugati végeken a római pápát megtagadó anglikánok vadásztak rabszolgákra. Mellesleg, a pápa meg is tiltotta a rabszolgatartást, a szerzetesek írni-olvasni tanították a bennszülötteket, ők vitték a kórházakat stb.
Miért kell meghamisítani a történelmet minden mostani Hollywood-i filmben, mi ez a gaz propaganda?
olahmiki1959 2018 okt. 31. - 17:23:43
A Cristopher Lambert-féle Tarzan feldolgozás magasan a legjobb az összes közül..
2/10
pizsamacsiga 2018 okt. 29. - 15:22:26 2/10
Ez egy stúdióban felvett borzadály! Azt hozzá kell tennem, hogy eddig csak a Disney-féle rajzfilmet láttam, és mivel ez is Disney, az meg ugye most éli a "nagy sikerű rajzfilmeket ültessünk át élőszereplőssé" korszakát, így nyilvánvalóan valami hasonló sztorit vártam, még ha tudtam is, hogy nem azt dolgozza fel, hanem már a civilizált világban élő Tarzanról szól, aki visszatér a dzsungelbe. Ennek ellenére, már a film legelején abban kételkedtem, vajon jó filmet kezdtem-e el nézni... Számomra eszméletlen unalmas volt, már az első 10 percben untam, és később is csak azt vártam, hogy végre vége legyen. Néhol úgy éreztem, mintha komplett részleteket vágtak volna ki, mert egyszer csak snitt, vágás, aztán nem értettem, hogy jutottunk el a következő jelenetig, pedig HBO-n néztem, tehát nem a csatorna vágta meg. Ami a látványt illeti, CGI az egész, abból sem a legjobb, látszik is rajta, hogy stúdióban vették fel az egészet. Voltak benne jó részek, amik tetszettek, de inkább csak a vége felé, ezért is adok rá 2/10 pontot. Az biztos, hogy önszántamból többet nem nézem meg.
Kriszta8004 2018 szept. 21. - 22:49:42
Szerintem nézhető volt. Fantázia, kalandfilmnek egész jó. Igaz néhány jelenet kicsit unalmas volt számomra. Valahogy kicsit többet vártam egy sokszor feldolgozott témájú filmtől!
szookedorina 2018 jún. 30. - 11:12:52 Előzmény szookedorina
tőke
szookedorina 2018 jún. 30. - 11:08:30 Előzmény Mozila
"realitás"
Hogyan köt szövetséget a szőlőtöke és a nyírfa?
szookedorina 2018 jún. 30. - 10:54:58
soiler
Úgy kezdődik, hogy a bennszülött tökéletesen beszéli az angolt.
7/10
Mozila 2018 febr. 17. - 16:40:27 7/10
Valóban annyi realitás van benne,mint a pókemberben,de fantasy filmnek nem rossz.A szavazatok átlagával értek egyet.Családi filmek vad,de az állatviadalok az elõzõ Tarzan filmeket sem sorolták ide.
1/10
HarleyQuinn 2017 ápr. 07. - 17:10:52 1/10
Ezt a filmet nem gondolták át... vagy nem gondolták komolyan. Ha több vér lett volna benne, elment volna Tarantino-filmnek is, annyira ostoba, összefüggéstelen és hatásvadász volt az egész. Mint valami paródia, csak humor nélkül.
A svéd Tarzan a pszichés görcseivel kifejezetten irritáló volt, semmiféle kötõdést nem lehetett érezni közte és a dzsungel meg az állatok között, inkább csak egy frusztrált, mérges pasit láttunk, aki már régen szexelt egy jót.
Jane meg a megtestesült álfeminista hisztérika, egyik pillanatban vad, erõs és jól megmondja a magáét a férfiaknak, a következõben meg már könnyes szemmel várja, hogy vadember férje megmentse és a karjába borulhasson. Roppant erõs személyiséget próbáltak kreálni neki, de mégis totál semmilyen lett. Semmi olyan tulajdonság, ami kicsit is szimpatikus lenne vagy megragadná az embert. Nála sem lehetett kicsit sem átérezni, hogy mennyire megszerette a dzsungelt és a bennszülötteket. Még ha színészt játszott volna, aki épp eljátssza, hogy színészkedik, még az sem lett volna hihetõ. Persze nem is vártam tõle sokat, az Öngyilkos osztag után.
Külsõre sem passzolt egyikük sem a szerepbe, Tarzan a szõke hajával, a görcsösen összehúzott szemöldökével, az Alien-szerû ízelt hasizmával, Jane meg a feltöltött szájával meg a sablon szépségkirálynõ arcával... hát azért na, ennél kicsit karakteresebb színészeket is kereshettek volna. Vagy legalább tehetségeseket.
A legnevetségesebbek mégis a CGI vérgorillák voltak, már azt hittem, hogy a Majmok bolygója 120. részét nézem. Gorillát csak nyomokban tartalmaztak, liánon repkedtek, közben halálosan agresszívek voltak, de ennél több nem derült ki. Se a Tarzannal való kapcsolatuk, se az, hogy mik egyáltalán, semmi. Csak hogy nagyon mérges, verekedõs, csúnya mutáns gorillák. Ok.
A visszaemlékezéseknek szintén semmi értelme nem volt, abból se derült ki semmi, talán az egyetlen valamennyire lényeges info az volt, hogy svéd Tarzan kinyírta a törzsfõnök fiát. Amit amúgy el is mondtak, szóval felesleges volt az a 10 perc flashback.
Érdekes elem volt Samuel L. Jackson szuperpoénos és szuperindokolatlan karaktere, miközben a filmben senki és semmi más nem volt vicces egy másodpercig sem. Mondjuk annyira õ sem. De gondolom kellett egy kis könnyedség a sok mérges tekintet és gyilkosság közé.
A verekedõs jelenetek pofátlanul irreálisra sikeredtek, nyilván Tarzan erõsebb, mint az átlagember, de azért 30 katonát nem fog fél kézzel szétcsapni, és senkit nem fog úgy hasbarúgni, hogy átrepül a vonaton. A 3 mázsás vérgorillát meg pláne nem fogja legyûrni.
Az elejétõl a végéig minden mozzanat teljesen kiszámítható volt, gyakorilatilag bárki megírhatta volna a forgatókönyvet. Ezért kár volt. De szódával elmenne, ha nem CGI lenne a film háromnegyede. Ez már az igénytelenség csúcsa.
Se a mindent elsöprõ romantika, sem a csodás happy end, sem a drámai akciójelenetek nem sikerültek meggyõzõre. Legalább a látvány lett volna csodaszép, ha már Afrika, de még az se jött össze... Talán velem van a baj, de semmilyen érzelmet nem váltott ki belõlem. Csak csodálkozást, hogy ezt most miért kellett. De végülis bevételt biztos hozott, a többi meg úgysem fontos a készítõknek.
Jófejségbõl adnék rá mondjuk 3 pontot, de 1-et adok, mert a 6,3-as összpontszámot nem érdemli meg.
10/10
bastet_001 2016 dec. 26. - 16:28:16 10/10
Jó film, pont azért mert különbözik más Tarzan filmektõl.
Jagerus 2016 nov. 26. - 21:19:10
Gyenge. Azért maradhattak volna egy kicsit a realitások talaján. Ha egy kb. 100 kg-os tarzan nekirepül egy 250 kg-os gorillának akkor nem fognak mindketten ugyanazzal a sebességgel tovább repülni. Valószínûbb, hogy felkenõdik rá. Amúgy a gorillák mióta lengnek a liánokon? Pókembernek meg lenne mit tanulnia Tarzantól.
mushi 2016 nov. 20. - 19:05:08
Õszintén szólva fogalmam sincs, mire gondolok a film kapcsán. Hogy éreztem magam közben? Legtöbbször untam, de volt egy-egy jelenet, ami visszahozott annyira, hogy végignézzem. De sok az üresjárat, amikor jönnek-mennek, a párbeszédek üresek, nincs semmi cselekmény. Jane mint harcos dzsungelasszony nekem fura volt, de alapjában véve, ha belegondolunk, jó elgondolás. Továbbgondolták az alapötletet, hogy mit kezdene egy olyan nõ, aki beleszeret egy civilizálatlan emberbe. Bár ez a "Tarzan visszajönni dzsungel. Harcol ellenség. Találkozik sok barát." dolog kicsit erõltetett és nevetséges....
Tehát aki akar, vágjon bele, aki nem, nem. Nekem kb 5-6 pont lenne.
k11zoltan 2016 nov. 20. - 01:35:23
Unalomba elmegy.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu