Taták a tutiban

Bakancslistához adom
Forget About It
amerikai vígjáték, 88 perc, 2006

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Sam (Burt Reynolds), Carl (Robert Loggia) és Eddie (Charles Durning), a három háborús veterán az egykori Las Vegas-i táncosnő, Christine DeLee (Raquel Welch) kegyeiért versengenek nap mint nap, igaz, az utóbbi időben már járókával és műfogsorral vívják ádáz harcukat. Egy véletlen folytán a sivatagban készpénzzel teli bőröndöt találnak elásva. Azt hiszik, végre belenyúltak a tutiba, csakhogy a pénz a maffiáé, és az élemedett agglegények lelkes költekezése nem kerüli el sem a gengszterek, sem az FBI figyelmét.

Stáblista:

Szereplők

Sam LeFleur
Carl Campobasso
Eddie O'Brien
Christine DeLee
Anthony Amato
Michelle Winchester

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
:): 2020 máj. 05. - 20:06:03 6/10
Szerintem is erős közepes, mert alapban élvezetesen szórakoztató lenne (pl. a laza főszereplő maffiózó), de sorra zökkentenek ki a szórakozásból zavaró benyomások: az olcsó tévéfilmes-videokamerás jelleg, a taták sokszor hiteltelen viselkedése (vagy pl. egy nagyon nem eltalált szinkronhang, amit inkább átpörgetnék - de ez nem a filmkészítők hibája). Így a vége előtt feladtam.
Hatnull 2010 2014 febr. 07. - 21:09:33 Előzmény Flóra_kisasszony
Óriási! :) A fordítók fullban nyomják a kretént!
6/10
Rahar 2011 júl. 03. - 16:20:33 6/10
A filmet jó alaptörténet, kevésbé fordulatos, izgalmas, érdekes és humoros cselekményvezetés, átlagos színészi munka és képi megvalósítás, valamint kifejezetten jó szinkron jellemzi.
***SPOILER***
A cselekményvezetésben a következõ problémákat találtam:
1. A maffia tagjai általában gyanakvó természetûek, nagy valószínûséggel feltûnt volna nekik, hogy a rablás során teljesen értelmetlenül ott marad az egyik emberük.
2. Ha valaki sok pénzt dug el és nem retardált hülye gyerek, akkor nem ássa el egy egyszerû kofferben a pénzt. Én eleve jól zárható táskába tenném. Mert ha valaki mégis megtalálja, egybõl ne tudja csak úgy kinyitni.
2. Pénz elrejtésénél különösen fontos a körültekintés, a koffer markolata kilátszik a földbõl? Ez annyira, de annyira primitív megoldás.
3. Nem tudom ki, hogy oldaná meg a pénz elrejtését, de én ha egyáltalán földbe ásnám, akkor nem egy számomra ismeretlen, feltérképezetlen területen tenném, mivel ki tudja, hogy mi fog a közeljövõben történni azon a helyen, például építkezés, kábelfektetés, aranyásás vagy a sivatagban akár még hullaásás. Alapvetõen sokkal biztonságosabb eleve magánterületen elásni, mivel akkor az elõbb felsorolt lehetõségek nagy részét ki lehet zárni.
4. Ki az az ember, aki dimbes-dombos bozótos területen golfozik? Csak lehetett volna találni ezen sportolásra jobb paraméterû ingyenes területet.
5. A Las Vegas-ban dolgozott, volt táncosnõ viselkedése is igencsak gyanús, de a sok birka egyáltalán nem vett észre belõle semmit.
Nekem alapvetõen az a nagy bajom ezzel a filmmel, hogy a forgatókönyv írónak sokkal jobb ötlettel kellett volna elõállnia, hogy a taták hogyan találják meg a pénzt. A film végi lövöldözõs akció annyira igénytelenre sikerült, hogy elõször arra gondoltam, hogy paródia, de még annak is silány. A film többi része nagyrészt megfelelõ. Ha ezt jobban megoldották volna és sokkal több vicces szituáció és poén lenne a filmben, akkor ez egy kifejezetten jó alkotás lenne, így legfeljebb erõs közepes. 10 pontból 6 pontra értékeltem. Kár érte.
***SPOILER VÉGE***
rockerzsolti82 2011 márc. 20. - 23:07:54
Csatlakozom az elõttem szólóhoz :D
Flóra_kisasszony 2011 márc. 20. - 19:54:21
Taták a tutiban :D :D :D Ezek a magyar címek mindig alul tudják múlni önmagukat :D