Távol és mégis közel

Bakancslistához adom
In weiter Ferne, so nah!
16 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 140 perc, 1993

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Cassiel, a "könnyek angyala", partnernőjével, Raphaélával, a mai Berlinben tevékenykedik. Egy szép napon Cassiel feladja a halhatatlanságot, és emberré változik, hogy megmentse egy kislány életét. Megpróbál hétköznapi életet élni barátja, Damiel segítségével, aki időközben feleségül vette szerelmét, Mariont. Úgy tűnik, jó élet virrad Cassielre, amikor megismeri a gazdag Tony Bakert. Nemsokára azonban rájön, hogy egy fegyverkereskedő segítője lett. Egyetlen kiút marad számára...
Forgalmazó: Magyar Filmintézet

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Cannes-i fesztivál

  1993
  Zsűri Nagydíja: Wim Wenders
 • Golden Globe-díj

  1994
  Legjobb betétdal jelölés
 • Cannes-i fesztivál

  1993
  Arany Pálma jelölés: Wim Wenders

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
gregga 2016 dec. 22. - 18:18:05 5/10
Bár az elsõ filmet sem tartom zseniálisnak, de mindenképpen érdekes. Ebben is vannak jó ötletek, jó jelenetek, de sok hibája is van, s a vége teljesen zagyva. Ha valakinek sok ideje van, és nem bosszantják a logikátlan események, azért érdemes megnézni. Falk kiállításán remek a színes párbeszéd.
10/10
Meril 2016 aug. 27. - 14:59:47 10/10
Valóban ennek már teljesen más az atmoszférája mint az elsõ résznek. DE megvan a maga értéke ugyanúgy. Sokkal befogadhatóbb, több az esemény, mint az elsõ részben. Az elsõ részben rengeteg monológot hallhattunk és mellé jöttek a képek, hangulatok, ami nem biztos , hogy abban a formában befogadhatóvá vált bárki számára. Sajnos sokan unalmasnak régimódinak érzik az ilyen filmeket, mert a felszínre, zajos cselekményekre fókuszálnak. Ami nem baj, majd talán egyszer. Mert hát szerintem kötelezõ alkotások az elsõ részel együtt. Most találtam egy "új" Wim Wenders rendezést kíváncsi leszek rá.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu