Te meg én és minden ismerősünk

Bakancslistához adom
Me And You And Everyone We Know
amerikai-angol vígjáték, 91 perc, 2005

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

A rendezőnő maga alakítja Christine Jespersont, a feltörekvő művészt, aki akadozó karrierje ápolása mellett öregeket szállít taxijával. Fennmaradó idejében kétségbeesetten próbálja felhívni magára a művészvilág és Richard Swersey (John Hawkes) figyelmét, akiben a nagy remények kis önbecsüléssel párosulnak. A nemrég facérrá vált cipőbolti eladó két fia is váratlan kapcsolatokba gabalyodik: a hétéves Robby női szíveket ápol az interneten, míg a tizennégy éves Peter közömbösen szemléli a szomszéd lányok szexuális játékait.

Miranda July, multimédia-performer és zenész éleslátó és rendkívül szórakoztató filmet készített olyan magányos emberekről, akik megpróbálnak kapcsolatot teremteni környezetükkel. Azokat a külső és belső gátakat mutatja meg, amik magányos, modern világunkban gyakran meghiúsítják az egymással való kapcsolatteremtést. July szerint "a történet elérhetetlen vágyakat tápláló gyerekekről és felnőttekről szól, akik olyan korban élnek, mikor a felnőtté válás digitális folyamat és a valóság esztétikai döntésünk függvénye". A Miranda July korábbi műveiben felvetett témák folytatásának tekinthető Te meg én és minden ismerősünk leleplezi az emberek titkolt érzéseit, vágyait és motivációit. Az eredmény egy gyönyörű, egyedi film, amely észrevétlenül ejti rabul az ember szívét.

Stáblista:

Szereplők

Christine Jesperson
Richard Swersey
Nancy Herrington
Peter Swersey
Robby Swersey

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
trudy 2017 szept. 11. - 23:03:28
Megnézhetõ film, mert a karakterek pont annyira hétköznapiak, hogy lehet velük azonosulni, viszont pont annyira furák, hogy fenntartja a nézõben a kiváncsiságot. A film felénél még azt hittem, hogy itt egy pesszimista, kissé feminista mondanivalót kapunk majd, hogy minden férfi, még a látszólag szentimentálisak is, gyakorlatiasak és egysikúan nézik az életet és épp ezért a kicsit különc nõk sosem fognak megértést találni, de igazából nem erre futott ki a sztori, hanem igazából... semmire. Nem igazán tudom, hogy hol veszett el az a kis plusz, amitõl akár egy maradandó élmény is lehetett volna a film, mert a karakterek egészen jól kidolgozottak, a téma örökzöld, vannak benne a mainstreamtõl eltérõ, mûvészieskedõ, de nem túl elvont szálak, szóval egy egész jó kis amerikai indie film lehetett volna. Talán a fõszereplõnõvel lehetett a baj, mert érett nõ létére túlságosan álmodozó és bugyuta módon viselkedik, és ezzel elég nehéz szimpatizálni. Hasonló mûfajban, amit nemrégi láttam és jobban tetszett, az a Garden State cimû film.
6/10
kritiza 2013 máj. 04. - 19:08:40 6/10
Alapvetõen szeretem az ilyen típusú filmeket, meg az ilyen kattant karaktereket, és fura jeleneteket. Csak sajnos azt is, ha valami értelem is kerül bele, összeáll, kifut valahova. Ez nem annyira volt meg. Ezért csak 6/10-et tudok neki adni.
Roby, a kisfiú imádnivaló benne.
10/10
an0nymus 2009 jan. 11. - 17:22:15 10/10
nekem nagyon tetszett nagyon megfogott a törtenet.. ez nem unalmas film.. csak az ember lehet unalmas aki nezi .. azok üres emberek akiknek nem teccik.es az üresseg az unalmas.. ... sötet vak es süket aki nem erti a film lenyeget mondanivalojat..
10/10
Night Gardener 2008 máj. 24. - 11:22:20 10/10
Nekem is nagyon tetszett a film.

Megszereztem DVD-n UK-ból és USA-ból a 2-es illetve 1-es régiós változatot. Vannak rajta törölt jelenetek, 30 perces interjú, blah-blah.

Nagyon sajnálom, hogy itthon még nem jelent meg DVD-n. Sokkal nagyobb réteghez eljuthatna. Magyar vonatkozás nincs a fent említett két változaton, de aki tud angolul annak nem jelent akadályt ha eredeti nyelven nézi meg. HBO 2-n mikor néztem, én át is kapcsoltam az eredeti angol hangra és abszolút nem volt bonyolult a nyelvezete.
10/10
batman16 2008 jan. 16. - 19:22:41 10/10
Hát van aki csak ezt látja a filmben.
answ 2007 nov. 24. - 00:34:50
Hát ez zseniális volt :)

Egy felbecsülhetetlen mûvészi értékkel rendelkezõ film is lehetett volna, de nem volt az. Végig vártam, hogy majdcsak történni fog valami érdekes, összefonódnak a szálak és kijön a hatalmas végkifejlet. Hiába.

Ezért kár volt a filmet elkészíteni.

Barátnõm azt mondja, hogy szerinte a film csak azért tartalmaz abszurd jeleneteket és jellemeket, hogy felhívja magára a figyelmet, de többet nem tud nyújtani (pl. két tini orálisan kielégít egy fiút, hogy megtudják melyikük csinálja jobban).

Mit mondjak még?
Fél 1 van és én ezért fennmaradtam, ilyenkor egy kicsit átverve érzem magam.
Kikikeee 2007 okt. 13. - 16:01:51
Életem eddigi legunalmasabb filme... voltak jó jelenetei, pl a kisfiú netes randija, de annyira nem fogott meg... Tartalma nincs...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu