Film

Tegnap éjjel /Last Night/

magyarul beszélő, amerikai-francia romantikus dráma, 93 perc, 2010 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

207 szavazatból
Szerinted?
Míg a vágy el nem választ.
A 'Tegnap éjjel' egy érzelmileg erőteljes romantikus film a bizalomról, a vágyról, a megcsalásról, a modern szerelemről és házasságról. A film a hűség "szürkezónáiról" is szól: az egy óvatlan pillanatban meghozott döntéseknek lehetnek visszavonhatatlan következményei. Az alkotás főszereplője egy fiatal, elbűvölő és jómódú New York-i pár, akik ugyanazon éjjel esnek kísértésbe. Tökéletesnek tűnő kapcsolatuk meghatározó próba előtt áll, és olyan döntéseket kell meghozniuk, melyekre egyikük sem számított, amikor csupán egy éjjelre különválnak. A férj, Michael üzleti útra indul vonzó kolléganőjével, Lauraval, miközben felesége, Joanna összefut egy régi szerelmével. A csábítás ereje mindkettejüknél hatalmas: egyetlen, fülledt erotikával eltöltött éjszaka, amire sohasem jöhet rá a másik fél. Egyetlen kérdésen múlik minden: mégpedig hogy sikerül-e elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel.

Bemutató dátuma: 2012. május 24. (Forgalmazó: PARLUX Entertainment)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2016. február 8. 00:34
én is azok közé tartozom, akiknek tetszett.
bírom az olyan filmeket, amelyeknek olyan szuggesztív hangulata van, hogy egyszerűen magukkal rántanak a történetbe, és ez a film is ilyen. bár, azt hiszem, a fantasztikus zene nélkül nem lett volna ennyire hatással rám. kiemelném a képi megvalósítást is, gyönyörű képek vannak benne, jól van fényképezve, olyan puha és idillikus.
nagyon melankolikus film, szép, lassú, de mégsem vontatott. igaz, konkrét cselekmény nincs sok benne, de a szereplők lelkében annál inkább lezajlik rengeteg dolog, és nagyon jól hozza a film azt a sok bizonytalanságot, fellángolást, kételyt, pulzálást, nyugtalanságot, ami egy ilyen szituációban mindannyiunkban lejátszódik. modorosnak is tűnhet a film, talán főleg az érzelem dús zene miatt, azonban a színészek játéka nagyon életszerű-életszagú, tényleg úgy éreztem, hogy mindez velem történik.
mondjuk csak keira knightley és guillaume canet duóját éreztem elég erősnek. köztük tényleg lehetett látni az igazi vonzalmat, lehetett érezni a "kémiát". keira gyönyörű, guillaume canet meg iszonyat szexi a franciás sármjával. én őt válaszottam volna....

2015. július 24. 15:51
Nem annyira jó, mint a Közelebb de egynek elmegy.

***MODERÁLVA***

2015. július 9. 09:33
A téma mindennapos, ez a feldolgozás átlag fölött van. A házasság "intézményét" pedig (ez ma divatos téma) valóban érdemes alaposan felülvizsgálni: ez a film nekem jelentős mértékben erről szól. Keira Knightley állandó vibrálása, zaklatott, olykor némi itókával rásegítő pulzálása és a figurához pompásan passzoló, szinte végig szóló, JÓ értelemben véve idegesítő zongorazene kiemeli a filmet a szokásos, sztereotip, de életünkben mindig, mindenütt a levegőben lévő megcsalja? nem csalja meg? ki kivel mit csinál? ki kivel marad? válnak? nem válnak? kérdések köréből.

Összes hozzászólás