Tegnap éjjel

Bakancslistához adom
Last Night
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-francia romantikus dráma, 93 perc, 2010

Értékelés:

254 szavazatból
Szerinted?

Míg a vágy el nem választ.
A 'Tegnap éjjel' egy érzelmileg erőteljes romantikus film a bizalomról, a vágyról, a megcsalásról, a modern szerelemről és házasságról. A film a hűség "szürkezónáiról" is szól: az egy óvatlan pillanatban meghozott döntéseknek lehetnek visszavonhatatlan következményei. Az alkotás főszereplője egy fiatal, elbűvölő és jómódú New York-i pár, akik ugyanazon éjjel esnek kísértésbe. Tökéletesnek tűnő kapcsolatuk meghatározó próba előtt áll, és olyan döntéseket kell meghozniuk, melyekre egyikük sem számított, amikor csupán egy éjjelre különválnak. A férj, Michael üzleti útra indul vonzó kolléganőjével, Lauraval, miközben felesége, Joanna összefut egy régi szerelmével. A csábítás ereje mindkettejüknél hatalmas: egyetlen, fülledt erotikával eltöltött éjszaka, amire sohasem jöhet rá a másik fél. Egyetlen kérdésen múlik minden: mégpedig hogy sikerül-e elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel.
Bemutató dátuma: 2012. május 24. Forgalmazó: PARLUX Entertainment

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
The Cortez máj. 06. 22:51:43 3/10
New Yorkban játszódó, félig francia, 4 főszereplős, félrebaszós-félresmárolós házassági dráma. A sztorivezetés kegyetlenül vontatott, a jelenetek pedig csendesek, egyben halálosan unalmasak. A totálisan érdektelen karakterek végig a vágyaikkal + egymással küszködnek, ám ezzel semmiféle feszültséget nem tudnak teremteni. A színészi játék tökéletesen passzol ehhez a szenvedéshez, mivel 4-ből 3-an erőtlen, enervált színvonalon mozognak, míg Keira Knightley látványosan kilóg a sorból, mert simán csak borzasztóan szarul adja elő magát. Mindezekkel együtt egy gyenge közepest lazán megérdemelne a film, ám az alkotók a fináléban pofátlanul sztereotip módon kezdik el ábrázolni a nemeket, így még csak azt sem lehet mondani, hogy ha mást már nem, legalább pozitív üzenetet tartalmaz.
3/10
Révész István 2023 szept. 08. - 22:15:05 3/10
Hulla unalmas. A történet nyúlik mint a rétestészta. Megdugjam, ne dugjam meg? Lefeküdjek vele, vagy ne? Váhhhh... :(
10/10
Alesanna 2023 ápr. 16. - 07:59:25 10/10
Elgondolkodtató a film...különösen, hogy valós problémát taglal, mégpedig a hűséget. Szerintem nincs olyan hosszabb házasság, vagy kapcsolat, amiben ne bukkanna fel a kísértés. Ilyenkor az ember mérlegel, hogy megéri-e, mit veszíthet és mit nyerhet, a lelkiismeretével hogy számol el...de lehet olyan is hogy bár tudja hogy nem szabad, mégis egész életében bánná ha elszalasztaná a kínálkozó lehetőséget. Én leginkább a Joanna és Alex párossal tudok azonosulni, a másik párossal nem...abban tisztán a testiség dominál és nincs benne lélek, érzelem. Alex és Joanna egy érzelmileg lezáratlan régi kapcsolódásban voltak a múltban és most véletlenül találkoznak. Előtörnek a régi érzelmek, vágyak...bár egyértelmű, hogy még mindig szeretik egymást, de a lány számára a bizalom sajnos elveszett a korábbi kapcsolatuk miatt. Az egész este egy vívódás részéről, a szív és az elme harca. A szív azt súgja tedd meg, az ész azt hogy ne...Nagyon nehéz a döntés és egyben fájdalmas is. Szerintem fantasztikusan megírt, eljátszott és hiteles alkotás. Csak ajánlani tudom.
winkleri 2023 márc. 17. - 15:31:45
A csaj nagyon yó. Márcsak ezér tis megnézem.
10/10
Orpheus100 2022 febr. 19. - 09:54:47 10/10
Amúgy a film nagy kedvencem. Kinek ne volnának hasonló múltbéli kapcsolatai? Aki azt mondja, nincsenek, kicsit füllent magának. Amikor pedig elgondolkodunk, hogy vajon mi lett volna, ha....
Roppantul meg tudunk ijedni. Pedig igazán nincs miért. Az egész élet mérlegelések sora. És ha e mérlegen a jelen kapcsolat könnyűnek találtatik, na akkor kell megijedni.
A film nagyon jó. Keirának pedig nagyon jól áll a szerep. Mindenképpen ajánlott megnézésre. Ja, és elgondolkodásra.
10/10
Orpheus100 2022 febr. 19. - 09:23:32 10/10 Előzmény janikviktor
Figyelem, válasz egy spoilerre, mely így maga is spoiler lehet.
Én ezt az ominózus mondatot úgy értelmezem, hogy azon az éjszakán két aktus történt. Ez viszont csak úgy történhetett, ha a megcsalás eredményeként bekövetkező orgazmus után rendre általában azonnal bekapcsoló bűntudat nem kapcsol be. Ha bekapcsolt volna, nincs második aktus, mert a megcsalás okozta bűntudat talán még fizikailag is képtelenné tette volna, hogy megtörténjen. Tehát a férfi által tett kijelentés egyértelműen sántít, vagy ha így jobb, nettó hazugság, egyfajta önfelmentés.
wolfat 2021 júl. 12. - 19:08:19
Két szálon fut az egy éjszaka során végbemenő cselekmény: Joanna (Keira Knigthly) összetalálkozik a régi szerelmével, miközben az üzleti úton tartózkodó férjét, Michaelt (Sam Worthington) elcsábítja a vonzó kolléganője (Eva Mendes). Jó ideig úgy tűnik, egymással egyenrangú felek „játékáról” van szó, a végére egyre inkább kiderül, hogy mind a két esetben a női szereplők akarata szerint történnek az események, vagyis úgy, ahogy többnyire a való életben is -, mindez kiváló szereplőkkel, nagyon profi módon megjelenítve. Vannak egyéb jelentésrétegei is a filmnek, én ezt értékeltem benne leginkább.
1/10
Szegényanyád 2021 jan. 01. - 20:41:36 1/10
Egy utálatos, unalmas, gagyi, érzelmi és szexuális nyüglődés.
8/10
InteriorLulu 2018 máj. 15. - 10:21:54 8/10
"Sose leszel képes felülírni a férjével töltött éveket. És amint megpróbálod - ennek annyi."
Alex kiadója figyelmezteti így a férfit, és ez talán a filmben elhangzó legbölcsebb és legtalálóbb gondolat...
Nagyon jó film Knightley kimagasló alakításával.
Laurafilmblog 2015 júl. 24. - 15:51:34
Nem annyira jó, mint a Közelebb de egynek elmegy.

***MODERÁLVA***
8/10
Edmond Dantes 2015 júl. 09. - 09:33:28 8/10
A téma mindennapos, ez a feldolgozás átlag fölött van. A házasság "intézményét" pedig (ez ma divatos téma) valóban érdemes alaposan felülvizsgálni: ez a film nekem jelentõs mértékben errõl szól. Keira Knightley állandó vibrálása, zaklatott, olykor némi itókával rásegítõ pulzálása és a figurához pompásan passzoló, szinte végig szóló, JÓ értelemben véve idegesítõ zongorazene kiemeli a filmet a szokásos, sztereotip, de életünkben mindig, mindenütt a levegõben lévõ megcsalja? nem csalja meg? ki kivel mit csinál? ki kivel marad? válnak? nem válnak? kérdések körébõl.
Gipsz__Jakab 2015 jún. 01. - 22:53:52
1. Keira játszott a legjobban,
Biztos, ha te mondod!

2. Biztos meglesz a fél X.
Mitõl fél az ügyfél?

3. Van következõ rész, ha nincs akkor ez ingyen vetítés ?!
Mittudomén.
Gipsz__Jakab 2015 máj. 28. - 19:19:07
tudom mit tettél tegnap éjjel...

:)
pneklara 2015 máj. 28. - 14:08:40
Kedves, csendes kis romantikus film. Tanulság, hogy az ember épp azzal nem õszinte, annak nem mondja el gondolatait, vágyait, aki legközelebb áll hozzá, akit a legjobban szeret. Aztán ha a házasságban vannak hullámvölgyek, beindul a fantázia, a kesergés az elmulasztott lehetõség miatt, s jönnek a félreértések, gyanúsítások.A házaspár számára most új fejezet kezdõdik, de hogy merre tartanak, azt ebbõl a filmbõl nem tudjuk meg.
6/10
nandelecki 2015 ápr. 01. - 00:35:54 6/10
Jó téma, kissé irreális megvalósítás, közepes színészi teljesítmények. Kissé furcsa a film felépítése, végletekig elhúzott (vontatott) bonyodalom, rövid tetõpont, majd vége. Mégis kialakított egy különös atmoszférát, ami tetszett. 6/10.
webulon 2014 jan. 12. - 18:52:53
Fej vagy Írás...vesztettem...s így a szoknyás barátom filmje került megnézésre..
Konklúzió :

Spoiler

Már az elején látszik a hpáron ,hogy nem épp fényes a kapcsolat..,-azon hisztizni,hogy más is észrevette a férjét..szánalmas,hiszti..,-önmaga bizonytalanságát kivetíti másra.
Aztán az a dráma amit lezavar a volt szerelmével...hát eléggé bizonytalan a csajszi
Férjnél van de álmatlan éjjeleken -álmában a volt pasiról álmodik - gondol rá...de hát akkor megvan a válasz Õt szereti..az álmok nem hazudnak ez a szál nagyon játszmásra sikeredett..nem szerettem

A másik szál :egyenes - tiszta játék
A kutyi szenzációs a legjobb a filmben örökké olyan lakonikus õszinte vidám nyugalommal járt a farka :-D :-XD

Szeritem/tünk az igazi megcsaló a nõ..mert az Õ lelke nem szabad,-két férfi van a lelkében ( az egyiket ki kell ölnie magából ).
A Pasas engedett az ösztönök erejének nah bumm...ilyen van volt lesz ....Én is megtettem volna a helyébe pláne egy ilyen szenvedélytelen nõ mellett.
erre egy mondás
A múlt történelem A jövõ rejtély A jelen adomány...

A végén mikor a pasi ránézett tudta..rájött,-Az Õ helyébe bõrönd s irány a másik õszinte tisztán szerelmes nõ.

egy mondat amit érdemes megjegyezni
"bárcsak megunhatnálak "

Spoiler vége


Egy tálca almás pitével elment :-)
Legyen 7.
10/10
Vik100 2013 nov. 19. - 16:16:25 10/10
Szeretem ezt a filmet, Keira Knightleyt sokan nem szeretik, de szerintem itt is és sok más filmjében fantasztikus, csak az Õ alakítása tûnt hitelesnek, Eva Mendes párja hihetetlenül gyenge, biztos találhattak volna jobb színészt a szerepre:( A film ettõl függetlenül szuper! A vége pedig:)
7/10
lindav24 2013 szept. 14. - 02:53:39 7/10
Bár az alapötlet nem annyira eredeti, de kíváncsi voltam, mit hoznak ki belõle. Ígéretesen is indult, de egy kicsit vontatottra sikerült a film, valahogy a szereplõk kiválasztásával volt a probléma. A Sam Worthington - Eva Mendes páros alakítását nem éreztem túl erõsnek, szerintem másokra kellett volna osztani a szerepeket. A lezárás viszont nagyon tetszett, sokat sejtetõ és mindenkinek a képzeletére bízza, mi történik utána. Így összességében 10/7 pontot kapott tõlem.
bohevi 2013 szept. 03. - 11:08:10
Ez a film 10/10 számomra és egyetértek azzal, hogy ehhez hangulat kell, nekem is 3 hónapja a gépemen volt és most éreztem úgy, hogy meg kell néznem. A filmet az értheti csak igazán aki volt már hasonló helyzetben vagy át tudja érezni, én pedig át tudtam, a házasság dolgot kivéve olyan volt mintha valaki megfilmesítette volna 93 percben az életemet Keira Knightley személyében..a végé pedig egy nagy kérdõjel..így én sem lettem okosabb :) !
k11zoltan 2013 máj. 31. - 20:49:46
Nekem is (pont) 1 év után akadt a "kezembe".

Most talán nem untam annyira. :/
Összes hozzászólás