Tegnap éjjel

Bakancslistához adom
Last Night
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-francia romantikus dráma, 93 perc, 2010

Értékelés:

228 szavazatból
Szerinted?

Míg a vágy el nem választ.
A 'Tegnap éjjel' egy érzelmileg erőteljes romantikus film a bizalomról, a vágyról, a megcsalásról, a modern szerelemről és házasságról. A film a hűség "szürkezónáiról" is szól: az egy óvatlan pillanatban meghozott döntéseknek lehetnek visszavonhatatlan következményei. Az alkotás főszereplője egy fiatal, elbűvölő és jómódú New York-i pár, akik ugyanazon éjjel esnek kísértésbe. Tökéletesnek tűnő kapcsolatuk meghatározó próba előtt áll, és olyan döntéseket kell meghozniuk, melyekre egyikük sem számított, amikor csupán egy éjjelre különválnak. A férj, Michael üzleti útra indul vonzó kolléganőjével, Lauraval, miközben felesége, Joanna összefut egy régi szerelmével. A csábítás ereje mindkettejüknél hatalmas: egyetlen, fülledt erotikával eltöltött éjszaka, amire sohasem jöhet rá a másik fél. Egyetlen kérdésen múlik minden: mégpedig hogy sikerül-e elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel.
Bemutató dátuma: 2012. május 24. Forgalmazó: PARLUX Entertainment

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
InteriorLulu 2018 máj. 15. - 10:21:54 8/10
"Sose leszel képes felülírni a férjével töltött éveket. És amint megpróbálod - ennek annyi."
Alex kiadója figyelmezteti így a férfit, és ez talán a filmben elhangzó legbölcsebb és legtalálóbb gondolat...
Nagyon jó film Knightley kimagasló alakításával.
7/10
warholsuicide 2016 febr. 08. - 00:34:29 7/10
én is azok közé tartozom, akiknek tetszett.
bírom az olyan filmeket, amelyeknek olyan szuggesztív hangulata van, hogy egyszerûen magukkal rántanak a történetbe, és ez a film is ilyen. bár, azt hiszem, a fantasztikus zene nélkül nem lett volna ennyire hatással rám. kiemelném a képi megvalósítást is, gyönyörû képek vannak benne, jól van fényképezve, olyan puha és idillikus.
nagyon melankolikus film, szép, lassú, de mégsem vontatott. igaz, konkrét cselekmény nincs sok benne, de a szereplõk lelkében annál inkább lezajlik rengeteg dolog, és nagyon jól hozza a film azt a sok bizonytalanságot, fellángolást, kételyt, pulzálást, nyugtalanságot, ami egy ilyen szituációban mindannyiunkban lejátszódik. modorosnak is tûnhet a film, talán fõleg az érzelem dús zene miatt, azonban a színészek játéka nagyon életszerû-életszagú, tényleg úgy éreztem, hogy mindez velem történik.
mondjuk csak keira knightley és guillaume canet duóját éreztem elég erõsnek. köztük tényleg lehetett látni az igazi vonzalmat, lehetett érezni a "kémiát". keira gyönyörû, guillaume canet meg iszonyat szexi a franciás sármjával. én õt válaszottam volna. : ) sam worthington és eva mendes párosa számomra semmilyen, sótlan volt, sokkal erõteljesebb, ösztönösebb vonzódást vártam volna tõlük, hogy tényleg érezzem azt a hirtelen feltörõ, mindent elöntõ, kirobbanó szexualitást, de nem éreztem. szóval nálam knightley és canet vitte el a show-t.
kicsit SPOILER: érdekes kérdéseket feszeget a film, hogy melyik is az igazi megcsalás, melyik számít jobban a házasság szempontjából, és melyik a rosszabb, érzelmileg megterhelõbb. szerintem egyértelmûen az érzelmi alapú megcsalás az, amelyik nagyobb súlyt hordoz magában minden szempontból, még akkor is, ha fizikailag nem történt meg. lelkileg jobban megvisel, és a meglévõ kapcsolatra is inkább kihat, így teljesen érthetõ, hogy a csajszi miért sírdogál az ablakban cigizgetve. tetszett a befejezése, szeretem az ilyet, még akkor is, ha kicsit idegesítõ, hogy nincs igazán vége, így viszont gondolkodásra sarkall.
aki szereti a szomorkás, kicsit mûvészi, romantikus filmeket, mint én, annak mindenképpen ajánlom.
Laurafilmblog 2015 júl. 24. - 15:51:34
Nem annyira jó, mint a Közelebb de egynek elmegy.

***MODERÁLVA***
8/10
Edmond Dantes 2015 júl. 09. - 09:33:28 8/10
A téma mindennapos, ez a feldolgozás átlag fölött van. A házasság "intézményét" pedig (ez ma divatos téma) valóban érdemes alaposan felülvizsgálni: ez a film nekem jelentõs mértékben errõl szól. Keira Knightley állandó vibrálása, zaklatott, olykor némi itókával rásegítõ pulzálása és a figurához pompásan passzoló, szinte végig szóló, JÓ értelemben véve idegesítõ zongorazene kiemeli a filmet a szokásos, sztereotip, de életünkben mindig, mindenütt a levegõben lévõ megcsalja? nem csalja meg? ki kivel mit csinál? ki kivel marad? válnak? nem válnak? kérdések körébõl.
Gipsz__Jakab 2015 jún. 01. - 22:53:52
1. Keira játszott a legjobban,
Biztos, ha te mondod!

2. Biztos meglesz a fél X.
Mitõl fél az ügyfél?

3. Van következõ rész, ha nincs akkor ez ingyen vetítés ?!
Mittudomén.
Gipsz__Jakab 2015 máj. 28. - 19:19:07
tudom mit tettél tegnap éjjel...

:)
pneklara 2015 máj. 28. - 14:08:40
Kedves, csendes kis romantikus film. Tanulság, hogy az ember épp azzal nem õszinte, annak nem mondja el gondolatait, vágyait, aki legközelebb áll hozzá, akit a legjobban szeret. Aztán ha a házasságban vannak hullámvölgyek, beindul a fantázia, a kesergés az elmulasztott lehetõség miatt, s jönnek a félreértések, gyanúsítások.A házaspár számára most új fejezet kezdõdik, de hogy merre tartanak, azt ebbõl a filmbõl nem tudjuk meg.
6/10
nandelecki 2015 ápr. 01. - 00:35:54 6/10
Jó téma, kissé irreális megvalósítás, közepes színészi teljesítmények. Kissé furcsa a film felépítése, végletekig elhúzott (vontatott) bonyodalom, rövid tetõpont, majd vége. Mégis kialakított egy különös atmoszférát, ami tetszett. 6/10.
webulon 2014 jan. 12. - 18:52:53
Fej vagy Írás...vesztettem...s így a szoknyás barátom filmje került megnézésre..
Konklúzió :

Spoiler

Már az elején látszik a hpáron ,hogy nem épp fényes a kapcsolat..,-azon hisztizni,hogy más is észrevette a férjét..szánalmas,hiszti..,-önmaga bizonytalanságát kivetíti másra.
Aztán az a dráma amit lezavar a volt szerelmével...hát eléggé bizonytalan a csajszi
Férjnél van de álmatlan éjjeleken -álmában a volt pasiról álmodik - gondol rá...de hát akkor megvan a válasz Õt szereti..az álmok nem hazudnak ez a szál nagyon játszmásra sikeredett..nem szerettem

A másik szál :egyenes - tiszta játék
A kutyi szenzációs a legjobb a filmben örökké olyan lakonikus õszinte vidám nyugalommal járt a farka :-D :-XD

Szeritem/tünk az igazi megcsaló a nõ..mert az Õ lelke nem szabad,-két férfi van a lelkében ( az egyiket ki kell ölnie magából ).
A Pasas engedett az ösztönök erejének nah bumm...ilyen van volt lesz ....Én is megtettem volna a helyébe pláne egy ilyen szenvedélytelen nõ mellett.
erre egy mondás
A múlt történelem A jövõ rejtély A jelen adomány...

A végén mikor a pasi ránézett tudta..rájött,-Az Õ helyébe bõrönd s irány a másik õszinte tisztán szerelmes nõ.

egy mondat amit érdemes megjegyezni
"bárcsak megunhatnálak "

Spoiler vége


Egy tálca almás pitével elment :-)
Legyen 7.
10/10
Vik100 2013 nov. 19. - 16:16:25 10/10
Szeretem ezt a filmet, Keira Knightleyt sokan nem szeretik, de szerintem itt is és sok más filmjében fantasztikus, csak az Õ alakítása tûnt hitelesnek, Eva Mendes párja hihetetlenül gyenge, biztos találhattak volna jobb színészt a szerepre:( A film ettõl függetlenül szuper! A vége pedig:)
7/10
lindav24 2013 szept. 14. - 02:53:39 7/10
Bár az alapötlet nem annyira eredeti, de kíváncsi voltam, mit hoznak ki belõle. Ígéretesen is indult, de egy kicsit vontatottra sikerült a film, valahogy a szereplõk kiválasztásával volt a probléma. A Sam Worthington - Eva Mendes páros alakítását nem éreztem túl erõsnek, szerintem másokra kellett volna osztani a szerepeket. A lezárás viszont nagyon tetszett, sokat sejtetõ és mindenkinek a képzeletére bízza, mi történik utána. Így összességében 10/7 pontot kapott tõlem.
bohevi 2013 szept. 03. - 11:08:10
Ez a film 10/10 számomra és egyetértek azzal, hogy ehhez hangulat kell, nekem is 3 hónapja a gépemen volt és most éreztem úgy, hogy meg kell néznem. A filmet az értheti csak igazán aki volt már hasonló helyzetben vagy át tudja érezni, én pedig át tudtam, a házasság dolgot kivéve olyan volt mintha valaki megfilmesítette volna 93 percben az életemet Keira Knightley személyében..a végé pedig egy nagy kérdõjel..így én sem lettem okosabb :) !
k11zoltan 2013 máj. 31. - 20:49:46
Nekem is (pont) 1 év után akadt a "kezembe".

Most talán nem untam annyira. :/
10/10
CafeDiva 2013 máj. 26. - 23:16:53 10/10 Előzmény CafeDiva
Eltelt egy év, és ismét elém került a film: ugyanúgy elragadott. Fõként Keira K. és Guillaume Canet párosa lenyûgözõ, Keira minden mozdulata olyan hiteles, mintha nálam forgattak volna dokumentumfilmet. G. Canet minden érintését magamon érzem, Keira konyhájában ülök az ablakban, és remegõ ujjaimmal tartom a cigarettát. Érzékeny játék, érzékeny operatõri munka, és nyilván érzékeny rendezés. Ehhez hasonló filmet még nem láttam soha... Megrázó, mennyire megérint.
5/10
bj029 2013 máj. 01. - 20:33:24 5/10
Elég unalmas, kicsit monoton film, jó színészekkel semmi meglepõ sztorival, ezért 10/5.
1/10
rosendogavilan 2013 ápr. 09. - 22:35:54 1/10
Borzasztóan unalmas és sz*r film... Senkinek sem ajánlom!
10/10
Tibornya 2013 ápr. 07. - 20:51:35 10/10 Előzmény Szix2
Szerintem is, akit nem érintett meg a mondanivaló, az nem igazán kifejlett érzelmileg.
10/10
Tibornya 2013 ápr. 07. - 20:46:15 10/10
Ha valaki klisé- és üres jelenetektõl mentes filmet szeretne valódi érzelmekkel, akkor mindenképp nézze meg! A színészi alakítás is pazar.
Norci88 2013 febr. 25. - 11:43:01
Ez a film (szerintem/és valószínûleg) azt a kérdést világítja meg, hogy vajon az érzelmi vagy a fizikai megcsalás számít? Nyilván mindkettõ, mert a végére oda lyukadunk ki, hogy (SPOILER következik) a nõ a férjét nem csalja meg a szó legszorosabb értelmében, mégis érezzük, hogy a másik férfi iránt táplált érzései nem helyénvalóak, és a házasságot ez is úgy meg tudja rontani, mint amit a férj tett...Õ engedett a kísértésnek, de érzelmileg csakis a feleségéhez tartozik. A film tanulsága, hogy a mûködõ kapcsolathoz elengedhetetlen, hogy a testünk és lelkünk is ugyanahhoz, és csakis ahhoz az emberhez tartozzon.
Mindenzt elég unalmas és vontatott formában rágják a szánkba, de üdítõ, hogy ebben az egyetlen filmjében Keira K. nem egy elviselhetetlen, affektálós, tátogós cafatot játszik... Majdnem megkedveltem, de aztán rájöttem, hogy csak véletlen volt. :P
lilcso 2013 febr. 18. - 21:07:31 Előzmény janikviktor
Ezt egy percig én se értettem, de szerintem félrefordították. Nem azt kérdezi Laura, hogy másodjára sem?, hanem hogy egy másodpercig sem? (eredetiben azt kérdezi: Not for a second time? -- ha a másodikra értette volna, azt mondta volna: Not for the second time?)
Összes hozzászólás