Teketória

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar játékfilm, 99 perc, 1976

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A film egy negyvenéves asszony lelki válságának néhány napját idézi fel. A mindig fegyelmezett Teréz válása után bezárul: levertséget, céltalanságot érez. Kapcsolatait hirtelen üresnek találja, annak ellenére, hogy fia, anyja és barátnője megértően támogatják. Öngúnnyal szemléli elnéző környezetét és lázadó kitöréseit. Hosszú szipkás, vörös ruhás, parókás hölgyet alakít, ám maga is ironizál ezen a látszat-stabilitáson. Tapintatosan elutasítja a házbeli kamasz fiú szerelmét, de nemsokára támaszt talál ellenszenvesnek tartott munkahelyi főnöke feltárulkozó őszinteségében.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
s4nlara 2016 szept. 24. - 22:55:54
Kálmán Györgyöt megint kifelejtették a szereposztásból, pedig szokásához híven itt is egy elég erõs személyiséget, vagy inkább hangulatot(?) idézett elõ.
Nem egyedi jelenség a filmben, nem vagyok Maár-szakértõ, de nagyon tetszettek ezek a különös jelenetek, melyek tökéletességéhez a klasszis színészeink ( és vendégszínészeink) is hozzájárultak.
8/10
Dalmát 2015 dec. 03. - 00:17:45 8/10
Örülök, hogy elõkerült ez a ritkán látható film. Tetszett, hogy egy komoly témát játékosan, de nem elviccelve közelít meg. Törõcsik Marinak igazi jutalomjáték, de persze Õze Lajosban és Major Tamásban sem kell csalódni. Lorán Lenkét gyakran éri az a vád, hogy mindent túljátszik, de szerintem itt tõle meglepõen visszafogottan alakítja az egyébként loránlenkés figurát.
A leírás egyébként erõsen spoileres, de szerencsére nem a váratlan fordulatok miatt érdemes megnézni a Teketóriát.
10/10
4427 2014 okt. 04. - 21:44:39 10/10
Egy ismeretlen gyöngyszem!
Persze, ha Maár Gyula nem "csak" filmet tudott volna csinálni, hanem nyomulni is, akkor halálakor nem az lett volna a fõismertetõ jegye, hogy õ volt Törõcsik Mari férje.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu