Teliholdas éjszakák

Bakancslistához adom
Les nuits de la pleine lune
francia filmdráma, 105 perc, 1984

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Louise az egyik építészeti tervezőirodában dolgozik és a barátjával, a ragaszkodó Remivel Párizs egyik elővárosában lakik. Hogy függetlenségét megőrizze, a lány Párizsban is bérel egy lakást. Remivel ellentétben ugyanis imád bulizni, szereti a nagyvárosi nyüzsgést, életet. Egy teliholdas éjszakán azután Louise megcsalja a barátját. Amikor lelkiismeret-furdalástól gyötörve vissza akar térni a kedveséhez, már késő, a kapcsolatuknak vége. Louise nem veszi észre, hogy a mindent mindig kibeszélni akaró természetével olykor saját magának árt a legjobban.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Gina424 2014 szept. 02. - 15:19:53
Nagyon tetszett ez a film, szeretem, ahogy Rohmer bemutatja az emberi kapcsolatokat. A fõszereplõ nem volt szimpatikus, talán azért, mert tõlem nagyon távol állt a gondolkodásmódja, valahogy a végén úgy éreztem, hogy abszolút megérdemelte, amit kapott. Loiuse szinkronhangja nagyon idegesített, azt a borzasztó macskanyávogást nagyon nehéz volt elviselni másfél órán keresztül.
8/10
adamnagysweetmovie 2011 jan. 08. - 15:10:45 8/10
A film eleje szerintem nagyon érdekes, klasz, ahogy a nem épp tinédzser Rohmer bevisz minket a punkkorszakból kiöregedõ húszévesek világába (Pascale Ogier nagyszerû, Eszenyi hangja nagyon illik hozzá).
Aztán a középsõ harmad kicsit leül, csattanó nélküli epizódok, alulvilágított belsõ terekben, de a vége helyére rakja a történteket.
Az ajánlót ügyesebben is meg lehetett volna fogalmazni, hogy mást ne mondjak.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu