Teljesen idegenek

Bakancslistához adom
Perfetti sconosciuti
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz vígjáték, 97 perc, 2016

Értékelés:

333 szavazatból
Szerinted?

Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat. Mivel barátokról van szó, úgy hiszik, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz...
Bemutató dátuma: 2016. december 29. Forgalmazó: Cinenuovo Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
mnora02 2023 dec. 31. - 23:23:29 9/10
Én sajnos előbb a film magyar feldolgozását, a BUÉK!-ot láttam, ami, hogy őszinte legyek nem nyűgözött le... De az olasz nyelv és kultúra szerelmeseként rávettem magam, hogy megnézzem az eredetit. Nem bántam meg! vége nagyot ütött, a karaktereket is zseniálisan hozta. Bármikor újranézném
8/10
tucsok7 2023 dec. 22. - 20:07:10 8/10
A film témája a sok feldolgozás közül itt tudja megmutatni legpontosabban hogy mit szeretne igazán, egyetlen egy helyszín ellenére sem válik monotonnál sőt, ez adja a pikantériáját az egész történetnek, a "mi lett volna ha?" kérdésre is tökéletesen válaszol a film vége! a folytonos pszichológiahadviselés, a kis játszmák egymás között hogy kinek mint és hogyan ne derüljön ki minden egyes titka, és ezáltal a karakterek dinamikája, vagy éppen hiánya, nagyon jól kerül bemutatásra, plot twistekkel teletűzdelt vacsora az övék
FilmExpert 2023 dec. 22. - 17:59:22 Előzmény bodirebi
Igen, én is ugyanezt láttam.
bodirebi 2023 dec. 22. - 17:30:20
Annak ellenére, hogy a történet szinte végig egy helyszínen játszódik, egyáltalán nem volt vontatott vagy unalmas, nekem végig lekötötte a figyelmem és fenntartotta az érdeklődésem. Egy könnyen emészthető, mégis elgondolkodtató filmről van szó, melynek hatására elmélkedni kezd az ember azon, hogy valóban olyan jól ismeri e a barátait, mint ahogy azt gondolja, és felveti azt a dilemmát, hogy vajon néhány titokról jobb e ha rejtve marad, vagy jobb mindig őszintének lenni, még ha erre rá is megy egy kapcsolat.
6/10
barkiraa 2023 dec. 22. - 12:22:00 6/10
Ez a film, személy szerint nem igazán fogott meg. Értem, hogy mi a mögöttes tartalma, hogy a mai viágban, ahol mindig csak a telefonunkat nyomkodjuk és tele vagyunk titkokkal. A való életben is előfordul, hogy rejtegetünk egymás elől néhány dolgot, lehet ez az miatt, mert saját magunk és szégyeljük, de legtöbbször azért, mert azt gondoljuk a családunk/barátaink úgysem értenék meg. A legtöbb esetben sokkal jobb, ha ez időben kiderül, lehet akkor fáj az adott illetőnek, de az sokkal jobban fár, mikor utólag jön rá arra, hogy te ezt hetek/hónapok óta rejetegeted. Szerintem jobb a tiszta sor és inkább előbb túlesni rajta. Maga a film vicces, de többnyire valótlan. Nagyon kevés családban/baráti társaságban van mindenkinek ekkora horderelyű titka. De egyzeri megnézésre ajánlom, akár barátokkal, később beszélgetésindítő lehet.
9/10
Ahoj poplacsek 2023 dec. 22. - 12:06:57 9/10 Előzmény MrBrownJunior
Mindenkinek vannak titkai, és ezekhez mindenkinek joga is van. Van persze egy markáns határvonal, hogy ezek a titkok meddig terjedhetnek: a másik ember határáig.

Tehát pl. bárki eltitkolhatja, hogy mondjuk szerencsejáték-függő, de ezzel a problémával nincs joga más embert anyagi romlásba dönteni. Mindenki eltitkolhatja a homoszexualitását ha van neki, de nem csalhatja meg ez miatt a megfelelésből meglévő eltérő nemű házastársát, hanem fel kell vállalnia a házastárs előtt ezt a problémát amibe belesodorta magát a társadalmi konvenciók mentén. És így tovább.

Azt gondolom hogy ezt érdemes megfogalmazni és pontosítani, mert nem mindenki ugyanazt érti titkok és a hozzájuk kapcsolódó jogok alatt.

Ez most nem konkrétan a te kommentedre válasz, csak általában az elmúlt néhányra.
MrBrownJunior 2023 dec. 22. - 11:28:55
Ez a film nem volt a legegyszerűbb számomra, és egy komoly erkölcsi kérdéssel állítja szembe a nézőt. A ki nem mondott igazságok, tabuk világában nagyon égető és problémás dolgok kerülnek felszínre hirtelen a filmben. Egy olyan baráti társaság, akik összeszokottak, kedvelik egymást, rengeteg sötét titkot rejtegetnek egymás előtt.

Számomra az volt a legmegrázóbb, hogy a film végén bevillan egy kép, hogy mi lett volna ha senkiről nem derülnek ki a titkok. Ami azért megrázó, mert úgymond boldogan éltek volna tovább, elhallgatva a problémákat, de valahogy kibukik számomra, hogy hosszútávon ez mégse lett volna egy kerek boldog élet. Szóval számomra a film üzenete az őszinteség még akkor is, ha számunkra kellemetlen dolgok kerülnek felszínre. Egyedül a családos embereknél estem gondolkodóba, hogy a gyermekek számára mi lenne a megfelelőbb. Azt hiszem ott is jobban jár mindenki, ha kiderül az igazság.


9/10
Cs. Szabolcs 2023 dec. 22. - 10:07:24 9/10
A film koncepció egyszerű, de nagyszerű. Először is a színészek nagyon jól hozzák a karakterek, mert nagyon jól működik közöttük a kémia. A film dramaturgiája tökéletesen működött, mivel egy percig sem lehetett azt mondani, hogy unalmas ami történik. Jól van ábrázolva a emberek közötti ismeretlenség érzése, ahogyan folyton újabb és újabb hazugságok derülnek ki mit sem sejtve. Habár tűpontossággal ábrázolja emberi kapcsolatok működését, egyáltalán nem pozitív fényt vet rá, és ezért egy borzalmasan nyomasztó dráma lesz a film. A film végén van egy kisebb csavar amit, én is csak utána olvasással tudtam értelmezni, de összességében nem oszt nem szoroz a mondanivalón.
FilmExpert 2023 dec. 22. - 05:11:15 Előzmény kistdeov
Igazából nem erről szól. Hanem arról, hogy nem tudunk a másikról szinte semmit és talán jobb is ez így.
8/10
kistdeov 2023 dec. 22. - 00:54:01 8/10
Ha valaki ki akar kapcsolni, nézni egy könnyen emészthető, mégis elgondolkodtató filmet
és még nevetni szeretne, annak ez a film egy jó választás. Remekül mutatja be azt, hogy
lehet egy barátság, párkapcsolat bármennyire tökéletes kívülről, lehetnek olyan sérelmek,
titkok, melyek ha kitudódnak tönkre teszik a kapcsolatot. Vicces és kreatív helyzetekkel operál,
ami növeli a film színvonalát. Érdemes vele tenni egy próbát.
8/10
Vallert 2023 dec. 21. - 19:48:45 8/10
Elkezdtem nézni a filmet teljesen vakon, bármiféle elvárás nélkül, és nem bántam meg! Régóta nem élveztem ennyire egy vígjátékot, ami néha még drámával is ötvöződik. A film komoly témákat feszeget, amelyeken elgondolkodhatsz, de közben mégis szabadon nevethetsz néhány humoros pillanaton. A fordulatok viszont sajnos egyre átláthatóbbak nem okoznak különösebb meglepetést, de szerintem nem vesz el annyit a film értékéből, hogy élvezhetetlenné váljon. Egyszer mindenképp megéri megnézni!
9/10
Ahoj poplacsek 2023 dec. 21. - 18:07:52 9/10 Előzmény Zebulon_24
A film sikere szerintem azon az egyszerű dolgon alapul, hogy nem az a kérdés, hogy vannak-e az embernek titkai, mert mindenkinek vannak, hanem hogy hogyan tudja azokat képviselni és hordozni, mennyire tud hiteles ember lenni és vállalni a valódi milyenségét. Így az asztal körül bármelyikünk ülhetett volna, minden néző tudott azonosulni a helyzettel. á.
10/10
Zebulon_24 2023 dec. 21. - 17:41:13 10/10
Egy nagyon könnyed, mégis elgondolkodtató film remek humorral és drámával egybekötve. A koncepció zseniális és a színészek is jól hozták a szerepeket. Furcsa belegondolni, hogy mennyi társaságban lehetnek még ekkora kaliberű titkok a mai világban, amit nem oszt meg az ember senkivel csak a telefonjával. A cselekmény remekül lett felépítve és a film feszült hangulata is jól lett megteremtve, amit meg-megtörtek a jól elhelyezett poénok. Tökéletes választás esti mozizáshoz, ha az ember egy könnyed, humoros és egyben drámai filmre vágyik.
kdorogi70 2023 dec. 21. - 16:00:12
Egy könnyed, könnyen fogyasztható film, az ember csak leülhet, megnézheti és elfeledkezhet róla; de ha többet is várna azt az igényt is ki tudja szolgálni. Sok kis témába belecsíp, amiket nem jár körbe teljesen, csak elindítja a nézőt, nem ad válaszokat, próbál túlzóan okoskodni. A központi téma az emberi kapcsolataink és hogy sosem ismerhetjük teljesen ismerőseinket, barátainkat, párunkat és hogy milyen törékeny is minden, mennyi kimondatlan dolog, szabály bújik meg egy kapcsolatban. Bár az elején nem állt olyan közel ez a film, a végső csavarral mégis sikerült magát belopnia a szívembe.
9/10
kisdoro 2023 dec. 21. - 01:12:25 9/10
Egyszerű koncepciójú, de mégis egy nagyon jó film. Remekül ábrázolja, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket még a legközelebb álló személyekkel sem osztanak meg. A karaktereket nem tudjuk annyira megismerni, nincsenek részletesen kidolgozva, de ez igazaból nem probléma szerintem. A film humorral és drámával egyaránt kiegyensúlyozott, és a váratlan fordulatok garantálják, hogy ne unatkozz egy percre sem a film nézése közben. A rendezés és a párbeszédek jók, és a film tökéletesen reflektál a modern társadalomra, az elektronikus kommunikáció árnyoldalaira.
9/10
calypsooo 2023 dec. 21. - 00:25:30 9/10
A történet nagyon sok dologgal foglalkozik és nagyon sok mindent kritizál. A képi világ eléggé egyoldalú, de a színészek és a dialógusok kiengesztelik ezt. Nagyon jól bemutatja, hogy mennyire törékenyek az emberi kapcsolatok és hogy a mai modern világunk ezt hogyan befolyásolja, ezzel mutatva nekünk egy tükröt, önreflexióra ösztönözve minket. A rengeteg csavar a végére nekem már egy kicsit feleslegesnek és túlságosan drámainak érződött, de alapjában véve mindenkinek ajánlom!
9/10
TygerFroshmare119 2023 dec. 20. - 22:48:47 9/10
Kissé karikaturikusan, de nagyon jól adja elő a témáját, mely annyi, hogy a hazugságok mindig kiderülnek. A feszültség fenntartásában is remekel, ahogy haladunk előre a történetben, és mindenkinek kiteregetődnek a lapjai. Ez tökéletesen van szemléltetve, mivel egyetlen lakásban játszódik az egész. A karakterekbe annyira nem nyertünk betekintést, emiatt nem nagyon lehet velük szimpatizálni, idegennek hatnak, de ez a film címével is remekül együttműködik. Ami érdekes, hogy ettől nem lesz kevésbé élvezhető. A csavaros történet miatt fenntartja az érdeklődést.
Csak ajánlani tudom mindenkinek
6/10
makimajomvok 2023 dec. 20. - 19:57:09 6/10
Manapság nagyon sokszor felmerülő problémákat feszegető alkotás kreatív módon tálalva, mégis felejthető. A koncepció zseniális, a kivitelezés már kevésbé. Felületes, szempillantásra kiismerhető karakterek, az első 20 perc után teljesen átlátható fordulatok. Egyetlen meglepő jelenettel találkoztam a 97 perc során. A film végére olyan érzésem volt, mintha sajnálnom kéne egyes karaktereket de egyszerűen nem voltam rá képes, mert a film semmit nem mutat meg belőlük. Egynek elment, kevésbé mozgalmas estékre tudom ajánlani.
7/10
nemvokmakimajom 2023 dec. 20. - 19:57:05 7/10
Az ember azt hiszi, hogy a barátairól, akit évek óta ismer és szeret szinte mindent tud. Mindenkinek vannak titkai, mindig lesznek olyan dolgok az életben, amiket még a hozzád legközelebb álló embernek se fogsz elmondani. Viszont, a film főszereplőinek muszáj egy estéig nyílt lapokkal játszaniuk, ami olyan lavinát indít el, amit nézőként fájdalmas volt nézni. Egyszerre voltam ideges, szomorú, boldog és mérges, igazi érzelmi hullámvasút az egész. Erről a filmről rengeteget lehetne beszélni és pont ez is a lényege szerintem, hogy elgondolkoztasson, kényelmetlen helyzetbe hozzon és felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a tisztesség, mert egy váratlan esemény leránthatja a leplet az évek óta tartó hazugságokról.
8/10
Zorrrro 2023 dec. 18. - 10:38:54 8/10
A színészi alakítások kivételesen erősek, a karakterek életszerűek és mélyek, hozzájárulva a film összetettségéhez.

Az alkotás felvet olyan aktuális témákat, mint a kommunikáció és az egymás iránti bizalom, miközben humorral és drámával egyensúlyoz. A film során fokozódó izgalom és a váratlan fordulatok garantáltan lekötik a nézőt a kezdetektől a befejezésig. Egy szellemes, szórakoztató és elgondolkodtató alkotás, amely hűen tükrözi az emberi kapcsolatok bonyolultságát.
Elvont témának tűnik, de a mai világban egy igen is létező és "feltörekvő" probléma.
Ajánlom minden tudatos, vagy tudatosságra vágyó embernek.
Összes hozzászólás