Térkép a csillagokhoz

Bakancslistához adom
Maps to the Stars
16 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai-amerikai-francia-német dráma, 111 perc, 2014

Értékelés:

67 szavazatból
Szerinted?

A Weiss-család egy tipikus hollywoodi dinasztia: az apa, Stafford (John Cusack) korábban egy önsegítő program kidolgozásával vált sikeressé; míg az anya, Cristina (Olivia Williams) ideje nagy részében 13 éves fiuk, a gyereksztár Benjie karrierjét egyengeti. Stafford egyik páciense a színésznő Havana (Julianna Moore), aki arról álmodozik, remake-et készít a filmnek, amely a '60-as években sztárrá avatta édesanyját, Clarice-t (Sarah Gadon). Az asszony már nem él, ám éjjelente még kísérti lányát. Benjie nemrég jött ki a rehabról, ahol 9 éves kora óta kezelték, illetve nővére, Agatha (Mia Wasikowska) is épp ez időben lép ki a pszichiátria kapuin, ahová piromániája miatt utalták be.
Bemutató dátuma: 2014. szeptember 11. Forgalmazó: Cinetel Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Cannes-i fesztivál

  2014
  Legjobb női alakítás: Julianne Moore
 • Cannes-i fesztivál

  2014
  Arany Pálma jelölés: David Cronenberg
 • Golden Globe-díj

  2015
  Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Julianne Moore

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
sorozatneked.hu 2019 jan. 26. - 01:26:53 2/10 Előzmény Pantagruel59
2/10

Unalmas, értelmetlen, katyvasz. Ne nézze meg senki sem!
tamjanova 2015 júl. 06. - 21:15:50
Én sem ajánlanám mindenkinek, de sztem zseniális film, nekem tetszettek a színészi alakítások, John Cusack olyan undorító volt, mint egyébként is, Julianne Moore pedig kitett magáért. A zenei aláfestésben pedig ismét remekelt Howard Shore, köszönjük. A két fiatal játéka nem nyûgözött le nagyon, de jó volt. A végén a tüzes effekt pedig vitathatatlanul amatõr volt, de ennyi...nálam 8/10, azért mert rettenet nyomasztó. Apropó valaki elmesélhetné, hogy ez a film mitõl volt komikus, mert egyszer sem támadt kedvem nevetni rajta...
8/10
szilvi0000 2015 jún. 13. - 12:46:46 8/10 Előzmény a1b2c3d4
Nem egy popcornos-barátnõvel-mozibaülõs-kikapcsolódós film. Nem egy szokványos történet, de egy jó film szerintem és tényleg jók a színészi alakítások (a fõhõsnõ megérdemelten kapott díjat, és én a gyerekszínészt játszó srácot is díjaztam volna). Ha komolyabb tartalmú filmet szeretnél és van idõd végignézni, figyelni, elgondolkodni, beleélni magad egy cukormázas világba, ami belül nagyon is romlott, akkor nézd meg. Nekem 8/10 (mert egynek jó volt, de nem az a film, amit többször is megnézek).
1/10
a1b2c3d4 2015 máj. 12. - 21:19:03 1/10
Ja.És beteg egy film!!!!
1/10
a1b2c3d4 2015 máj. 12. - 21:17:22 1/10
Más világ.
Szegény amerika!
Ha fizettem volna,hogy megnézzem,fel lennék háborodva.
1/10
danab1 2015 máj. 07. - 15:36:02 1/10 Előzmény Pantagruel59
Egyetértek. Én végignéztem, de egész egyszerûen borzasztó az. Vártam, hogy a végére kibomlik a "mélyebb üzenet." De vagy velem van baj vagy olyan ebben a filmben nem nagyon van. Felkavar (de nem az elgondolkodtató fajtából) és megfekszi a gyomrodat. Nem igazán szoktam filmet nyilvánosan szidni, de ezt nem merném jó szívvel ajánlani senkinek.
2/10
Pantagruel59 2015 máj. 07. - 02:01:52 2/10
Ez valami retenetes.. huszonot perc utan elkezdtem belehuzkodni,de csak ronda,smink-nelkuli,vagy undormanyosra sminkelt,eletunt fejek beszeltek semmitmondo dolgokrol; az a szoke gyereksztar meg,majdnem behanytam... Lehet,h ez egy jo film amugy,de,h nem en vagyok a celkozonseg,az biztos! csak csinaljak a mubalhet,nekem ez nem drama. Delete. 2/10.
1/10
benvenuto1 2015 máj. 04. - 11:46:36 1/10
Miért térkép? Akkor el kellene rendezni a dolgokat. Elmebajt nem szoktak zavart rendezéssel filmre vinni. Tele van következetlenséggel, indokolatlansággal, és amire a végén kifuttatják, az már teljesen hiteltelen lesz.
Nagy1A 2015 máj. 03. - 09:49:23
Az elõttem szólók mindent elmondtak, de nem akartam hinni nekik! Pedig hinni kellett volna............fél - háromnegyed óráig bírtam.....ennyi ezekbõl a megnyomorodott szaros sztárokból elég volt! Emellett minden csodálatom Mooré, azért, mert amit a fonnyadt, szeplõs, gusztustalan testével eljátszott, amit láttatni engedett és ahogyan, az minden elismerést megérdemel........idõnként hányingerem volt!
4/10
pihes 2015 ápr. 30. - 16:25:58 4/10
Agyament, egy zavart történet. Ezzel mindent elmondtam róla...
k11zoltan 2015 márc. 28. - 22:20:53
Nem volt rossz, de semmi extra.
arcansas 2014 okt. 12. - 15:14:34
borzalmas rendezés, és a színészek se hozták amit kellett volna ... nem kötött le, túl unalmas volt ...Julianne Moore-nak szerintem semmilyen jelenléte nem volt, az agyonplasztikázott Nicole Kidmanre hasonlított a filmben, de az õ mimikáit, hangleejtését és alakítását kár volt benne keresni.(mert Kidman-nek a plasztika ellenére is van kisugárzása). Számomra egyik színész sem tudott érdekes lenni.Pattison ismét csak mellékszereplõ, felednivaló. Mia talán jól hozta az ellenszenvet, de is unalmas már tõle.
Hiába jó történet, drámai sorsok, talán más rendezõ kellett volna.
10/10
Peter Sepulveda 2014 szept. 20. - 15:11:12 10/10
Térkép a csillagokhoz (Maps To The Stars, 2014)

Hollywood felszínes, romlott, pénzéhes, õrült, visszataszító és kiábrándító. És Hollywoodban mindenki ugyanazt akarja: befutni, ismertté válni, blockbusterekben szerepelni, egy valag pénzt keresni, és sikeresnek maradni. Bármi áron! Tényleg bármi áron.

De ezt már eddig is tudtuk, nem? Ezért is ültem be egy kicsit félve és kétkedve David Cronenberg hollywoodi lidércnyomására. A filmrõl Cannes kapcsán hallottam elõször. Filmbeli karakterének megformálásáért Julianne Moore a legjobb színésznõnek járó díjjal távozott a fesztiválról. Benne még nem nagyon csalódtam eddig, így most is rá mertem bízni magam a tehetségére. És milyen jól tettem!

A történet röviden:

A Weiss-család a hollywoodi álmot éli. A családfõ, Stafford Weiss (John Cusack) hisztis sztárok (számomra dilettánsnak tûnõ) terapeutájaként és életvezetési tanácsadójaként keresi kenyerét. Emellett trendi önsegítõ kézikönyvekkel árasztja el a könyvpiacot. Felesége, Christina (Olivia Williams) 12 éves kisfiuk, Benjie (Evan Bird) karrierjét egyengeti. Benjie egyébként már befutott sztár és túl is esett a nagy hollywoodi tûzkeresztségen, magyarul az elsõ elvonóján.

Stafford egyik páciense a hollywoodi mércével már igencsak kiöregedett színésznõnek számító Havana Segrand (Julianne Moore). A filmipar által leírt színésznõ minden vágya, hogy egy most készülõ remake-ben õ játszhassa el azt a szerepet, amivel annak idején édesanyja, Clarice Taggart (Sarah Godan), a fiatalon elhunyt ünnepelt színésznõ karriert csinált. Ez már csak azért is nagyon érdekes, mert Havana egyébként gyûlöli anyját, és emlékei mind a mai napig kísértik õt.

A képet tovább árnyalja Agatha (Mia Wasikowska) érkezése, aki Havana eszelõs személyi asszisztenseként nemcsak az õ, de mások életét is fenekestül és végzetesen felforgatja...

A film rengeteg filmes tabut ledönt: van itt hármas szex családtaggal és anélkül, vérfertõzés, gyilkosság az áldozat szemszögébõl, gyermekfojtogatás, halálhír utáni örömtánc, nyílt színi kutyahalál, limóban szexelõ Robert Pattison, WC-n trónoló és az alkalmazottját onnan instruáló Julianne Moore és még sorolhatnám tovább.

Ami megdöbbentõ, hogy mindez mûködik, pontosabban hogy mindez úgy mûködik, hogy közben nem tûnik öncélúnak, hatásvadásznak vagy hiteltelennek.

Julianne Moore karrierje egyik legnagyobb (ha nem "A" legnagyobb) alakítását nyújtja. Egyszerûen nem tudod levenni róla a szemed, amikor megjelenik a színen, olyan jelenléte van. Mia Wasikowska szenzációs. Evan Bird nemkülönben.

A végén csak zárójelben jegyezném meg: egyszer volt "szerencsém" részt venni az egyik vezetõ magyar kereskedelmi csatorna egy élõ mûsorának a felvételén. Amit ott a kulisszák mögött, a sminkszobában és az öltözõben tapasztaltam, az rám nagyobb sokkhatással volt, mint ez a film, de komolyan. Az ottani csendes terror és háttér-áskálódás ezerszer rosszabb volt. És ez csak még hihetõbbé teszi a filmet.

De talán nemis kell ennyire messzire menni. A legtöbb munkahelyen is ugyanaz folyik, mint Hollywoodban, csak kicsiben.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu