Térkép

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar magazinműsor

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

A Térkép igazi határon túli műsor, hisz összefoglalja, mi történik az országhatárokon kívül. Tudósítások, összehasonlítások, elemzések és hírek háttere a Kárpát-medencéből és a nagyvilágból egyaránt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
gyémántkukac 2016 júl. 26. - 13:53:22
XY 'narrálja' gratulálok nektek, 'magyarok'!!!

Inez
southwind 2014 márc. 10. - 15:31:06
jobban örültem volna a Capri sorozatnak...mert ez engem hidegen hagy
gamrí 2014 márc. 10. - 13:30:55
Hétfõ (Március 10.) 16:00 - Élõ kapcsolás Marosvásárhelyre

Mégpedig ezért:

"Székely Szabadság Napja Budapesten - Program

Kategória: Magyarország
Közzétéve: 2014. március 04. kedd, 22:12
Írta: Zana Diána

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, március 10-én a Székely Szabadság Napján a marosvásárhelyi megemlékezéssel egy idõben a Hõsök terén tartja meg rendezvényét a Székelyföldért Társaság. A tervezett felvonulást a Postarétrõl a Fõtérre nem engedélyezte Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, bár jogilag a bejelentést követõen 48 órája lett volna megvétózni azt, akkor nem tette. László Lajos a Székelyföldért Társaság alapító tagja Portálunknak elmondta, éppen ezért bõvítették ki a budapesti rendezvényt egy felvonulással, mely a Hõsök terérõl indul és Románia Magyarországi Nagykövetsége elõtt ér véget, útba ejtve a francia, szerb és olasz követségeket.

Mi magyarok újfent kiállunk székely testvéreinkértA Hõsök terén tartandó megemlékezés programja is lassan összeáll. A 16 órától kezdõdõ gyülekezés alatt fellép a Kárpátia zenekar, az Árpád hõs magzatjai elnevezésû akusztikus formáció. Ezután 17 órakor veszi kezdetét a hivatalos program a magyar és székely himnusz eléneklésével. A mûsoros megemlékezés során négy elõadó szólal majd meg, politikai felhang nélkül, civilként. György-Mózes Árpád, a Székelyföldért Társaság elnöke üdvözli a megjelenteket, Székelyföldet a Csíksomlyóról érkezõ Gergely István Tiszti, a Kárpát-medencei magyar közösségeket pedig Fehér István tanár úr.

A megemlékezés során – Endrédy Gábor és Erdélyi Claudia mûsorvezetése mellett – a Magyar Állami Operaház és a Nemzeti Színház székely származású mûvészei is fellépnek. Wittner Mária, illetve a Kézdivásárhelyrõl érkezõ Sebestyén Rita szavalatát is hallhatjuk majd, aki saját hazafias költeményeivel igyekszik öntudatra ébreszteni a székelységet. A hagyományõrzõ együttesek sem hiányozhatnak. Velünk lesz az Osztováta zenekar, Juhász Zoltán és családja, a Békás zenekar ezúttal táncosokkal érkezik, valamint énekel Baricz Gergõ és a Historica zenekar frontembere, Ézsiás Péter.

A marosvásárhelyi helyszínrõl a Duna tv élõ közvetítését kivetítõn követheti figyelemmel a budapesti tömeg.

Az „Egy százas, hogy ott leszek” jelmondatú százforintos gyûjtés során minden adományozó kap egy mécsest, melyekbõl – sárga és kék üvegbe helyezve õket – a rendezõk kiraknak egy 12 x 8 méteres székely zászlót. A megemlékezést követõen 19 órakor egy-egy mécsessel a kezében megindul a tömeg Románia Magyarországi Nagykövetsége elé útba ejtve a francia, szerb és olasz követségeket. László Lajos Portálunknak elmondta, a Székelyföldért Társaság a román nagykövetséghez petíciót nem intéz, hiszen az eddigiekre sem jött válasz, viszont folyik az egyeztetés a Székely Nemzeti Tanáccsal egy olyan petíció elkészítésérõl, amelyet valamennyi Budapesten akkreditált nagykövetségre el kívánnak juttatni.

Már hagyomány, hogy a székelységet támogató magyar megmozdulásokon a Nemzeti Érzelmû Motorosok is részt vesznek. Ez most sem lesz másként. 16 órakor a Petõfi híd budai hídfõjétõl indul a motoros felvonulás, amely a Hõsök terén ér véget csatlakozva a megemlékezõkhöz.

A lényeg, hogy együtt lélegezzen a tömeg!"
filmvilag 2012 jan. 12. - 20:28:16 Előzmény Niquist
Igazad van ... Kedves ismeretlen ... nagyon is igazat beszelsz ... nagyon veszelyesek ha csak hozza szolna az ember,nem ismernek hatart ... ölni is kepesek ha veluk bajlodnal !Engem is be csaptak,ahogy raimertem a hejzetre rögtön mart is30-an oda gyultek a semmiböl ... mintha a föld-böl bujtak volna elö !Kulönösen veszejesek az En szememben !
Niquist 2012 jan. 10. - 14:39:29
A mai mûsorban az egyik cigány TV-és azt mondta, hogy a cigányokat az emberek általában (és egyben csakis) mások kiferdített elbeszéléseibõl ismerik, vagy többnyire csak a negatív találkozást jegyzik meg maguknak. Hát nekem rengeteg negatív találkozásom volt (többnyire megloptak, de keményen), persze gondoljon mindenki azt, amit akar. Annak (integráció), ami több száz éve nem sikerült, talán most nagyobb az esélye? A svábok, tótok, rácok… vajon miért tudtak integrálódni? ;)
offtopic
ernesztin 2011 szept. 16. - 00:18:51
Vicces volt a mostani mûsorban a felvidéki önkéntes roma szegregáció - az állam széttárja a kezét: hát, ha önként akarnak szegregálódni, akkor nem tudunk mit tenni :) Amúgy le a kalappal Ravasz úr tevékenysége elõtt, nagyon ügyes, ötletes és jó dolgokat talált ki, okos és lelkes ember.
Tetszett a csapi romák magyarságtudata is :)
És az, amit Tõkés László mondott: ha csak azt tennék, amit megengednek nekik a hatalmasok, akkor Romániában még most sem lenne magyar egyetem.
Az ezt megelõzõ Közbeszédben is jó volt látni Drávapüspöki polgármesterét, aki az uzsorázás ellen harcol, még akkor is, ha 150 kilós hájpacnikkal veretik péppé.

Jóóóó, de még mennyire jó látni eszes és bátor embereket, akik önállóak és önfejûek, nem hajbókolnak és nem azt lesik, hogy kinek az ülepét nyalják, hanem használják a fejüket és kiállnak az ötleteik mellett.
Ha pedig roma az illetõ, akkor még inkább hurrá :)
próbakocka 2011 jún. 29. - 23:37:53
ez a muki (kb. 23:20-tól) egy lózunggép. nincsen egyetlen értelmes, mélyenszántó gondolata, csak elõregyártott blokkokból építkezik... európa, egység, erõ, évekóta, ígéretekellenére, pedigde. demajdmost. együtt.

mehhhh? ezt minek?
far vik 2011 ápr. 05. - 19:07:29
"Múlt hónapban váratlanul elhunyt Knut, a berlini állatkert világszerte ismert jegesmedve bocsa."
Ne essünk túlzásokba. Egy állat elpusztul, nem pedig "elhuny". Bármennyire is sztár, vagy híres, a média bármennyire is felpumpálja a létezését. Nem kellene, hogy a Duna Tv a smittesedés egyik álomása legyen...